2021 GRAMMY ÖDÜLLERİ ERTELENDİ
Pandemi endişeleri ödül törenlerini etkilemeye devam ediyor…
ALYA BARUTOĞLU 07 Ocak 2021
Getty Images

Orijinal olarak 31 Ocak’ta gerçekleşmesi beklenen 2021 Grammy Ödülleri, COVID-19 endişeleri sebebiyle ertelendi. Geçtiğimiz Salı günü yayınlanan basın açıklamasına göre “sağlık uzmanları, sunucu ve sanatçılar ile görüşmelerin ardından” ödül töreni 14 Mart’a ertelendi. 

“Los Angeles'ta hastane hizmetlerinin yoğunluğu, yoğun bakım ünitelerinin kapasiteye ulaştığı ve eyalet ve yerel yönetimlerden gelen yeni rehberliklerle kötüleşen COVID durumu, ödül törenimizi ertelemenin yapılacak doğru şey olduğu sonucuna varmamıza neden oldu,” diye bir açıklama yapan Recording Academy ve CBS, “Müzik topluluğumuzdakilerin ve gösteriyi yapmak için yorulmadan çalışan yüzlerce insanın sağlığı ve güvenliğinden daha önemli hiçbir şey olamaz. Tüm yetenekli sanatçılara, personele, bayilerimize ve özellikle bu yılın adaylarına, bu eşi benzeri görülmemiş zamanlarda ilerlerken bizimle çalışma anlayışları, sabırları ve istekliliklerinden dolayı teşekkür etmek istiyoruz,” diye eklediler. 

2021 için daha sınırlı bir şov planlayan Grammy, tamamen seyircisiz bir etkinlik gerçekleştirmeye karar vermişti. Sadece sunucuların ve performans sanatçıların bulunacağı etkinlik alanında, ödül adayları da olmayacaktı. 2020 Emmy Ödülleri gibi ödül alanların ve adayların törene dijital olarak katılması beklenirken, 14 Mart’a ertelenen tören konsepti hakkında henüz bir bilgi yok. 

2021 Grammy Ödül adaylıkları ile şimdiden törene damgasını vuran Beyonce’nin dokuz adaylığı bulunurken, Dua Lipa, Taylor Swift ve Roddy Ricch’in altışar adaylığı bulunuyor. Bu yılın sunucusu olacak olan Trevor Noah’nın ertelenen törende de görevini üstleneceği belirtildi. 

SON HABERLER