Bizi kontür makyajı ile tanıştıran Kim Kardashian, son dönemlerde yeni bir trend ile gündemde! ‘Rupaul Drag Race’ şovunda gördüğümüz ‘baking’ yöntemi, birçok ünlünün de makyaj rutinlerini istila etmiş durumda. Pudra ve gözaltı kapatıcısı ile deneyebileceğiniz bu yöntem, yüzünüze doğal ve göz kamaştırıcı bir ışıltı katıyor. Göz altı kapatıcınızın üzerine yoğun bir şekilde ‘baking’ veya sabitleyici pudrayı ekleyip, 10 dakika bekledikten sonra, fazla olan makyajı alarak istediğiniz sonuçlara ulaşabilirsiniz.
Kırmızı halıda ve ünlüler tarafından çok tercih edilmesinin sebebi ise, ‘baking’ yönteminin ışıltılı ve aydınlık fotoğraflara sebep olması. Makyajlarının son rutinlerinde baking yöntemi kullanan ünlüler, fotoğraflarda daha genç ve havalı görünüyorlar. Her gün paparazziler tarafından kovalanmasak da biz de bu yöntemi günlük hayatımızda kullanabiliriz! Özellikle yağlı ciltlerin tercih edebileceği bu yöntem, makyajınızı daha kalıcı ve güvenilir hale getiriyor.
Daha önce ‘baking’ yöntemini duyduysanız, doğru bildiğiniz bazı yanlışlar olabilir! Çoğu yerde pudra yönteminin makyajı oksitleştirdiği yazıyor ancak bu doğru değil. Bir diğer teori ise vücut ısısının pudra ve likit kapatıcıyı daha güçlü bir etki için bir araya getirdiği. Ancak bunların hepsi yanlış!
Likit makyaj ürünlerini kontrol etmesi daha kolay, özellikle likit göz altı kapatıcıları daha etkili bir sonuç için ideal. Kapatıcılar teninize değdiği zaman vücut ısınız formülün likit kısımlarının buharlaşmasına sebep oluyor, bu nedenle likit formülleri pudra ile kapatırsanız buharlaşma süreci çok daha eşit bir dağılıma sahip oluyor. Gün boyunca yağ veya ter ile nemlenen cildinizde ‘baking’ yöntemi kullandığınız bölgeler sizi nötr hale geri getirecek. Yoğun görünmeden gün boyu kalıcılık sağlayan ‘baking’ yöntemi, son dönemlerin makyaj mucizesi olarak görülüyor.
Bu yöntemi evde denemek istiyorsanız ihtiyacınız olan 3 şey var: likit kapatıcı, pudra ve karıştırıcı bir makyaj fırçası. Likit kapatıcılarda günlük hayatta kullandığınız ürüne yönelebilirsiniz. Daha hafif formülleri ve açık renkleri tercih ederek, ışıltılı bir görünüme ulaşabilirsiniz.
Pudra konusuna gelecek olursak, güçlü bir ürün seçmenizi öneriyoruz. Genelde ünlüler yarı saydam veya beyaz tonlara yöneliyor, böylece flaş patlayınca ‘baking’ yöntemi kameraya kötü bir şekilde yansımıyor.
Son olarak rahat kullanabileceğiniz makyaj süngerlerini veya kapatıcı fırçalarını seçiyoruz. Kapatıcınızı normal bir şekilde uyguladıktan sonra sünger veya fırça ile göz altı bölgenize eşitleyin, daha sonra ise fırça yardımı ile yoğun bir şekilde pudra uygulayın. 10 dakika bekledikten sonra ekstra pudrayı fırça yardımı ile temizleyebilirsiniz. Ve voila! Makyajınız pişti!
Genelde göz altı bölgesine uygulanan ‘baking’ yöntemini yüzünüzün farklı alanlarında da deneyebilirsiniz. Yanaklarda ve elmacık kemiklerinde de kullanılan bu yöntem, doğal ışıltısı olan ve yağlı bölgelerde işe yarıyor. İnce çizgilerinizin veya kırışıklıklarınızın yoğun olduğu bölgelerden uzak durmanız tavsiye ediliyor. Bunun sebebi ise, yoğun pudra kullanımı, kırışıklıkların içerisine yerleşerek, kırışıklık görünümünü artırabiliyor. Eğer normalde yağlı bir cilde sahip değilseniz, ‘baking’ yöntemi kullandığınız bölgeler zaman içerisinde daha da kuruyabiliyor. Bu nedenle eğer kuru bir cilt tipine sahipseniz, ‘baking’ yönteminin sonunda makyaj sabitleyici sprey kullanarak, pul pul dökülmeleri engelleyebilirsiniz.