HARVEY WEINSTEIN 23 YIL HAPİS CEZASI ALDI!
Dava belgelerinde, Weinstein’in ‘Jen Aniston öldürülmeli,’ yazdığı ortaya çıktı!
ALYA BARUTOĞLU 12 Mart 2020
Getty Images

Uzun süredir devam eden Harvey Weinstein davasının sonlarına geldik! Geçtiğimiz ay iki farklı konuda suçlu bulunan Weinstein, birinci derece cinsel taciz ve üçüncü derece tecavüzden suçlu bulunmuş ama en büyük suçlamalardan biri olan birinci derece tecavüzden beraat etmişti. 11 Mart Çarşamba günü New York Yüksek Mahkemesinde cezasını öğrenen Weinstein, 23 sene hapis cezasına çarptırıldı. Hakim James Burke’ün kararına göre, Weinstein resmi kayıtlara bir cinsel istismar suçlusu geçerken, birinci derece cinsel tacizden 20 yıl ve üçüncü derece tecavüz suçlarından 3 yıl hapis yatacak. 

Bir zamanlar Hollywood’un en güçlü isimlerinden biri olan Weinstein, New York Times’da yayınlanan bir makale sonucunda birçok kadın tarafından cinsel istismar ile suçlanmıştı. Sektördeki gücünü kötüye kullanan Weinstein’ın, kadın oyunculara kariyerlerinde ilerleme vaat ederek cinsel istismarda bulunduğu ortaya çıktı. 

Davanın sonuçlanmasından bir gün önce yani Salı günü dava ile ilgili bazı belgeler Weinstein hakkında bilinmeyenleri ortaya çıkardı. Belgeler arasında en dikkat çeken ise Weinstein’ın Ekim 2017’de yazdığı bir e-posta oldu. Weinstein’ın Eski halkla ilişkiler uzmanı Sallie Hofmeister, Weinstein’ın Jennifer Aniston’a cinsel tacizde bulunduğunu öne sürmüştü. National Enquirer’dan bir gazetecinin Weinstein’a bu konu hakkında soru sorması üzerine Weinstein’ın da “Jen Aniston öldürülmeli” yazdığı bulundu. İki yıl önce bu konuya açıklık getiren Jennifer Aniston, Weinstein’ın kendisine cinsel istismarda bulunmadığını temsilcileri tarafından duyurmuştu. 

Dava sırasında açılan belgeler arasında Weinstein’ın ‘non-disclosure agreements’ yani gizlilik sözleşmeleri imzaladığı öğrenildi. Cinsel istismarda bulunduğu kadınların bu konu hakkında sağlık görevlilerinden yakın arkadaşlarına hatta ailelerine kadar kimseye konuşmamaları için anlaşmalar imzalayan Weinstein’ın yaptığı sözleşmeler ve anlaşmalar ile tavırlarını sürdürebildiği tahmin edildi. 

Jennifer Aniston 'Derailed' filmi gösteriminde, 2005 (Getty Images)

2019’da Variety’e Weinstein skandalı hakkında konuşan Jennifer Aniston, 2005’te ‘Derailed’ filminin çekimlerinde Weinstein’ın oyunculara ve set ekibine zorbalık yaptığına şahit olduğunu belirtmişti. Gittikleri bir yemekte bir arkadaşının Weinstein tarafından kaba bir şekilde yerinden kaldırıldığını ekleyen Aniston, Weinstein’ın kendisine eski eşinin markası Marchesa’dan kıyafetler giymesini zorladığını söyledi. Bu teklifi geri çevirmesine rağmen Weinstein’in bunları giymek zorunda olduğunu söylediğini belirten Aniston, tüm zorlamalara karşı durduğunu dile getirmişti. 


SON HABERLER