İLKBAHARDA RENK BOMBASI
Yan yana gelince mucize yaratan renkleri ilkbaharda mutlaka denemelisiniz!
ALYA BARUTOĞLU 27 Şubat 2020
Getty Images

Her sezon aynı alışveriş döngüsüne giriyor olabilirsiniz. Kış ayında koyu renkler… İlkbaharda pasteller… Cesur renklerle siyahlar veya beyazlar… Artık bu basmakalıp stil fikirlerinden vazgeçiyoruz! Sizin de aynı renkleri eşleştirmekten sıkıldığınıza eminiz. Hem defilelerde hem de sokak modasında gördüğümüz eşleştirmeler, bize siyah/beyaz, bordo/hardal veya lacivert/kırmızı gibi renk ikililerinden çok daha fazlası olduğunu kanıtlıyor. 

Kış aylarında giydiğimiz koyu tonlardan sonra gardırobumuza biraz renk katma zamanının geldiğini düşünüyoruz. Sezonun renk trendlerini göz önünde bulundurarak, sokak modasında gördüğümüz en sofistike ve havalı eşleştirmeleri seçtik. Moda haftalarından etkilendiğimizi de inkar etmiyoruz! Sokaklarda podyum havası estiren influencer'ların rengarenk stilleri ve cesur eşleştirmeleri bize ilham kaynağı oldu. Aslında yan yana gelemeyeceğini düşündüğümüz birçok rengin birlikte harika durduğuna ikna olurken, hazırladığımız stiller ile İlkbahar 2020’nin en trend renk eşleştirmelerine hazırsınız!

MAVİ VE BORDO

Açık mavilerin ve bordoların birbirine bu kadar yakışacağını düşünür müydünüz? Normalde hardal sarıları veya siyahlar ile görmeye alışkın olduğumuz bordolar, sınırları aşarak mavilerin yanına yerleşiyor. Aynı bordolar gibi genelde beyaz veya pastel tonlar ile eşleştirilen açık maviler, yeni bir partner buldu. Son sezonlarda sokak modasında görmeye başladığımız mavi ve bordo, İlkbahar 2020’nin power couple ikilisi!


  1. Suni Deri Ceket, €290 LOW CLASSIC brownsfashion.com
  2. Fonda Deri Etek, €551.94 16ARLINGTON net-a-porter.com
  3. Bordo Çanta, 299 TL HOTİÇ hotic.com.tr
  4. Christina Topuklu Sandalet, 3,054.56 TL BY FAR saksfifthavenue.com
  5. Turkuaz Rodyum Kaplama Küpe, 569 TL SWAROVSKI swarovski.com


SARI VE PAS RENGİ


İlkbahar 2020’nin renk trendlerini araştırdıysanız, gün batımı tonlarının spot ışıklar altında olduğunu farketmişsinizdir! Gün batımının turuncu ve sarı tonları sarı ve pas rengi ikilisine yansıyor. Birbirine çok yakışan bakır ve hardal tonları, İlkbahar 2020’nin favorileri arasında. 

  1. Oversized Trençkot, $3,450 ZEYNEP ARÇAY zeyneparcay.com
  2. Balıkçı Yaka Elbise, 227.70 TL İPEKYOL ipekyol.com.tr
  3. Demi Çanta, 2,750 TL MANU ATELIER manuatelier.com
  4. Kare Burunlu Mule, £552 BOTTEGA VENETA matchesfashion.com


PEMBE VE YEŞİL

(Getty Images)

Tıpkı mavi ve bordo gibi pembe ve yeşilin de bu kadar yakışacağını düşünmezdik. Özellikle pastel ve yumuşak tonlarda eşleştirebileceğiniz pembe ve yeşil tonları kıyafetlere flörtöz ve eğlenceli bir hava katıyor. Aynı zamanda neon tonlarda görülen pembe ve yeşil ikilisini gözünüzün alışması için yumuşak tonlarda denemenizi tavsiye ediyoruz!

  1. Kabarık Kollu Kazak, 89.99 TL H&M hm.com
  2. Pembe Kemerli Etek, 895 TL FINDERS KEEPERS vakkorama.com.tr
  3. Topuklu Sandalet, 1,977 TL BY FAR brandroom.com.tr
  4. Pleksiglas Saç Tokası, £225 PRADA prada.com
  5. Estelle Mini Krok Efektli Çanta, $360 CULT GAIA modaoperandi.com


KREM VE KAHVERENGİ

(Getty Images)

İlkbahar 2020’de bir klasik var! Son sezonların en ‘sofistike’ rengi olarak görülen krem ve bej tonlarının en yakın arkadaşı kahverengiler olabilir. Özellikle kahverengi ile eşleştirilince kendini daha çok belli eden bej tonları lüks ve alımlı stiller için ideal. 

  1. Şifon Detaylı Deri Ceket, 315 TL NOCTURNE nocturne.com.tr
  2. Pilili Triko Etek, 469 TL MASSIMO DUTTI massimodutti.com
  3. Süet Kovboy Çizmesi, 299.99 TL DERİMOD derimod.com.tr
  4. Tiny Nude Çanta, 425 TL BERA DESIGN beradesign.com


LAVANTA VE MOR


Lilalar ve morlar 2018’in rengi olabilir… Ancak modanın bu tonlardan vazgeçmeye niyeti yok! İlkbahar 2020’de gördüğümüz sokak stilleri arasında morun her tonunu görüyoruz. Lilaları, morları ve koyu morları bir arada kullanarak şık ve renkli stiller yaratabilirsiniz…

  1. Lila Boyfriend Gömlek, 850 TL MY BEST FRIENDS mybestfriends.com.tr
  2. Hafif İspanyol Paça Pantolon, 179.95 TL ZARA zara.com
  3. Çift Kemerli Suni Deri Ceket, 5,985 TL MATERIEL luisaviaroma.com
  4. Logolu Süet Loafer, €650 VALENTINO mytheresa.com
  5. Sicily Mini Çanta, 15,450 TL DOLCE & GABBANA beymen.com
  6. Halka Küpe, €214 LELE SADOUGHI farfetch.com
SON HABERLER