JESSICA ALBA OYUNCULUĞU NEDEN BIRAKTI?
Alba artık bir wellness gurusu olarak anılıyor…
ALYA BARUTOĞLU 29 Mart 2021
Getty Images

Jessica Alba kariyerinin başında Hollywood’daki en popüler oyunculardan biriydi. 1990’lı yıllarda kariyer basamaklarını hızla tırmanan Alba, Amerikan televizyon dizilerinin aranan yüzü olmuştu. Doksanlı yıllardaki şöhretini 2003’te ‘Honey,’ 2005’te ‘The Fantastic Four’ ve ‘Sin City,’ 2010’da ‘Valentine’s Day’ ve ‘Little Fockers’ gibi filmlere taşıyan Alba, yıllar geçtikçe ekranlardan uzaklaşmaya başladı. İki sene önce İngiltere’ye açılan Honest Beauty adlı sağlık ve wellness adlı markasını 2011’de kuran Alba, Gwyneth Paltrow gibi ünlü dünyasında bir sağlık gurusu olarak anılıyor. 



Yakın zamanda bir dergiye verdiği röportajda oyunculuğu bırakma kararını anlatan Jessica Alba, 2008’de ilk bebeği Honour’a hamile olduğunu öğrendikten sonra aile sağlığının hayatındaki en büyük öncelik olduğunu anladığını söyledi. “Annem çok genç bir yaşta, 20’li yaşlarında kanserdi. Ben de kronik bir hastalık ile büyüdüm. 11 yaşımdan önce beş ameliyat oldum” diyen Alba, “Kronik alerjilerim de vardı ve çocukluğumda çok fazla hastaneye gittim” diye ekledi. 

Kendi çocukları olduktan sonra sağlığın ne kadar önemli olduğunu çok daha iyi anladığını söyleyen Alba, “Şöyle bir an yaşadım: yaşamak, gelişmek ve mümkün olduğunca çok dünyaya getirdiğim bu küçük insanla zaman geçirmek istiyorum. Yani sağlığım önemli. Bu küçük insanın sağlıklı olmasını istiyorum. Ve sağlığınız olmadığında mutlu olmak gerçekten çok zor.” dedi. 


Röportajı sırasında oyunculuk kariyerinden ayrılma kararını yıllarca şöhret basamaklarını tırmanmakla mücadele ettikten sonra tam istediği yere ulaştığını düşündüğünde verdiğini söyleyen Alba, tüm bunlara rağmen çok net olduğunu ekledi. “Sağlığım kararımı motive etti. Motivasyonum, ‘Bir daha işe alınacak mıyım?’ değildi. Dürüst olmak gerekirse kariyerimin üst basamaklarındaydım. Daha önce yaptığım ve daha özgün olduğum şeyleri yapmaya dönme ihtimalim yoktu. Bunu yapamazdım. Açıkçası çok da umrumda değildi. Bu çok daha büyük bir şeydi,” diyen Alba, “Eğer böyle bir platformum olacaksa, daha anlamlı şeyler yapıp farklılık yaratmak için ne yapabilirim? İlk kez anne olduktan sonra bu birden bana çok gerçek geldi” diye ekledi. 

Zamanının çoğunu wellness sektöründe geçirmesine rağmen Alba zaman zaman filmlerde görülüyor. Son olarak ‘L.A’s Finest’ adlı TV serisinde yer alan Alba, Gabrielle Union ile birlikte Los Angeles Polis Departmanı’nın güçlü iki polisinden birini canlandırmıştı. 

SON HABERLER