> EN GELENEKSEL YILBAŞI SOFRASI
21.12.2016

Neoklasik, lezzeti yerinde bir yılbaşı sofrası dileyenlerin hayalinin peşindeyiz

Kiminin "Şükran Günü" yemeği, kiminin "Noel Sofrası"; meraklısının yılbaşı sofrasının temel ipuçlarını keşfettik. Sofranızın lezzeti hayatınıza karışsın; tadı balkabağını, kestaneyi, tarçını, zencefili es geçmeyen bir keyif ve sağlıkla yeni yılı karşılayın.

KOLAY HİNDİ (12 kişilik)
Hazırlama süresi: Sosu hazırlama 10 dk., buzdolabında dinlendirme 1 gün, pişirme 1 saat.

Malzeme:
Orta boy bir hindi (4- 5 kilo civarında), 1 büyük ince kıyılmış soğan, 3 adet dövülmüş sarımsak, 1 demet taze kekik, 1 yemek kaşığı balsamik sirke, 1 yemek kaşığı soya sosu, 1 yemek kaşığı bal, 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 yemek kaşığı salça, 1 adet taze portakal suyu, tuz, karabiber, fırın poşeti.

Hazırlanışı:
- Hindiyi iyice yıkayıp temizleyin. Tuzla ovalayın.
- Tüm malzemeleri karıştırın. Hindiyi poşetin içine alın ve hazırladığınız sosu yayarak içine dökün. Ağzını iyice kapayın ve bir gece buzdolabında bekletin.
- Ertesi gün poşetin ağzını açıp suyunu süzün ve bir kaba koyup saklayın. Poşetin tekrar ağzını sıkı kapatıp önceden 175 oC'de ısıtılmış fırında 1 saat pişirin. Hindiniz hazır.
- Hindiyi poşet olmadan da pişirebilirsiniz ancak pişirme süreniz en az 3 saat daha uzayacak ve sürekli olarak çevirip ıslatmanız gerekecek.

Servis önerisi: Hindiyi sofranıza kabul ederken süzdüğünüz sosu da biraz ısıtıp diğer soslarla birlikte masaya konuk edebilirsiniz. Zira kendisi damak tadına pek uygundur.

1 2 3 4 5 6 7 İleri

ELLE ONLINE

TAKİP ET