DOPİNG ETKİLİ KIŞ DETOKSU

Tavsiyelerimizi dinleyin, soğuk havalara yenilmeyin!

ELLE ONLINE ELLE ONLINE 13 Aralık 2016
DOPİNG ETKİLİ KIŞ DETOKSU
Mevsim şartları metabolizmamızı direkt etkiliyor. Hava ısısının ve hava şartlarının sürekli değişmesi direncimizi düşürüyor, hareketlerimiz yavaşlıyor. Haliyle de daha kolay hastalanıyor, kilo problemleriyle karşılaşıyoruz. Bir kere normalden fazla yesek kilo alırken, uzun süre uğraşıp kilo veremiyoruz.





İşte soğuk havalarda direncimizi arttıran, gücümüze güç katacak, detoks + doping etkili 7 yiyeceği 7 gün boyunca düzenli tüketirseniz, bu zinciri kırmak mümkün! Kış hastalıklarına karşı vücudumuza kalkan oluştururken, kilo vermeyi kolaylaştıran adımlar şöyle:





1. Her sabah kahvaltıya başlamadan önce 1 çay kaşığı polen + bal karışımı çok faydalı. Üzerine birer ikişer yudum, ılık ve daha soğuk suyu sırayla içtikten hemen sonra kahvaltıya başlayın. Ilık su sindirim sisteminizi çalışmasını düzenlerken, arı poleni de zararlı mikroorganizmalara karşı, bağışıklık sisteminizi güçlendirir. Kolesterol seviyenizi düşürmeye yardımcı olur. İçeriğindeki; protein, vitamin, mineraller, özellikle; A, E,D vitaminlerini ve kalsiyum, potasyum, magnezyum, demir, çinko ve selenyum mineralleri tam bir doping etkisi gösterir. Bal ise hem enerji verir, hem de antimikrobiyal etkinliği ile sizi mikroplardan korur.





2. Her gün 1 avuç kadar taze zencefil tüketin. Zencefili her şekilde tüketebilirsiniz; salata soslarınıza ilave edin, yemeklerinizde baharat olarak kullanın, elma ile dilimleyip kaynatın şekersiz komposto yapın. Sütünüze, yoğurdunuza, cacığınıza da ilave edebilirsiniz. Her gün 1 ceviz büyüklüğünde taze zencefil; bağışıklık sisteminizi güçlendirir, lenf sisteminizin temizlenmesine etki eder, vücudunuzdan toksinlerin atılmasına ve ödem seviyenizin azalmasına yardımcı olur.





3. Sabah, öğle ve akşam yemeklerinde; taze sebze ve/veya meyve mutlaka olsun. Canlı aktif enzim ve vitaminleri yeterli ölçüde almış olun. Soğuk kış döneminde olmazsa olmaz C vitamini bağışıklık sistemimiz için önemli bir vitamindir. Çiğ sebzelerde bulunan aktif enzimler; zararlı mikroorganizmalara karşı savaşır, metabolizmamızın hızlı ve düzenli çalışmasına katkıda bulunur.





4. Her gün 1 adet taze limon sıkılmış doğal maden suyu içebilirsiniz. Limon ilaveli maden suyu hem vücudumuzu temizleyerek savunma mekanizmamızı gülendirir, hem de öğlen veya akşam yemeğinde sindirimimizi kolaylaştırır. Maden suyu; demir, kalsiyum, magnezyum gibi esansiyel mineralleri barındırdığı için vücudun elektrolit dengesine katkı sağlar. Metabolik atıkların parçalanmasına ve toksinlerin vücuttan uzaklaştırılmasına da yardımcı olur.


Limonsa; maden suyunu tatlandırır, içimini keyifli hale getirir. İçeriğinde bulunan C vitamini, folik asit, hücre yenileyici, metabolizmanızı hızlandırıcı etki gösterir. Limon ayrıca sindirimi kolaylaştırıcı ve boğaz enfeksiyonlarını iyileştirici etlilere sahip.


~ 5. Her gün en az 3 yemek kaşığı yulaf ezmesi yiyin. Sabah, öğle veya akşam öğününün birinde 1 dilim ekmek hakkınızı 3 yemek kaşığı yulaf ezmesi olarak kullanabilirsiniz. Yulafın en önemli özelliği; içeriğinde bulunan beta glukan maddesi diyebiliriz. Beta glukan bağışıklık hücrelerimizin enfeksiyonlu bölgeyi daha kolay saptamasında yardımcıdır. Aynı zamanda bu bölgedeki zararlı mikroorganizmaların daha hızlı ve etkin bir şekilde uzaklaştırılmasını sağlar. Bu sayede hastalıklardan korunmamızı ve hızlı iyileşmemiz için çok önemli. Yulaf ayrıca; B vitaminleri, magnezyum, krom ve çinkodan zengindir. İçeriğindeki proteinler sayesinde karaciğeri toksinleri uzaklaştırması için uyarır. Kolesterol seviyelerini düşürürken; kan şekerini de düzenler.  Yani her gün yiyeceğimiz 3 yemek kaşığı yulaf ezmesi sadece bağışıklık sistemimizi güçlendirmekle kalmaz, kan şekerimizi ve kolesterol seviyelerimizi de dengeler.





6.
1 avuç siyah kuru üzüm + fındık karışımına alışmanız çok iyi olur. Ara öğün olarak tüketeceğimiz bu tatlı aburcubur; uzun aç kalmamızı engellediği gibi aynı zamanda damak tadınıza renk, gününüze keyif, enerjinize enerji katar. Siyah kuru üzüm antioksidan özelliği yüksek, sağlıklı enerji kaynağıdır. İçeriğinde bulunan antioksidan özellikli resveratrol vücudumuzda doku onarımına yardımcı olur. Resveratrolün kalp damar sağlığına olan olumlu etkileri üzerinde pek çok çalışma yapılmış ve olumlu sonuçlar görülmüştür. Siyah kuru üzüm aynı zamanda demir, potasyum, magnezyum içeriği ile bağışıklık sistemimizi de destekler. Fındık + kuru üzüm; Protein, ve sağlıklı yağ asitleri içeren fındık, üzümün içerdiği şekerin, glikozun enerjiye dönüşüm hızını dengeler. Fındık aynı zamanda potasyum, kalsiyum, magnezyum ve E vitamini kaynağı. İçeriğinde bulunan zengin yağ asitleri düzenli kan akışı sağlayarak bağışıklık sistemini destekler.





7. Akşam yemekten sonra, gece yatmaya yakın son öğün olarak; 1 yada yarım su bardağı kadar kefir için. Kefir içerdiğinde bulunan dengeli enerji, protein, yağ ve karbonhidrat ile sabaha kadar metabolizmanızın çalışmasına yardımcı olur. Kefir süt grubu yiyecektir. Karbonhidrat, yağ ve proteini birlikte içerir. Yapısında bulunan whey proteini beta glukan ve immünoglobulin içeriği ile bağışıklık sisteminizi güçlendirir ve soğuk algınlığıyla mücadele eder. Aynı zamanda vücudumuzun doğal detoksifikasyon sistemini kuvvetlendirip toksinlerin atılmasına yardımcı olur.  



SON HABERLER

Dergide Bu Ay

ELLE Nisan Sayısı Çıktı!

ELLE Nisan Sayısı Çıktı!

Yeni sayımızın kapağında oyuncu Hazar Güçlü var.

BU SAYIDA NELER VAR?

E-Bülten Aboneliği

E-bültenimize şimdi abone olun,
magazin dünyasındaki tüm gelişmelerden anında haberiniz olsun.