MÜKEMMEL SAÇA 9 ADIM
Yazın, her türlü yıpranmaya maruz kalan saçları canlandırmak için dokuz adım!
ELLE ONLINE 31 Ağustos 2014






Sağlıkla ışıl ışıl parlayan saçlar! Bu reklam sloganı gibi cümle aslında hemen hepimizin saçlarımızı tanımlamak için peşinde olduğu özellik. Öte yandan, güzel saçlara sahip olmak için sadece genetik faktörler yeterli değil! Tahmin edeceğiniz üzere bakım da şart! Özellikle de havaların son derece sıcak olduğu bu günlerde... Zira havalar ısındıkça saçın dış koruyucu tabakası daha kolay açılıyor ve saçlarda kırıklar oluşabiliyor. Bunun yanı sıra özellikle nemin yüksek olduğu bölgelerde, saçlar daha dağınık ve kontrolü güç bir görünüm aldığından şekillendirirken hırpalanabiliyorlar. Buna bir de güneş ışınları, havuzdaki kimyasallar ve deniz suyundaki bileşenler de eklenince, saçlar çok daha kolay kırılıp kopmaya başlıyorlar. ‘Peki, nasıl koruyacağız bu saçları' sorusunu, işin uzmanına, Nişantaşı Akademi Saç Terapi'nin kurucularından Burcu Çayözü'ne yönelttik ve sadece dokuz adımda havalı ve sağlıklı saçlar elde edebileceğimizi keşfettik. İşte o dokuz adım!





9 ADIMDA SAĞLIKLI SAÇLAR


1 Saç uçlarını kestirip saçınızda oluşan kırıklardan kurtulun.


2 Kuru saçın sorunu yağlanmaması değil nemsizliktir. Yıkama sonrası krem uygulayıp, haftada 2 kere bakım maskesi yapın.


3 Düz saçlarda kırık uçları önlemek için protein maskeleri kullanın.


4 Fön ve maşa işlemlerinden önce “ısıya karşı koruyucu ürün” kullanın.


5 Elektriklenmeyi önlemek için durulanmayan saç kremi kullanın.


6 Her deniz ve havuz sonrası saçlarınızı mutlaka durulayın.


7 Mümkünse deniz ve güneşlenme öncesi saç uçlarına durulanmayan saç kremleri sürün. Böylece saçınızı deniz suyu ve UV ışınlarının kurutucu etkisinden korumuş olursunuz.


8 Saçınızı çok açık renklere boyatmaktan kaçının.


9 Fön veya maşa kullanımı yerine, saçınıza ıslakken süreceğiniz köpük, jöle veya durulanmayan özel bakım kremleriyle şekil verin. Böylece saçınız hem mevsimin ruhuna uygun doğal bir görünüme kavuşur hem de yıpranmalar en alt düzeyde kalır.
SON HABERLER