KAPSAYICI KONFOR: 2021 SNEAKER TRENDLERİ

‘Sneakerhead’ okuyucularımız buraya!

ALYA BARUTOĞLU ALYA BARUTOĞLU 15 Kasım 2020
KAPSAYICI KONFOR: 2021 SNEAKER TRENDLERİ Instagram

Süper yüksek topuklar, işlemeli botlar, postallar veya diz boyu çizmeler… Tüm saydıklarımız ayakkabı trendlerini denemek çok güzel ancak her zaman geri döndüğümüz bir model var, o da sneakerlar! Sporda, sokakta hatta gece stilinde bile vazgeçilmez hale gelen sneakerlar, asla atletik stile yanaşmayan lüks moda markalarını bile etkisi almış durumda. Geçmişte spor ayakkabılar spor salonlarına veya koşu parkurlarına aitken, şimdilerde sadece sokak modası için yaratılan sneakerlar ile karşı karşıyayız. Atletik tarzın yükselişi ile modanın zirvesine yerleşen sneakerlar, artık bir jean pantolon kadar stilimizin olmazsa olmazları arasında. 

Her yerde klasik beyaz sneakerlar tercih ederken birkaç sene önce Balenciaga’nın TripleS ‘dad sneaker’ modeli ile kalın tabanlı spor ayakkabıların etrafımızı sardığına şahit olduk. Başta birçok insan “Bu nasıl ayakkabı böyle?” derken, bunu söyleyenler bile ister istemez bir ‘dad sneaker’ tutkunu haline geldi. Ayda yürüyüşü sokak modasına taşıyan bu süper kalın tabanlı sneakerlar birçok farklı spor ayakkabı modelinin ortaya çıkmasına sebep olurken artık sneaker kategorisinde birbirinden değişik trendler görüyoruz. 

Son aylarda topuklu ayakkabılara bir ara verdiğimiz gerçeğini göz önünde bulundurarak, 2021 sneaker trendlerinin çok daha kapsamlı olduğunu söyleyebiliriz. Konfor teması, yeni moda dönemini şekillendirirken spor ayakkabı rahatlığından vazgeçemeyeceğiz gibi görünüyor. Botlar ile karışan hiking ilhamlı sneakerlar, bulutlarda yürümenizi sağlayan süper platformlar veya geleceğe pozitif bir bakış sağlayan fütürizm etkisi… 2021 sneaker trendleri bizi geçmişten geleceğe doğru eğlenceli bir yolculuğa çıkarıyor. 

Sadece podyumlardan değil aynı zamanda popüler kültürden esinlenen sneaker trendleri arasında geçtiğimiz aylarda Netflix’te yayınlanan ‘The Last Dance’ Michael Jordan belgeselinin ilhamını bile görüyoruz. İlkbahar Yaz 2020 sezonunda tenis etekleri ile tenis kortlarına taşınırken bu sefer de basketbol ilhamlı sneakerlar ile basketbol potasının altındayız! Farklı sporları sokak modasına taşıyan moda sektörü aynı zamanda her sezon olduğu gibi geçmişten de esinlenmeyi unutmuyor. Kalın tabanlı sneakerların alternatifini arayanlar için 70’ler ilhamlı beysbol sneakerlarını yeniden gündeme getiren tasarımcılar, ince silüetli süet spor ayakkabılar ile minimalistleri sevindiriyor. Her telden ayrı bir ses çıkaran sneaker trendlerinin tek ortak noktası ortak noktalarının olmaması! Minimalist, maksimalist, fütürist, vintage derken 2021 sneaker trendleri arasında herkesin beğenisine uygun bir model bulmak mümkün.

Fotogaleride 2021’in 10 sneaker trendini inceleyebilirsiniz…

KAPSAYICI KONFOR: 2021 SNEAKER TRENDLERİ / 0
1

TASARIMCI 

Logo ve marka aşkı sneakerlara taşınıyor! Logo-mania trendi tişörtleri ve kazakları süslerken, yeni sezonda lüks marka tutkusu sneakerlarda görülüyor. Geçmişte atletik parçalardan uzak duran lüks moda markaları, son yıllardaki sneaker aşkı ile koleksiyonlarına spor ayakkabı modelleri eklediler. Spor ve lüks arasında yer alan bu sneakerlar, Instagram’ın yeni çılgınlığı diyebiliriz. Birçok lüks moda markası Adidas, Nike ve New Balance gibi markalar ile işbirlikleri yaparken, yeni yatırımımız tasarımcı sneakerları oluyor!

Fotoğraf: @emilycocklin

KAPSAYICI KONFOR: 2021 SNEAKER TRENDLERİ / 1
2

Sneaker, 8,080 TL CHANEL chanel.com

KAPSAYICI KONFOR: 2021 SNEAKER TRENDLERİ / 2
3

SheGoes Sneaker, €575 VALENTINO valentino.com

KAPSAYICI KONFOR: 2021 SNEAKER TRENDLERİ / 3
4

GG Tennis 1977 Sneaker, €490 GUCCI gucci.com

KAPSAYICI KONFOR: 2021 SNEAKER TRENDLERİ / 4
5

BASKETBOL İLHAMLI

İlkbahar Yaz 2020 sezonunda tenis etekleri ile tenis kortlarına gitmiştik… Şimdi ise basketbol ilhamlı ayakkabılar ile basketbol kortuna taşınıyoruz! Bu basketbol aşkının sebebinin geçtiğimiz aylarda Netflix’te yayınlanan ‘The Last Dance’ adlı Michael Jordan belgeseli olduğunu düşünüyoruz. Belgeseli izledikten sonra uzun bir süre herkes basketbola merak sarmıştı! Belki bir basketbol yıldızı olmak için çok geç ancak stillerini sokak modasına taşımak için asla geç değil. Basketbol kortlarından ilham alan yüksek konçlu retro sneakerlar, yeni sezon gardırobunuzda ‘cool’ bir fark yaratacak. 

Fotoğraf: @xeniaadonts

KAPSAYICI KONFOR: 2021 SNEAKER TRENDLERİ / 5
6

Air Jordan 1 Hi OG Fearless, 999.90 TL AIR JORDAN nike.com

KAPSAYICI KONFOR: 2021 SNEAKER TRENDLERİ / 6
7

Off-Court 3.0 Sneaker, €369 OFF-WHITE www.off---white.com

KAPSAYICI KONFOR: 2021 SNEAKER TRENDLERİ / 7
8

Alseeh Sneaker, €450 ISABEL MARANT isabelmarant.com

KAPSAYICI KONFOR: 2021 SNEAKER TRENDLERİ / 8
9

KOŞUYA HAZIR

Atletik stiller sokak modasına taşındı demişken koşu ayakkabılarını da es geçemeyiz. Son aylarda doğa yürüyüşleri ve dışarıda spor konsepti artmışken artık direkt olarak koşu ayakkabıları stilimizin bir parçası oluyor. Açık havada daha fazla vakit geçirmeye çalışırken, ayaklarınızın konforlu olması çok önemli! Jel tabanlı ve yastık teknolojili koşu ayakkabıları konforlu bir yürüyüş deneyimi sunarken aynı zamanda renkleri ve tasarımları ile eğlenceli bir sneaker seçkisi sunuyor. 

Fotoğraf: @matildadjerf

KAPSAYICI KONFOR: 2021 SNEAKER TRENDLERİ / 9
10

Ultraride Koşu Ayakkabısı, 849.90 TL PUMA tr.puma.com

KAPSAYICI KONFOR: 2021 SNEAKER TRENDLERİ / 10
11

Purple XT-6 Advanced Sneaker, €154 SALOMON S/LAB brownsfashion.com

KAPSAYICI KONFOR: 2021 SNEAKER TRENDLERİ / 11
12

Taban Detaylı Deri Sneaker, 449.99 TL DERİMOD derimod.com.tr

KAPSAYICI KONFOR: 2021 SNEAKER TRENDLERİ / 12
13

SÜRDÜRÜLEBİLİR

Modadaki sürdürülebilirlik akımının sneakerlara taşınması çok da şaşırtıcı değil! Bilinçli tüketim konsepti gün geçtikçe artarken pek çok marka tasarımlarında çevre dostu ve etik süreçler takip ediyorlar. Vegan deriler, okyanustan geri dönüştürülen atık plastikler veya sürdürülebilir bir şekilde elde edilen kaynaklar… Sneakerlarımız çok daha düşünceli hale geliyor. Veja gibi çevre-dostu sneaker markaları ünlüler arasında daha da çok görülürken, Stella McCartney gibi uzun süredir çevre-dostu olan markalar da radarımızda. 

Fotoğraf: @emitaz

KAPSAYICI KONFOR: 2021 SNEAKER TRENDLERİ / 13
14

V-10 Vegan Sneaker, €130 VEJA veja-store.com

KAPSAYICI KONFOR: 2021 SNEAKER TRENDLERİ / 14
15

Sürdürülebilir Yün Sneaker, €110 ALL BIRDS allbirds.eu

KAPSAYICI KONFOR: 2021 SNEAKER TRENDLERİ / 15
16

Loop Sneaker, €435 STELLA MCCARTNEY stellamccartney.com

KAPSAYICI KONFOR: 2021 SNEAKER TRENDLERİ / 16
17

70’LER RETROSU

Disko dönemi 70’lerin spor stilinden ilham alıyoruz! Geçmişte beysbol ve teniste gördüğümüz retro sneaker modeli, birkaç ay önce radarımıza girmişti. İnce burunlu, süet ve minimalist bir tarzda olan 70’ler ilhamlı sneakerlar, şimdiden Instagram sayfamızı ele geçirmeye başladı. Kalın tabanlı sneaker trendinin diğer ucunda olan bu ince görünümlü sneakerlar, minimalist ve zamansız tarzları sevenler için ideal. 

Fotoğraf: @blancamiro

KAPSAYICI KONFOR: 2021 SNEAKER TRENDLERİ / 17
18

Deri Spor Ayakkabı, 679 TL MASSIMO DUTTI massimodutti.com

KAPSAYICI KONFOR: 2021 SNEAKER TRENDLERİ / 18
19

Tory Sneaker, $228 TORY BURCH toryburch.com

KAPSAYICI KONFOR: 2021 SNEAKER TRENDLERİ / 19
20

Yumuşak Kontrast Spor Ayakkabı, 299.95 TL ZARA zara.com

KAPSAYICI KONFOR: 2021 SNEAKER TRENDLERİ / 20
21

FÜTÜRİSTİK DETAYLAR

Gelecekten bir mesajımız var! 60’lı yıllar fütürizmi ile 90’lı yılların uzay yarışı stili, yeni sezon sneakerlarında buluşuyor. Metalik aksanlar ve fütüristik detaylar ile sneakerlarımız bizi geleceğe bir zaman yolculuğuna çıkarıyor. Bu dikkat çekici sneakerlar kesinlikle tüm gözleri üzerinize toplayacak! Sonbahar 2020 / 2021 defilelerinde de gördüğümüz fütürizm detayları, eksantrik sneaker modelleri doğuruyor. Instagram sayfalarımızı da doldurmaya başlayan uzay yolu ilhamlı sneakerlar, farklı tarzlar denemek için ideal. 

Fotoğraf: @mathildegoehler

KAPSAYICI KONFOR: 2021 SNEAKER TRENDLERİ / 21
22

Versa Pump Fury, 419 TL REEBOK reebok.com.tr

KAPSAYICI KONFOR: 2021 SNEAKER TRENDLERİ / 22
23

Gümüş Sneaker, 899 TL FILA vakkorama.com.tr

KAPSAYICI KONFOR: 2021 SNEAKER TRENDLERİ / 23
24

Futureshell Sneaker, 1,259.30 TL ADIDAS BY ALEXANDER WANG shopigo.com

KAPSAYICI KONFOR: 2021 SNEAKER TRENDLERİ / 24
25 Instagram

RENK OYUNLARI

Klasik beyaz sneakerlar her şey ile uyum sağlıyor ancak sneaker koleksiyonunuza bir de dikkat çekici renkler ekleyin! Tıpkı fütüristik metalik detaylar gibi parlayan renkli sneakerlar, yeni sezon stilinize gökkuşağını getiriyor. Özellikle colorblock stillerinin öne çıktığı yeni sezon sneakerları, sneaker koleksiyonunuza bir boya kalem görüntüsü ekliyor. Adeta bizi çocukluk yıllarımıza taşıyan bu rengarenk sneakerlar, ‘statement’ topukların yerine geçebilecek türden!

Fotoğraf: @leoniehanne

KAPSAYICI KONFOR: 2021 SNEAKER TRENDLERİ / 25
26

Colorblock Sneaker, 539 TL NETWORK network.com.tr

KAPSAYICI KONFOR: 2021 SNEAKER TRENDLERİ / 26
27

Lime Track Sneaker, €790 BALENCIAGA balenciaga.com

KAPSAYICI KONFOR: 2021 SNEAKER TRENDLERİ / 27
28

Nite Jogger Ayakkabı, 1,549 TL IVY PARK adidas.com.tr

KAPSAYICI KONFOR: 2021 SNEAKER TRENDLERİ / 28
29 Instagram

TAM BİR ‘BABA’ SNEAKERI

‘Dad’ Sneaker trendi kalın veya tırtıklı tabanlı sneaker modellerini açıklamak için kullanılıyordu. Şimdi ise bu terim özüne geri döndü! 90’lı yıllarda baba stilini şekillendiren hafif kalın tabanlı geniş sneaker modelleri hem rahat hem de havalı bir tarz yaratıyor. Hemen hemen her influencerın sayfasında gördüğümüz New Balance 452 sneakerları bu trendin en iyi örneklerinden biri olabilir! Retro baba stiline gönderme yapan bu tarzı sporda veya sokakta giyebilirsiniz. Büyükbaba süveterleri veya oversized takım elbiseler ile tam olarak ‘baba’ stilini yansıtabileceğiniz bu sneakerları, beysbol şapkaları ve uzun beyaz çoraplar ile tamamlayın!

Fotoğraf: @emilisindlev

KAPSAYICI KONFOR: 2021 SNEAKER TRENDLERİ / 29
30

New Balance 452, 619 TL NEW BALANCE newbalance.com.tr

KAPSAYICI KONFOR: 2021 SNEAKER TRENDLERİ / 30
31

Gel Kayano Sneaker, €140 ASICS luisaviaroma.com

KAPSAYICI KONFOR: 2021 SNEAKER TRENDLERİ / 31
32

Manhattan Sneaker, £291 ACNE STUDIOS matchesfashion.com

KAPSAYICI KONFOR: 2021 SNEAKER TRENDLERİ / 32
33 Instagram

SNEAKER İLHAMLI BOTLAR

Mevsim gereği sneakerlarda daha yüksek konçlar görüyoruz. Bot stilini ve sneaker rahatlığını bir araya getiren sneaker ilhamlı botlar oldukça ilginç ama havalı bir görünüm yaratıyor. Hiking botlarından ilham alan bu sneaker modelini bot ve sneakerlar arasında kararsız kaldığınız zaman deneyebilirsiniz. Kalın tabanları ile mevsim şartlarına uyum sağlayan bu sneaker modeli 2021 sneaker trendlerinin en son güncellemesi diyebiliriz. 

Fotoğraf: @oliviafaeh

KAPSAYICI KONFOR: 2021 SNEAKER TRENDLERİ / 33
34

Simli Sneaker, 6,550 TL ALEXANDER MCQUEEN beymen.com

KAPSAYICI KONFOR: 2021 SNEAKER TRENDLERİ / 34
35

Uzun Bilekli Sneaker, 895 TL VAKKO vakko.com

KAPSAYICI KONFOR: 2021 SNEAKER TRENDLERİ / 35
36

Camilla Spor Ayakkabı, 499 TL DESA desa.com.tr

KAPSAYICI KONFOR: 2021 SNEAKER TRENDLERİ / 36
37 Instagram

SÜPER PLATFORMLAR

Kalın ve tırtıklı tabanlar bir seviye üste taşındı… Gerçekten, fiziksel olarak bir seviye üste! Çok daha kalın ve çok daha yüksek olan yeni sezon sneaker modelleri, platform topuklardan farksız bir etkide. Birkaç sezon öncesinde gördüğümüz dolgu topuklu sneakerların çok daha havalı bir versiyonu olan düz platformlu sneakerlar, boyunuzu yükseltirken asi bir tavır ortaya çıkarıyor. İspanyol paça jeanlerinizin altına veya eşofman takımlarınız ile eşleştirebileceğiniz bu süper yüksek platformlar, ile hayata kuş bakışı bakabilirsiniz!

Fotoğraf: @lissyroddyy

KAPSAYICI KONFOR: 2021 SNEAKER TRENDLERİ / 37
38

Sneaker, 559 TL TWIST twist.com.tr

KAPSAYICI KONFOR: 2021 SNEAKER TRENDLERİ / 38
39

Run Star Sneaker, €115 CONVERSE ssense.com

KAPSAYICI KONFOR: 2021 SNEAKER TRENDLERİ / 39
40

Kalın Tabanlı Sneaker, 149 TL GIRO divarese.com.tr


ETİKETLER
SON HABERLER

Dergide Bu Ay

ELLE Nisan Sayısı Çıktı!

ELLE Nisan Sayısı Çıktı!

Yeni sayımızın kapağında oyuncu Hazar Güçlü var.

BU SAYIDA NELER VAR?

E-Bülten Aboneliği

E-bültenimize şimdi abone olun,
magazin dünyasındaki tüm gelişmelerden anında haberiniz olsun.