'COLOR CORRECTING' METODU

İstenmeyen renklerin üstesinden gelmek, bu yöntemle çok kolay!

ELLE ONLINE ELLE ONLINE 15 Haziran 2016
'COLOR CORRECTING' METODU Getty Images
İnternette yüzlerine ilginç renkler sürerek makyaja başlayanları görmüşsünüzdür. Makyajla pek ilgilenmeyenlere garip gelen bu tekniğin adı aslında ,‘Color correcting’ . Yani, ‘renk düzeltme’. Peki kimlerin ‘color correcting’ yapmaya ihtiyacı var biliyor musunuz? Mesela siz ne durumdasınız?





Aslında konuya baştan başlamak en iyisi: ‘Color correcting’, yüzünüzdeki renk değişimlerini nötrlemek için kullanılıyor. Peki bu ne demek? Mesela burun kenarları sürekli kırmızı gezen biriyseniz, oradaki renk farklı fondötenden sonra bile görülmeye devam ediyor. Kırmızılıklar, akne izlerinin bordo veya mor izleri ya da koyu göz altları… Sorununuz ne olursa olsun bu yöntem, oradaki rengi nötrleyecek bir renkle istediğiniz görünüme ulaşmanızı sağlıyor. Bu renkteki ürünlere de ya ‘corrector’ ya da kapatıcı formunda bulabiliyorsunuz. Hangi ürün ve formülü seçeceğinize de, ihtiyacınıza göre şekil veriyorsunuz. Diyelim, sorununuz aknelerden kalan mor renkte tümsekler. O zaman tüm gün o tümseklerin üzerinde oynamadan kalacak, daha yoğun ve kremimsi bir formüle ihtiyacınız var demektir.





Hangi renkteki problemlerin, hangi renkte ürünlerle nötrlendiğinin temeliyse ilkokuldan aşinası olduğunuz renk tablosuna dayanıyor. Daire şeklindeki tabloda karşılıklı yer alan renkler, birbirini nötrlüyor. Siz de yüzünüzdeki pigmentasyondan şikayetçiyseniz bu durumdan yararlanıyorsunuz! Tabii sizin bir renk tablosu aramanıza gerek yok, o kısmı biz halletik. Hangi renklerin nerede kullanıldığını buradan öğrenebilirsiniz:





- Kırmızılıklar için yeşil


- Pembelikler için sarı


- Soluk ve sarılıklar için lila


- kahverengiye yakın koyu halkalar için sarı


- çok açık ila açık tenlilerdeki koyu halkalar için somon rengi


- Açık ila orta ten renklerindeki koyu halkalar için şeftali rengi


- Orta ila koyu tenlerdeki koyu halkalar için turuncu


- Çok koyu tenlerdeki koyu halkalar için kırmızı renkte bir ‘corrector’ veya kapatıcı tercih etmenz gerek.





Tabii bu ürünleri sorunlu yerlere yığmadan ve renk abartılı şekilde görünmeyene kadar yedirmeniz gerek. Aksi takdirde kapatıcı veya fondötenlerin altından görünmesi kaçınılmaz. Aynı şekilde BB, CC kremler veya ultra hafif, likit fondötenler de ‘color correcting’ yönteminde pek işinize yaramayacaklardan. Zaten saklamak istediğiniz böyle durumlar varken bu ürünleri pek kullanacağınızı sanmıyoruz, ama biz söylemiş olalım. ‘Color correcting’ yaptıktan sonrasıysa aynı. Her gün makyajınızı nasıl yapıyorsanız, aynı rutine devam ediyorsunuz. Ama bu kez tüm yüzünüz tek bir renkte görünüyor! Sabahları evden çıkma sürenizi biraz daha uzatsa da, o görünüme değmez mi?





Hem palet, hem de tek tek satılan ürünlerden hangisini seçeceğinize karar vermek de yine, size düşüyor. Yani birden fazla probleminiz varsa tek bir paletle tüm işinizi halletmek en mantıklısı. Ama diyelim, sadece göz altlarınızdaki morluktan şikayetçisiniz. O zaman, sadece orası için gereken rengi almanız yeterli olacaktır.





İşte her yerde gördüğünüz ‘color correcting’ bu kadar basit. Sorusu olan?





Yazı: Hande Öztürk



ETİKETLER
SON HABERLER

Dergide Bu Ay

ELLE Nisan Sayısı Çıktı!

ELLE Nisan Sayısı Çıktı!

Yeni sayımızın kapağında oyuncu Hazar Güçlü var.

BU SAYIDA NELER VAR?

E-Bülten Aboneliği

E-bültenimize şimdi abone olun,
magazin dünyasındaki tüm gelişmelerden anında haberiniz olsun.