2023 MET GALA KARL LAGERFELD’İ KUTLAYACAK

Met Gala’nın bu seneki teması belli oldu…

ALYA BARUTOĞLU ALYA BARUTOĞLU 04 Ekim 2022
2023 MET GALA KARL LAGERFELD’İ KUTLAYACAK Getty Images

Vefatına kadar Chanel ve Fendi’nin Kreatif Direktörlüğünü yapan Karl Lagerfeld, Met Konstüm Enstitüsü’nün birçok galasına katılmıştı. Lagerfeld’in varlığı beklenirken galaya katılımı her zaman bir onur olarak karşılanmıştı. Moda sektörünün öncü isimlerinden biri olarak görülen Lagerfeld, 1954’te Yves Saint Laurent ile birlikte Woolmark Prize’ı kazanarak, sektöre ismini altın harflerle yazmaya başlamıştı. Daha sonra Balmain ve Patou gibi markalarda tasarımcı olarak çalışan Lagerfeld, daha sonra Chanel ve Fendi’ye katılmış ve son olarak da kendi adını taşıyan markasını kurmuştu. Bu nedenle moda sektöründe tartışmasız bir izi olan Lagerfeld’in 2023 Met Gala’nın temasını oluşturması şaşırtıcı değil. Henüz çok fazla detay olmasa da Met Kostüm Enstitüsü’nün yeni sergisinin adı ‘Karl Lagerfeld: A Line Of Beauty’ olacak. 


Serginin kürasyonunu her zamanki gibi Andrew Bolton üstlenirken, Lagerfeld ile uzun bir süre çalışmış olan Amanda Harlech ise kreatif danışman rolünde olacak. Bolton, uzun bir araştırma ve karar aşamasının ardından Lagerfeld’in çalışmalarını onun beğeneceği şekilde sergileyeceklerini söyledi. Geleneksel bir retrospektif yapmayacaklarını belirten Bolton, Lagerfeld’in geçmişine bakmaktan nefret ettiğini ama çalışmalarındaki tekrarları incelediğini belirtti. Bu nedenle Lagerfeld’in temalarına odaklanarak çalışmalarının çizdiği geleceğe odaklanılacak. 

Lagerfeld’in çalıştığı farklı moda evlerinden ve kendi markasından 150 parçanın yer alacağı sergide aynı zamanda orijinal çizimleri de olacak. Sergi ile birlikte eş zamanlı olarak Lagerfeld’in çalıştığı insanlarla röportajların yer aldığı bir video da olacak. Loic Prigent tarafından çekilen video, Lagerfeld’in hayatına ve çalışmalarına daha detaylı bir bakış getirmiş olacak. 

Daha önce Lagerfeld için bir ev tasarlayan ama asla yapamayan mimar Tadao Ando ise serginin iç mimari olarak görev alacak. Chanel’in sponsor olduğu sergide aynı zamanda Fendi’nin de katkıları olacak. Met’in her seneki geleneği gibi bu sergi de 1 Mayıs’taki Met Gala ile sunulacak ve daha sonra 5 Mayıs’tan itibaren halka açılacak. 


ETİKETLER
SON HABERLER

Dergide Bu Ay

ELLE Nisan Sayısı Çıktı!

ELLE Nisan Sayısı Çıktı!

Yeni sayımızın kapağında oyuncu Hazar Güçlü var.

BU SAYIDA NELER VAR?

E-Bülten Aboneliği

E-bültenimize şimdi abone olun,
magazin dünyasındaki tüm gelişmelerden anında haberiniz olsun.