ÇİKOKAP İLE MUTLU ET KENDİNİ!
Bu lezzetlerin tadına doyamayacaksınız!
ELLE ONLINE 12 Haziran 2013Puding için malzeme:
3 kahve fincanı un,
3 kahve fincanı şeker,
1 kg. süt,
1 paket vanilya,
1 çorba kaşığı tereyağı.
Meyve püresi için malzeme:
500 gr. frambuaz,
2 çorba kaşığı pudraşekeri.
Hazırlanışı
* Tüm malzemler orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırılır.
* Ocaktan aldıktan sonra mikserle 10 dk. kadar çırpılır ve içerisine 1 çorba kaşığı tereyağı eklenir.
• Karışım soğuduktan sonra 1 parmak boşluk kalacak şekilde fincan çikokapların içine dökülür.
• Meyve püresi için, frambuaz pudra şekeriyle orta ateşte meyveler yumuşayana kadar pişirilir.
• Soğumaya bırakılır.
• İçlerinde puding bulunan fincanlar Çikokap'ların içlerine
dökülür.
• İsteğe bağlı olarak krema, Kahve Dünyası damla, kırıntı, kırpık veya rulo çikolatayla süslenir.
Servis önerisi: Meyve çeşidini, mevsime ve isteğe göre değiştirebilirsiniz.
~
TRAMİSULU DAMLA ÇİKOKAP (6 kişilik)
Malzeme
1 paket hazır kakaolu pandispanya veya kedidili,
2 çorba kaşığı Kahve Dünyası Hazır Kahve,
1 çorba kaşığı tozşeker,
1 yumurta, yarım kilo süt,
2.5 çorba kaşığı un,
1.5 çay bardağı şeker,
1 paket labne peyniri.
Hazırlanışı
* Yumurta ve şeker çırpılıp bir tencereye konur.
* İçerisine un ve süt ilave edilir, orta hararetli ısıda muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırılarak pişirilir.
* Ocaktan alınıp mikser ve çırpma teliyle çırpılır. İçerisine labne peyniri eklenir ve pürüzsüz hale gelene kadar tekrar çırpılır.
* Diğer tarafta pandispanya ve kedidillerini ıslatmak için 1 fincan kaynar suya 2 çorba kaşığı hazır kahve ve 1 çorba kaşığı toz şeker koyulur.
* Damla Çikolaplar'ın altına hiç boşluk kalmayacak şekilde pandispanya/kedidilleri yerleştirilir. Yerleştirilen taban, hazır kahveli karışımla ıslatılır.
* Üzerine peynir kremasından 1 parmak kalınlığında konur. Kremanın üzerine Kahve Dünyası Kakaosu serpilir. İsteğe bağlı olarak mevsim meyveleri ya da Kahve Dünyası Damla, Kırıntı, Kırpık veya Rulo Çikolata'yla süslenir.
SON HABERLER