MÜKEMMEL VÜCUDUN SIRRINI AÇIKLIYORUZ
Top Model Helena Christensen'in harika görünümünün ipuçları, haberimizde.
ELLE ONLINE 29 Ağustos 2016
Top Model Helena Christensen’in muhteşem fotoğrafları eşliğinde on numara vücuda sahip olmanın yolları; kollarınızı, karın ve bacaklarınızı hızlıca forma sokabilmeniz için uzmanlarından ipuçları. .





Dik ve dikkat çekici göğüslere, sıkı bir popoya, lekesiz bir cilde kavuşmak için uzmanların önerilerini dikkate almakta yarar var. Güneş ve kumsal keyfinizin uzun sürmesi için korunmayı da unutmayın!



HAFİF SELÜLİTLER,



VelaShape II’yle yapılan radyofrekansları tedavisine iyi yanıt veriyor; ileri seviyedeki selülitler için UltraShape V3’ü deneyin.





İNFLAMATUAR DİYET


“Çilek, kivi, ananas, enginar, soğan, domates, pırasa ve yulaf, selülitle mücadele eder. Çünkü laksatifler ve yağın sindirilmesini kolaylaştırırlar; antiinflamatuar, drenaj ve diüretik oldukları için kan dolaşımını da hızlandırırlar” diyor beslenme uzmanı Klinik Corporal M+C’den Paola Rosso. Ayda bir kez bir hafta süresince şu tedavi edici arınmayı uygulayın: Kereviz, soğan ve maydanozu iki litre tuzsuz suda kaynatın ve yemeklerden önce için.





GECE SELÜLİTLERLE MÜCADELE


Geceleri vücut daha az enerji harcar, bu sebeple daha fazla yağ biriktirir. Bunun içindir ki antiselülit kremini gece yatmadan önce kullanmalısınız. Somatoline’nin Reductor Intensivo Noche 10 kremi çok tavsiye ediliyor.





YAĞLANMAYA KARŞI SPOR


“Spor yaptığınızda vücudunuz yağı depolamak yerine onu bir enerji kaynağıymış gibi kullanır” diye dikkatinizi çekiyor, estarenforma.com’un direktörü Marcos Florez. Aerobik, bisiklet, jogging ve yüzme egzersizleri yapın.





LEKESİZ BOYUN VE DEKOLTE BÖLGESİ


Dekolte bölgesindeki deri, günlük olarak yüzümüzün gerektirdiği aynı bakıma ihtiyaç duyar: Yüksek koruyuculu güneş kremi ve nemlendirici. Uygulayacağınız bu iki yöntem lekelerin ve kırışıklıkların çıkmasını geciktirecek: Intense Pulsed Light “Kızarıklıkları, ince kılcal damarları ve hafif kırışıklıkları yok etmek için IPL yöntemi çok iyidir” diyor Leticia Carrera. Günlük SPF 50 koruyucu kullanın ve C vitaminli enerji veren maskeler uygulayın.





Geceleri Pillow Bra (pillow-bra.com) sütyenle uyursanız yastık görevi görerek anatomik olarak göğüs bölgenize destek olur; göğüslerinizin kaymasını ve dekolte bölgenizde kırışıklıklar oluşmasını engeller.


~ MUHTEŞEM BACAKLAR



“Suda egzersiz yapın ve duşunuzu, topuktan baldırlara kadar bacaklarınıza soğuk su gezdirerek bitirin. Bacaklarınızdaki şişmeyi azaltmak için mentollü veya kafurlu dekonjestan kremler kullanın. Her dört-beş günde bir pressotherapy (lenf drenaj) yaptırın ve çobanpüskülü, hamamelis ya da at kestanesi bitki çayları için; kendinizi daha hafif hissetmenize yardımcı olacaklar” diyor IML’den Dr. Javier Moreno. Antiselülitlerin oral kullanımı Dışarıdan alınan tamamlayıcılar içeriden etki etmeye başlar. Çünkü bağırsak duvarından geçerek kana karışır ve deriye ulaşırlar.





“Antiselülit kremlerin gerçekten etki etmesi ve daha çabuk emilimi için düzenli olarak cildinizdeki ölü derileri temizlemelisiniz. 10 puanlık bir popo için sadece kararlılık yeterli. Binicilik, bisiklet ve kalça-karın-popo üçlüsüne konsantre olan egzersizler, güzel ve diri kalçalar yaratmanıza yardımcı olur”





HIZLI DİYETLERE SON


“Bu tip diyetlerle vücuttaki suyu ve kasları kaybedersiniz. Deri sarkar ve sıkılık azalır. Proteinle zenginleştirilmiş diyetler kasları artırdığı için çok faydalı” diyor, beslenme uzmanı Noemi G.P. de Villar.





SIVI TOPLANMASINA KARŞI


Enginar, yosun, çoban püskülü, ananas ve sarmaşık özlü ürünler vücudun su tutmasını engeller ve lenfatik dolaşımı iyileştirirler.





KOMPLE YENİLENİN


Vela Shape II selülitleri, popoyu şekillendirmede en son tedavi yöntemi. Kızıl ötesi ışık, vakum terapisi ve radyo frekansları terapilerini masajla kombine edin.





POPO KALDIRAN EGZERSİZLER


“Bisiklet, kano, atletizm ve GAP egzersizleri (popo, bacak ve karına konsantre olan egzersizler) hepsi beraber popodaki kasların geliştirilmesine yardımcı oluyor” diyor Marcos Florez.



YAĞLARI AZALTMAK İÇİN YARDIMCI



Soya lesitinle tamamlanmış bir hipokalorik diyet, deri dokularında depolanmış yağların atılmasına yardımcı olur.



ACISIZ VE TÜYSÜZ



Bazı epilasyon makineleri, Philips Satinelle (a89.90) gibi, soğutma sistemleri sayesinde tüyleri alırken hem acıyı önlüyor, hem de derideki kızarmayı.


~ GÜVENLİ EPİLASYON


Keçeli eldivenlerle veya tanecikli kremlerle vücuttaki ölü deriyi eler, hücreyi canlandırır ve ciltteki batık kıllardan kurtulabilirsiniz. Alerjinizin olup olmadığını anlamak için “Ağda veya tüy dökücü kremleri kullanmadan önce hassasiyetinizi görmek üzere kolunuzun iç yüzeyindeki deride test edebilirsiniz” diyor fotodepilasyon uzmanı Felicidad Carrera.





UYGULAMA SONRASI BAKIM


“İşlemden sonra iki gün boyunca güneşe çıkmak ve deodorant kullanmaktan kaçınmak çok önemli. Cilt günde iki kez nemlendirilmelidir” önerisinde bulunuyor Felicidad Carrera. “Güneşle bronzlaşma sezonuna başlamadan önce lazer operasyonu yaptırmak bütün yaz sizi rahat ettirecektir” diye tavsiye diyor IML’den Doktor Josefina Royo: “Laser Vectus 15 dakikalık seansta tüylerin yüzde 50’sini eliyor.”





GÜNEŞE HAZIR OL


Bronzlaşmadan önce Güneşe çıkmadan 15/30 gün öncesinde cildinizi iyi bir bronzlaştırıcıyla hazırlayın. Bunu haftada iki veya üç kez iyi bir ton elde edinceye kadar yapın. Yeni formüller yağlı olmayıp deride rahatsızlık yaratmıyor ve yapış yapış hissi vermiyor. Clarins’in Liquid Bronze Self Tanning özellikle tavsiye ediliyor.





SONRA GÜNEŞE ÇIK


Yeni güneş koruyucu ürünler, antioksidanlar, mineraller ve vitaminlerle çok güçlü etkilere sahipler. Bunlar stres oksidasyonuna ve güneşin yaşlandırıcı etkisine karşı savaşıyorlar. Cilt lekeleri, yaşlanma ve cilt sarkmalarıyla mücadele edip ciltteki kolajen ve elastikiyet ağını güçlendiriyorlar. Repavar’ın yenileyici kremini deneyin. Veya Avene Emulsion 50+’ı kullanabilirsiniz.





“Vücudunuzda pek çok ben varsa mutlaka bir dermatologa görünmeli; şekil, renk ve büyüklüklerine dijital bir dermoskopiyle baktırmalısınız”





KORUNAN SAÇLAR


“Saç derisindeki güneş yanıkları saç dökülmelerine ve prekanserojen yaralara sebep olur; ayrıca renge de zarar verir” diye uyarıyor dermatolog Pedro Jaen.


She Hairextension Myriam K’nın Brasileno Keratin (34.50 €) yağını deneyin. Veya Toni&Guy Smoothing Detangler Serum’u (a34) elektriklenmeye karşı kullanabilirsiniz.


~ YENİLENME ZAMANI


Estetisyen Felicidad Carrera’nın tavsiyesi şöyle: “Güneşlenmeden bir hafta önce cildinizdeki ölü hücreleri temizleyin. Ama bu arada teninizi tahriş etmemek için dikkatli olmalısınız; çünkü bu tabaka cildi güneşin zararlı ışınlarından korur.”





YAŞLANMAYA KARŞI NEM


“Eğer betakaroten zengini meyve ve sebzelerden bol tüketiyorsanız domates ve havuç gibi güneş yaşlanmalarına karşı doğal koruma geliştirmiş olursunuz. Bunlar çiğ olarak tüketildiklerinde daha zengindirler” diyor Dietapack’ın danışmanı, ve diyetisyen Lucia Bulto.



VÜCUDUNUZU SIFIRLAYIN



“Arın, boşalt ve azalt; bir-üç kilo arasında sıvılaştırılmış çiğ sebze alarak. Bir süre işlenmiş hayvansal gıdalardan uzak kalmak vücudun yenilenmesini sağlayacak ve rezerv edilmiş yağların elenmesine yardımcı olacaktır” önerisinde bulunuyor Dr. Montse Folch.





Derleyen: ESRA ÖZÜBEK


Yapım: INMACULADA JIMÉNEZ


Fotoğraflar: XAVI GORDO


SON HABERLER