YENİ 007 AJANI BİR KADIN!
Lashana Lynch, Daniel Craig ile birlikte yeni ‘James Bond’ filminde oynayacak…
ALYA BARUTOĞLU 06 Kasım 2020
Getty Images

Temmuz 2019’da ‘Captain Marvel’ yıldızı Lashana Lynch’in yeni ‘James Bond’ filminde 007 ajanı olacağı söylentileri başlamıştı. Uzun bir süre dedikodular devam ederken Lynch’in ilk siyahi kadın ‘James Bond’ ajanı olacağı beklentisi internet dünyasında farklı yorumlara sebep oldu. Sosyal medyada bazı insanlar bu seçimi eleştirirken Lynch, haberleri doğrulamadan aldığı tepkilere cevap vermişti, “Bu benim umudumu kırmıyor. Bazı insanlar için üzülüyorum çünkü onların düşünceleri, kaba bir yerden bile gelmiyor aslında üzücü bir yerden geliyor. Bu benimle alakalı değil. İnsanların böyle bir düşünceye tepki göstermesi benim hayatım ile ilgili değil.”

Şimdi ise verdiği bir röportaj ile söylentileri doğrulayan Lynch, resmi olarak ilk siyahi kadın 007 ajanı olduğunu duyurdu. Kendini duygusal olarak kaçınılmaz eleştirilere karşı hazırladığını söyleyen Lynch, sosyal medyada uzaklaşarak kendine bu yorumların kişisel olmadığını hatırlattığını ekledi. “Ben bir siyahi kadınım. Başka bir siyahi kadın bu rol için seçilseydi aynı konuşmalar olacaktı, aynı eleştirileri alacaktı ve aynı istismarı yaşayacaktı. Kendime bu konuşmaların devam edeceğini ve çok ama çok devrimci bir şeyin parçası olduğunu hatırlatıyorum,” diyen Lynch, aldığı eleştirilere rağmen ‘James Bond’ filminde oynayacağı için heyecanlı olduğunu söyledi. 



Biraz geç kalınsa da Hollywood’da farklı ırklardan oyuncuların başrollerde seçilmesi artıyor. Son yıllarda ‘Marvel’ ve ‘Star Wars’ gibi ikonik filmlerin ana karakterleri olarak pek çok siyahi oyuncu izledik. Önümüzdeki yıllarda daha da artmasını beklediğimiz oyuncu çeşitliliğinde siyahi bir kadın olarak Lynch’i 007 ajanı olarak izleyeceğimiz için çok heyecanlıyız. ‘James Bond’ film serisinde farklı bir bakış açısı kazandıracak olan Lynch, ‘No Time to Die’ adlı yeni filmde Nomi karakterini canlandıracak. ‘James Bond’ Jamaica’da sürgünde yaşarken 007 ajanı ünvanını alan Nomi karakterinin maceralarını izleyeceğiz. Filmin senaristi Phoebe Waller-Bridge ile birlikte çalıştığını söyleyen Lynch, karakterin yeni ve kadın bir perspektifi yansıtmasını amaçladığını söyledi. 



“Nomi’nin temsil edeceği konsept fırsatını harcamak istemedim. Senaryoda siyahi toplumları yansıtacak şeyler aradım ve bunları gerçekleştirmek istedim, onların deneyimlerini gerçek hayata taşımayı amaçladım. Bulunduğum her projede, tür ve bütçe tanımadan, temsil ettiğim siyahi deneyimin tamamen özgün olmasını hedefliyorum,” diyen Lynch, karakteri konusunda oldukça özenli olduğunu ekledi. Nisan 2021’de vizyona girmesi beklenen yeni James Bond ‘No Time to Die’ filminin orijinal müziklerini de Billie Eilish üstlenmişti.

SON HABERLER