• MODA
    • MODA
    • MODA HABERLERİ
    • TRENDLER
    • NASIL GİYMELİ?
    • SOKAK MODASI
  • GÜZELLİK
    • GÜZELLİK
    • SAÇ
    • MAKYAJ VE CİLT BAKIMI
    • SAĞLIK
    • PARFÜM
    • ESTETİK & FİTNESS
  • ÜNLÜLER & STİL
    • ÜNLÜLER & STİL
    • KAPAK ÇEKİMLERİ
    • MAGAZİN HABERLERİ
    • KIRMIZI HALI
  • PODYUM
  • ASTROLOJİ
    • ASTROLOJİ
    • ASTROLOJİ HABERLERİ
    TAROT FALI
  • EMAG
  • EXTRA
    • EXTRA
    • RADARIMIZDA
    • KÜLTÜR & SANAT
    • YEMEK
    • GEZİ
  • ELLE TV
    • ELLE TV
    • MODA
    • GÜZELLİK
    • EXTRA
    • PODYUM
    • ÜNLÜLER & STİL
  • GALERİ
    • GALERİ
    • MODA
    • GÜZELLİK
    • EXTRA
    • ÜNLÜLER
  • ABONE OL
  • TAKİP ET
    • TAKİP ET
    • FACEBOOK
    • TWITTER
    • YOUTUBE
    • INSTAGRAM
    • SPOTIFY
  • MODA
  • GÜZELLİK
  • ASTROLOJİ
  • TAROT FALI
  • EMAG
  • EXTRA
  • ELLE TV
  • TAKİP ET
  • Abone Ol
    • MODA
    • GÜZELLİK
    • PODYUM
    • ASTROLOJİ
    • TAROT FALI
    • EMAG
    • EXTRA
    • ELLE TV
    • ABONE OL
    • Anasayfa
    • Galeri
    • extra
    • ÖNCE "SAĞLIK"!

    ÖNCE "SAĞLIK"!

    "Saine Trinite beslenme uzmanı Veronique Liegois ve stilist Marie Leteure imzasıyla Solar Yayınları'ndan çıkan ve kelimenin tam anlamıyla sağlıklı yemekleri bir araya getiren çok özel bir kitap. Kitaptaki, yemekleri daha da lezzetli gösteren fotoğraflar Jerome Bilic'e ait. Kolay hazırlanan, yaza özel hafif yemekler ve benzersiz tarifler bu sayfalarda...

    ELLE ONLINE
    9 ŞUBAT, 2017

    "Saine Trinite beslenme uzmanı Veronique Liegois ve stilist Marie Leteure imzasıyla Solar Yayınları'ndan çıkan ve kelimenin tam anlamıyla sağlıklı yemekleri bir araya getiren çok özel bir kitap. Kitaptaki, yemekleri daha da lezzetli gösteren fotoğraflar Jerome Bilic'e ait. Kolay hazırlanan, yaza özel hafif yemekler ve benzersiz tarifler bu sayfalarda...

    Elle Arşiv

    "Saine Trinite beslenme uzmanı Veronique Liegois ve stilist Marie Leteure imzasıyla Solar Yayınları'ndan çıkan ve kelimenin tam anlamıyla sağlıklı yemekleri bir araya getiren çok özel bir kitap. Kitaptaki, yemekleri daha da lezzetli gösteren fotoğraflar Jerome Bilic'e ait. Kolay hazırlanan, yaza özel hafif yemekler ve benzersiz tarifler bu sayfalarda...

    Elle Arşiv

    "Saine Trinite beslenme uzmanı Veronique Liegois ve stilist Marie Leteure imzasıyla Solar Yayınları'ndan çıkan ve kelimenin tam anlamıyla sağlıklı yemekleri bir araya getiren çok özel bir kitap. Kitaptaki, yemekleri daha da lezzetli gösteren fotoğraflar Jerome Bilic'e ait. Kolay hazırlanan, yaza özel hafif yemekler ve benzersiz tarifler bu sayfalarda...

    Elle Arşiv

    Malzeme: 3 adet kabak, 100 gr. prosciutto, 4 adet yumurta, 30 cl. light sıvı krema, 50 gr. rendelenmiş keçi peyniri, 1 kahve kaşığı Hint safranı tozu ya da rendesi (zerdeçal), yarım demet kişniş, tuz ve karabiber.
    Kiş hamuru için malzeme: 200 gr. esmer un, 50 gr. mısır unu, 2 tutam tuz, 1 tutam esmer toz şeker, 180 gr. tereyağı, 1 yumurta sarısı, 4 çorba kaşığı su, 1 çorba kaşığı balzamik sirke.
    - Esmer un ve mısır ununu büyük bir kâseye tereyağı, şeker ve tuzla birlikte koyun, mikserle karışım kıvamına kavuşuncaya kadar çırpın.

    - Yumurta sarısı, su ve balzamik sirkeyi de karışıma ekleyip mikserle çırpmaya devam edin. Karışım kıvamını alınca buzdolabında 1 saat ya da buzlukta 15 dakika bekletin.

    - Kabakları yıkayın, kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin. Mikrodalga fırında, buharda veya kaynar suda 5 dakika pişirin.

    - Dört adet yumurtayı, light krema, tuz ve karabiberle birlikte çırpın. Bu karışıma Hint safranı tozunu, doğranmış yarım demet kişnişi ve rendelenmiş kabakları ekleyin. - Fırını 1 80° C ısıtın. - Fırına girebilecek bir kabı tereyağıyla yağladıktan sonra kiş hamurunu buna yerleştirin.

    - Hamurun üzerinde çatalla çok sayıda delik açtıktan sonra fırına koyun ve 20 dakika pişirin.

    - Rendelenmiş keçi peynirini hamurun dibine koyun. Üzerine rendelenmiş kabak karışımını ve dilimlenmiş prosciutto'ları yerleştirip tekrar fırına verin ve kişin üzeri kızarana kadar 30-40 dakika pişirin.

    Marie'nin tavsiyesi: Eğer kiş hamuru hazırlamaya vaktiniz yoksa hazır bir hamur kullanmayı tercih edebilirsiniz.

    Veronique'in tavsiyesi: Daha sağlıklı bir kiş hazırlamak istiyorsanız, tereyağı yerine omega-3 vitaminiyle zenginleştirilmiş bir margarin kullanabilirsiniz. Böylece bir dilim kiş, ihtiyacınız olan vitamin miktarının yüzde 50'sini karşılamanızı sağlar.

    Elle Arşiv

    Malzeme: 3 adet kabak, 2 adet patlıcan, 3 adet dolmalık biber, 2 adet domates, 5 çorba kaşığı elma sirkesi, 30 gr. esmer toz şeker, 2 diş sarımsak, 1 kahve kaşığı çekirdekleri çıkarılmış siyah zeytin, 10 yaprak fesleğen, 1 kahve kaşığı dereotu, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, tuz ve karabiber.
    -Fırını 210° C'de ısıtın.

    - 2 ya da 3 fırın tepsisinin içini sülfürlü kâğıtlarla kaplayın.

    - Sebzeleri yıkayın ve 5 mm. kalınlığında halkalar halinde doğrayın.

    - Doğranmış sebze halkalarını yan yana gelecek şekilde tepsiye dizin, üzerine tuz ve karabiber serpin. Dereotu ve biraz şeker de serptikten sonra zeytinyağıyla üzerlerini biraz yağlayın.

    - Kabakları 15 dakika, patlıcanları ve dolmalık biberleri 30 dakika fırında pişirin.
    -Sebzeler pişerken sosu hazırlayın.

    - Domatesleri küp şeklinde doğrayın; elma sirkesi, esmer şeker, soyulmuş ve ezilmiş sarımsak, çekirdekleri çıkarılmış siyah zeytin, doğranmış fesleğen, tuz ve karabiberle bir tencereye koyun ve karıştırın. Bu karışımı yüksek ateşte 10 dakika kadar pişirin.

    -Sebzeler piştiğinde fırından çıkarın ve üst üste dizin. Sebze katmanları arasına domatesli sosu yayın. Sebzelerin en üst katmanını kuvvetlice ezerek soğuması için buzdolabına yerleştirin. - Sebze yahninizi bir gece buzdolabında kaldıktan sonra servis edin.
    Marie'nin tavsiyesi: Yahniyi ayrıca hazırlayacağınız bir sosla servis edebilirsiniz. 200 gram yoğunlaştırılmış kremayı, iki çorba kaşığı kuru fesleğen, bir kahve kaşığı hardal, bir kahve kaşığı zeytinyağı, biraz tuz, biraz karabiber ve biraz kimyonla karıştırın.
    Veronique'in tavsiyesi: Az kalorili, bol baharatlı sebze yahnisi hafif bir akşam yemeği için ideal. Lifli sebzelerle yapılan yahni, antioksidan etkiye de sahip.

    Elle Arşiv

    Malzeme: 18 adet Saint Jacques midyesi (daha fazla da olabilir), 3 yaprak deniz yosunu, 4 çorba kaşığı susam, 1 çorba kaşığı zeytinyağı veya susam yağı, karabiber.
    -Su yosunlarını küçük parçalar halinde kırın ve susamla karıştırın.

    - Biraz karabiber ve tuz ekleyin.

    - Fırını 180° C ısıtın.

    - Midyelerin üzerine biraz zeytinyağı veya susam yağı sürün, üzerlerine su yosunu ve susamlı karış ekleyin, fırına yerleştirin.

    - Midyelerin yüzlerini çevirerek dörder dakika pişirin.

    -Midyeler sıcakken servis yapın.
    Marie'nin tavsiyesi: Midyeleri isterseniz 6 dakika buharda da pişirebilirsiniz. Bunun için uygun olan kabınızı buharda pişirme makinesinin üzerine yerleştirin.

    Veronique'in tavsiyesi: Midyeler, kalori bakımından çok düşük ve protein bakımından çok zengindir. İyot açısından çok zengin olan Saint Jacques midyeleri, özellikle tiroit tedavisinde çok etkilidir.

    Elle Arşiv

    "Saine Trinite beslenme uzmanı Veronique Liegois ve stilist Marie Leteure imzasıyla Solar Yayınları'ndan çıkan ve kelimenin tam anlamıyla sağlıklı yemekleri bir araya getiren çok özel bir kitap. Kitaptaki, yemekleri daha da lezzetli gösteren fotoğraflar Jerome Bilic'e ait. Kolay hazırlanan, yaza özel hafif yemekler ve benzersiz tarifler bu sayfalarda...

    Elle Arşiv

    Malzeme: 200 gr. yeşil mercimek, 2 adet rezene sapı, 2 adet yeşil soğan, 2 sap dereotu, 2 dilim somon füme (100 gr.), 10 cl. sıvı krema, limon suyu, zeytinyağı, karabiber ve kırmızıbiber sosu.

    -Mercimekleri 15 dakika kaynar suda haşlayın. Suyunu süzdükten sonra üzerine biraz tuz atın ve suyunu süzün.

    -Rezenenin ilk katmanını soyduktan sonra incecik dilimler halinde kesin. Bol soğuk suda biraz bekletin. - Yeşil soğanları mümkün olduğunca küçük parçalar halinde doğrayın.

    - Sıvı kremayı bir kapta limon suyu, tuz, karabiber, kırmızıbiber, dereotu, rezene ve doğranmış yeşil soğanla iyice çırpın.
    - Mercimek ve somon dilimlerini de sosa ekleyerek karıştırın.

    - Salata kabını sosun yayılması için hafifçe sallayın.

    - Bir kaşık zeytinyağı ekleyerek servis yapana kadar soğukta bekletin.
    Marie'nin tavsiyesi: Rezeneyi ufak parçalar haline getirmek için salatalık rendesi kullanabilirsiniz. Veronique'in tavsiyesi: Başlangıç yemeği olan bu salatayı ana yemeğe dönüştürmek için tek yapmanız gereken, 100 gram olan somon miktarını artırmaktır (Kişi başına 60-70 gram diye düşünebilirsiniz).

    Elle Arşiv

    Malzeme: 500 gr. yoğunlaştırılmış krema, 1 adet kivi, 25 cl. sıvı krema, 50 gr. şeker, 1 kahve kaşığı vanilya pudrası.

    - Yoğunlaştırılmış kremayı iyice çırparak sıvılaştırın. Vanilya pudrası ve şekeri çırpıp kremayla karıştırın. - Karışımı 6 ayrı rulo halinde sülfürlü kâğıtlara sarın ve servis tepsisine yerleştirin. Sülfürlü kâğıtlar, mousse'ların daha kolay forma girmesini sağlayacaktır. - Mousse'ları iki saat buzlukta bekletin. Altı dilime böldüğünüz kivinin her bir parçasını mousse'ların üzerine yerleştirin. -İki saat daha buzlukta beklettikten sonra kivili mousse'larınız servise hazır olacaktır. Servis etmeden önce sülfürlü kağıtları çıkarmayı unutmayın.

    Marie'nin tavsiyesi: Mousse'ları buzlukta dört saatten daha fazla bekletmeyin. Yoksa çok sertleşirler. Dört saati geçirdiyseniz, servisten en az yarım saat önce buzluktan çıkarmanız iyi olur.

    Veronique'in tavsiyesi: Kivili mousse'un yağ oranını hafifletmek için diyet krema ve peynir tercih edebilirsiniz. Vanilya pudrası da lezzet verir.

    Elle Arşiv
    Devam Edİn:
    TATİL HAYALLERİNİZE İLHAM VERECEK 12 YENİ SEYAHAT KİTABI
    NUMEROLOJİ: SAYILARIN GÜCÜYLE ENERJİNİZİ KEŞFEDİN
    DAHA FAZLA
    GALERİ
    ‘FAZLASIYLA’ BORAN KUZUM
    KENDİNE AİT BİR VİLLA
    SEVGİLİLER GÜNÜ HEDİYE REHBERİ
    FOTOĞRAFÇILARDAN İPHONE 12 ÇEKİLEN ETKİLEYİCİ KARELER
    KOKULAR İLE TERAPİ: EVİNİZ İÇİN 20 DİFÜZÖR
    YILBAŞI HEDİYESİ ÖNERİLERİ
    Daha Fazla GALERİ

    • MODA
    • GÜZELLİK
    • ÜNLÜLER & STİL
    • PODYUM
    • ASTROLOJİ
    • İLİŞKİLER & SEKS
    • EXTRA
    • ELLE TV
    • GALERİ
    • MAGAZİN HABERLERİ
    • KÜNYE
    • ABONELİK
    • İLETİŞİM
    • REKLAM BİLGİLERİ
    • YAYIN İLKELERİ
    •  
    • AYDINLATMA METNİ
    • ÇEREZ POLİTİKASI

    ©ELLE Doğan Burda Dergİ Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.
    Trump Towers 34387 Şİşlİ - İstanbul Turkey

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.