DERİ CEKETİNİZİ UZUN YILLAR GİYMENİN YOLLARI

"Böyle harika bir parçayı bir daha nereden bulacağım?" diyenlerin dikkatine!

Hande Öztürk HANDE ÖZTÜRK 05 Ekim 2016
DERİ CEKETİNİZİ UZUN YILLAR GİYMENİN YOLLARI
Modayla ilgiliyseniz deri ceketler, mutlaka sahip olmanız parçaların başında geliyor. Onlar aynı zamanda mevsim geçişlerinin kurtarıcıları ve ‘cool' görünümü yakalamanın da en kolay yolu. Tabii bir parçanın üzerine bu kadar sorumluluk binince, biraz da zor beğeniyorsanız, ona gözünüz gibi bakmanız gerekiyor. Özellikle de o joker parçanıza yüklü bir miktar ödediyseniz! Rengi, formu ve tüm özellikleriyle tam içinize sinen o ceketi uzun yıllar kullanabilmek için birkaç basit adımı bilmeniz yeterli. Ceketi aldığınızda yanında gelmesi gereken Deri Ceket 101 dersine hazır mısınız?





1- Her şeyden önce önlem almakta fayda var. Yani ceketinizi yeni almış ve daha önce hiç giymediyseniz, onu korumaya almanın tam zamanı. Bir deri veya süet koruyucu spreyi tüm cekete sıkarsanız, materyalini suya/çamura karşı korumanız mümkün. Tabii kullanacağınız spreye ceketin nasıl tepki vereceğini anlamak için bütününe uygulamadan önce, mutlaka koltuk altı gibi küçük bir kısmında deneyin! Kombinlerinizin star parçası yapmak için gün saydığınız ceketinizin renginin, bir anda atmasını istemezsiniz değil mi?


Bu spreyi güneş kremi gibi düşünün; yani üzerindeki dayanıklılık süresine bakmayı atlamayın. Zira etkisi geçtiğinde birkaç haftada veya ayda bir bu işlemi etkrar etmeniz en iyisi.





2-  Yağmura yakalandınız veya içerken suyu ceketinize döktünüz.. Endişeye hiç gerek yok, ama deri ceketinizi hemen bir fön makinesiyle kurutma hatasına düşmeyin. Zira, direkt ısı doğal deriye zarar vereceği için; önce bir bez yardımıyla ıslanan kısımların nemini aldıktan sonra açık havada kurumaya bırakmanız en iyisi.





3- Deri ceketlerde özellikle de, kollarda sıkça rastlanan kalem lekeleri /mürekkep izleri varsa onlardan kurtulmak için (Isopropyl) alkolü kullanabilirsiniz. Tabii söz konusu bildiğimiz bir doğal deriyse. Bu işlemi, rengini vermesin diye beyaz renkte bir bezle hafifçe tamponlayarak yapmanız en iyisi. Çok sürtmek rengini açabilir. Ancak, süet ceketlerde bunu asla denemeyin deriz. Hatta süet, açık renkli el boyamalı veya işlemeli özel modelleri direkt kuru temizlemeye göndermenizi tavsiye ederiz. Sonuçta risk almaya hiç gerek yok!





4- Deri ceketleri saklama yönteminiz de, kullanma şekliniz kadar önemli. Hatalı saklama nedeiyle oluşacak çizgileri engellemek için ceketinizi geniş ve destekli bir askıya asmanız gerek. E, deri doğal bir madde olduğu için, kuru bir ortamda nefes alması gerekiyor. Tam da bu yüzden, deri ceketleri poşet ve benzeri bir şeyle kaplayarak saklamak da çok yanlış.





5- Tabii elden bir şey gelmediği durumlarda, belirgin bazı izler, ciddi su hasarı, yıllardır giymenin verdiği yıpranmışlık veya süet, açık renkli ya da el boyaması gibi özel durumlu parçalarda


yenilgiyi kabul edip, profesyonellere başvurmakta gecikmeyin deriz. Söz konusu stil konusunda her zaman sırtınızı dayayabileceğiniz bir parçaysa, ona gözünüz gibi bakmaktan çekinmeyin!






ETİKETLER
SON HABERLER

Dergide Bu Ay

ELLE Mart Sayısı Çıktı!

ELLE Mart Sayısı Çıktı!

Baharı Hande Erçel ile karşılıyoruz.

BU SAYIDA NELER VAR?

E-Bülten Aboneliği

E-bültenimize şimdi abone olun,
magazin dünyasındaki tüm gelişmelerden anında haberiniz olsun.