CUPCAKE KARNAVALI

CUPCAKE KARNAVALI

ELLE ONLINE ELLE ONLINE 20 Şubat 2013
CUPCAKE KARNAVALI
S.CHANEL-EKŞİ TATLI (LİMONLU CUPCAKE) (12 adet) Tatlı/Kolay/Hesaplı Hazırlama: 20 dk. Pişirme 12 dk.


Malzeme: 110 gr. margarin, 1 su bardağı toz şeker, 3 orta boy yumurta, 1 su bardağından bir parmak daha az elenmiş un, 3 çay kaşığı kabartma tozu, 1 orta boy limon suyu, 2 orta boy limon kabuğu rendesi, 100 gr. beyaz çikolata, 1 damla sarı gıda boyası.


• Fırını 180° C'ye ayarlayın, beyaz çikolataları küçük parçalara ayırın ve benmari usulü (beyaz çikolataları sıcak suyun üzerindeki bir kaba koyarak) eritin. • Margarin ve şekeri karıştırın, bir süre sonra yumurtaları ekleyin ve 2 dakika daha karıştırın. Başka bir kabın içine un ve kabartma tozunu eleyerek koyun. • Un ve kabartma tozu karışımını en az 3 seferde yumurta karışımına ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Limon suyu, limon kabuğu rendesi ve erimiş çikolatayı karışıma ekleyip karıştırın. (Akışkan bir karışım elde ettiyseniz doğru yoldasınız, çok katı olmamalıydı zaten). • Fırın tepsisine muffin kalıplarını dizin. Harcı kek kalıplarının dörtte üçünü dolduracak şekilde paylaştırmaya özen gösterin (Öneri: Harç akışkan olacağı için kaşıkla paylaştırmak yerine, sürahi ağızlı büyük harç kaplarını tercih edebilirsiniz). • Önceden 170° C'de ısıttığınız fırının orta rafında 12 dakika pişirin.


~RABIT'S FAVORITE (HAVUÇLU) (12 adet) Tatlı/Kolay/Hesaplı Hazırlama: 20 dk. Pişirme 15 dk. Soğutma: 30 dk.


Malzeme: 4 yumurta, 1.5 su bardağı un, 1.5 su bardağı tozşeker, 1 su bardağı eritilmiş margarin, 1 orta boy rendelenmiş havuç, 1 portakal kabuğu rendesi, 1 su bardağı rondodan geçirilmiş ceviz, 1 kabartma tozu, şeker hamurundan havuçlar.


• Yumurta ve şekeri mikserle karıştırın. Diğer malzemeleri ilave edin. Hamuru kağıt cupcake kalıplarına koyun, kalıpların üçte dördü dolu olacak şekilde karışımdan boşaltın. • Önceden ısıtılmış 170 ° C fırında, üstleri hafif kızarana dek pişirin. Fırından çıkardığınız cupcake'lerin soğumasını bekleyin. • Bir parça hamur şekeri alıp, turuncu renkte gıda boyasıyla yoğurup, havuç şekli verin. Soğuduktan sonra ve servis öncesi yerleştirin.


~EVEREST CUPCAKE (PARÇA ÇİKOLATALI) (15 adet) Tatlı/Kolay/Hesaplı Hazırlama: 20 dk. Pişirme 15 dk. Soğutma: 30 dk.


Malzeme: 3 yumurta, 1 su bardağı şeker, 1 su bardağı süt, 1 su bardağı sıvıyağ, 2 yemek kaşığı yoğurt, 3 su bardağı un, 1 su bardağı damla çikolata, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 100 gr beyaz çikolata, yeşil şekerlemeler.


• Yumurta ve şekeri çırpın. Sıvıyağ, yoğurt ve sütü yumurta ve şekere ekleyip tekrar çırpın. Un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyin. • Bu karışımdan bir bardağın dörtte birini ayırıp içine 50 gr. damla çikolata ekleyin. • Üzerlerine ayırdığınız damla çikolataları serpip 175° C ısıtılmış fırında pişirin. • Soğuduktan sonra benmari usulü erittiğiniz beyaz çikolatayı cupcake'lerin üzerine dökün, çikolata erimeden şekerleme süslerini serpiştirin.


~SÜRPRİZ SAKSI (ÇİKOLATALI) (15 adet) Tatlı/Kolay/Hesaplı Hazırlama: 10 dk. Pişirme 17 dk. Soğutma: 30 dk.


Malzeme: 3 yumurta, 2 kahve fincanı şeker, yarım su bardağından biraz daha fazla un (100 gr.), 6 yemek kaşığı kakao, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 170 gr. margarin ya da tereyağı.


• Fırını önceden 160° C'ye ısıtın. Cupcake kalıplarını fırın tepsisine dizin. Şeker, margarin, yumurta ve vanilyayı elektrikli mikserle 2-3 dakika karıştırın. • Elenmiş un, kakao ve kabartma tozunu farklı bir kapta karıştırın ve bu karışımı diğer harcın içine azar azar boşaltın, bu esnada mikserle karıştırmaya devam edin. • Tatlı kaşığı yardımıyla karışımı kalıplara paylaştırın ve fırına sürün. Pişirme süresini 15-17 dakika arasında ayarlayın. • Kalıplardan çıkarttığınız cupcake'leri, soğuduktan sonra metal minik saksıların içinde servis edin. (Bahçe partileri için bu, ideal bir sunumdur.)


~HULK-YEŞİL DEV (VANİLYALI) (12 adet) Tatlı/Kolay/Hesaplı Hazırlama: 10 dk. Pişirme 15-20 dk.


Malzeme: 113 gr. tereyağı, 130 gr. şeker, 3 yumurta, vanilya, limon rendesi, 195 gr. un, 1.5 tatlı kaşığı kabartma tozu, dörtte bir tatlı kaşığı tuz, 60 ml. süt, 3 damla yeşil gıda boyası, şeker hamurundan uğurböcekleri.


• Fırını 180° C'ye ayarlayın. Kağıt muffin kalıplarını metal kalıplara yerleştirin. • Krema haline gelene dek yağ ve şekeri iyice çırpın. • Tek tek yumurtaları ekleyin, vanilya ve limon rendesini de katın. • Un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın, sırasıyla un-süt-un olacak şekilde unlu karışımı ve sütü ilave edin, yeşil gıda boyasını da ekleyip düşük devirde çırpın. • Cupcake kağıtlarını metal kaplara yerleştirin. Kalıplara tek tek kalıbın dörtte üçüne gelene kadar karışımdan boşaltın. 15-20 dakika pişirin.


~PITIRCIK (TÜM FINDIKLI) (12 adet) Tatlı/Kolay/Hesaplı Hazırlama: 10 dk. Pişirme 15-20 dk.


Malzeme: 100 gr. oda sıcaklığında tereyağı, yarım bardak şeker, yarım çay kaşığı vanilin, 2 yumurta, 1 bardak+1 bardağın üçte biri un, 1 paket kabartma tozu, üçte bir bardak süt, 1 bardak pudra şekeri, 1 yemek kaşığı limon suyu. Süsleme için malzeme: 125 gr. tereyağı, 250 gr. pudra şekeri, 2 yemek kaşığı süt, 150 gr. bütün fındık, hazır çikolata sosu.


• Muffin kalıplarına kağıt kapsülleri yerleştirin. Tereyağı, şeker ve vanilini krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. • Yumurtaları teker teker ekleyin; her eklemeden sonra çırpın. • Süt ve unu da iki ayrı parti halinde ekleyin. Fındıkları da ekleyip kaşıkla karıştırın. • Karışımı dörtte üçüne gelecek kadar kalıplara paylaştırın. 180° C ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin. Soğuyunca ortadan kesip çikolata sos döküp tekrar kapatın.


ESRA ÖZÜBEK
FOTOĞRAFLAR: CAN CÖMERT

SON HABERLER

Dergide Bu Ay

ELLE Mart Sayısı Çıktı!

ELLE Mart Sayısı Çıktı!

Baharı Hande Erçel ile karşılıyoruz.

BU SAYIDA NELER VAR?

E-Bülten Aboneliği

E-bültenimize şimdi abone olun,
magazin dünyasındaki tüm gelişmelerden anında haberiniz olsun.