ÖZEL RÖPORTAJ: BEYMEN CLUB TASARIM MÜDÜRÜ BAHAR ŞAHİN KARAGÜL, DEĞİŞEN MODA ANLAYIŞINI ANLATTI

Beymen Club, yeni sezonda konforu ve rahatlığı ön planda tutan, yeni şeyler keşfetmenin heyecanını yansıtan ve çevreye duyarlı bir koleksiyon ile karşımızda…
BUSE SARAY 05 Mayıs 2021

Davranışlarımızı, alışkanlıklarımızı ve ritüellerimizi değiştiren bir dönemden geçiyoruz.  Tıpkı alışkanlıklarımız gibi, düşünce yapılarımız ve giyim alışkanlıklarımız da değişti. Beymen Club da yeni sezon koleksiyonunda bu değişime ayak uyduran bir kimlikle karşımıza çıkıyor. Beymen Club Tasarım Müdürü Bahar Şahin Karagül’den, yeni sezon koleksiyonunun detaylarını ve değişen dünyanın modaya etkisini dinledik.


Beymen Club SS2021 Koleksiyonundan biraz bahseder misiniz? Anahtar kelimeler ve dikkat çeken parçalar sizin için hangileri?
Bu sezon, Beymen Club kendine geçmiş sezonlardan çok farklı bir kimlik oluşturdu. Değişen dünya ve pandemi sadece bizleri ve yaşam biçimlerimizi değil, neleri giydiğimizi ve neleri tercih ettiğimizi de değiştirdi. Bir yandan konfor vazgeçilmez bir hale gelirken, aslında bir yandan da “eskisi” gibi giyinip hissetmeye çok ihtiyacımız var. Silüetler ve kalıplar aradığımız konforu bize sunarken, eskisi gibi hissetmemizi sağlayan şey de renkler ve desenler oldu. Kolay kombinlenebilir, rahat ve farklı modellerle renkli, çarpıcı ve içinde kendinizi iyi hissedeceğiniz sezon desenleri bir araya geldi. Kombininize göre farklı kimlikler oluşturabileceğiniz parçalar bu sezon oldukça öne çıkıyor. Monokrom iddiasını gösterirken öbür yandan pötikareler, bir sanatçının elinden çıkmış gibi görünen grafikler ve desenler oldukça ön planda. Çarpıcı renklerin bir arada kullanılması belki de ihtiyacımız olan eğlence ve neşeyi bir nebze de olsa bizlere sağlıyor.

Beymen Club yeni sezon koleksiyonunda öne çıkan renkler, modeller ve kumaşlar nelerdir?
Renk koleksiyonun iddiasını ortaya koyan ana unsurlardan biri. Beymen Club 2021 İlkbahar Yaz Koleksiyonu’nda rengi merkeze koyduk ve çok renkli dinamik bir koleksiyon hazırladık. Rengin gücü; konforlu doğal dokulu kumaşlar ve teknik yüzeyli kumaşlarla birleşince ortaya güncel, heyecan verici bir koleksiyon çıktı. Neon sarı, lila, mercan gibi parlak ve iddialı renklerin yanı sıra Afrika savanalarından esinlenerek ortaya çıkardığımız desenlerde doğanın natural tonlarını da koleksiyonda görmek mümkün. Model ve formlarda her zaman olduğu gibi yenilikçi, güncel ve hep konforu önde tutan bir anlatımımız oldu.

Koleksiyondaki ilham noktası yepyeni dünyalar keşfedebileceğimiz fikri ve slogan ‘Keşfetmenin Yeni Hali’. Hepimiz yeniden keşfetmeyi özlerken bu çok iç açıcı bir bakış açısı. Bize biraz bu fikirden bahseder misiniz? 
Farkındalığı çok yüksek bir Beymen Club kadını var karşımızda, çevresine duyarlı ve yeni şeyler keşfetmenin heyecanını yaşayan bir kadın. Bu yüzden koleksiyonu tasarlarken ki ana çıkış noktamız ‘Keşfetmenin Yeni Hali’. Konforu ve rahatlığı ön planda tutarken kendini yeniden keşfeden, aynı zamanda sürdürülebilir kumaş ve materyallerle doğaya sahip çıkarken, dünyaya micro da değil macro da bakabilen duyarlı ve güçlü Beymen Club kadınını yarattık.

Global anlamda yaşam koşullarımızın değişmesi, koleksiyon hazırlanırken tasarımlarınıza nasıl yansıdı?

Tüm dünya olarak içinden geçtiğimiz bu dönemin, toplumsal anlamda büyük yıkıcı etkileri olurken, bir yandan da insanlara kişisel farkındalık kazandırmak gibi faydalı bir yanı da oldu. Daha çok sorgular, daha çok anlam arar olduk. Dünyaya verdiğimiz zararla ve onun bize geri dönüşü ile acı bir yüzleşme oldu aslında. Bu durum genel anlamda bütün tüketim alışkanlıklarımızı da etkiledi, değiştirdi. Daha ihtiyaç odaklı tüketmek, aldığımız ürünün doğaya saygılı bir süreçle üretilip üretilmediğini sorgulamak, daha uzun ömürlü ürünlere yatırım yapmak gibi davranışlar geliştirdik. Beymen Club 2021 İlkbahar Yaz Koleksiyonu’nu hazırlarken tüm bu beklentilere verecek olumlu ve anlamlı cevaplarımız olsun istedik, koleksiyondaki her bir ürünü bu bakış açısıyla tasarladık.


Beymen Club’ın sürdürülebilirlikle ilgili bakış açısını ve bu duruşunuzun koleksiyonlara, kullandığınız materyallere ve üretim sürecinize nasıl yansıdığını öğrenebilir miyiz?
Moda, yaşam tarzları ve giyim kodları değişse de, Beymen Club için değişmeyen şey doğadan aldığımız ilham. Aslında sürdürülebilirlik alanında attığımız her adımın altında, Beymen Club’ın özüne sadık kalmak noktasındaki kararlılığımız var. Koleksiyonu tasarlarken hem seçtiğimiz materyallerin, hem de üretim süreçlerinin çevre dostu, karbon ve su ayak izini minimize eder şekilde olmasına dikkat ediyoruz. Organik pamuk, iyi tarım pamuğu, sürdürülebilir rayon, geri dönüşümle elde edilen çeşitli materyallerin yanı sıra, ürünlerimizi tasarlarken su ve elektrik tüketimini yüzde 85-90’a kadar azaltan özel yıkama ve boyama prosesleri kullanmaya da özen gösterdik. Ayrıca 2021 İlkbahar-Yaz sezonunda kök boyalarla hazırladığımız özel t-shirt koleksiyonumuzu da Beymen Club dostları ile buluşturmak için sabırsızlanıyoruz...

SON HABERLER