JACQUEMUS İLKBAHAR YAZ 2021 DEFİLESİ BİR BUĞDAY TARLASINDA GERÇEKLEŞTİ
Geçtiğimiz sene lavanta tarlasında gösterilen tasarımlar bu sene buğday tarlasına taşındı!
ALYA BARUTOĞLU 17 Temmuz 2020
Getty Images

Defilelerin odak noktası kıyafetler olsa da çoğu marka deneysel şovları ve performansları ile koleksiyonlarını farklı yöntemler ile sergiliyor. Ancak 2020’nin küresel pandemi yılı olması sebebiyle stratejilerini değiştirmek zorunda kalan markalar, takvimleri veya gösterim şekilleri konusunda değişikliğe gitti. Sosyal mesafe protokollerine uyarak seyircisiz veya az seyirci ile defileler düzenleyen markaların yanı sıra bazı tasarımcılar ise yeni koleksiyonlarını dijital mecralara taşıdı. Fiziksel bir defile tercih eden markalar arasında Jacquemus da yer aldı. İlkbahar - Yaz 2021 koleksiyonunu oldukça sanatsal bir şekilde gösterme kararı alan Jacquemus, geçtiğimiz Temmuz 2019’da markanın 10. yıldönümü için bir lavanta tarlası tercih etmişti. Şimdi ise bir buğday tarlasında defile gösterimi tasarlayan Jacquemus, bej tonları arasında göz alıcı bir şov sergiledi. 

Jacquemus İlkbahar Yaz 2021 Defilesi (Getty Images)

Sonsuz bir buğday tarlası gibi görünen defile mekanında havadar ve doğal tonlarda elbiseler ile göz kamaştıran Jacquemus, ‘LAmour’ adlı yeni koleksiyonda popüler aksesuarlarını da göstermeyi unutmadı. Markanın kurucusu ve tasarımcısı Simon Porte Jacquemus’un son kreasyonlarının sergilendiği İlkbahar- Yaz 2021 koleksiyonunda crop toplar, balon kollar ve ‘statement’ etkili parçalar yer aldı. Yumuşak tonların tercih edildiği yeni koleksiyonda günlük stilden ofis şıklığına kadar birçok farklı tarz sergilendi. 

Jacquemus İlkbahar Yaz 2021 Defilesi (Getty Images)

Geçtiğimiz senenin lavanta tarlasındaki fuşya pembelerine ve cesur tonlarına kontrast gibi tasarlanan İlkbahar 2021 koleksiyonu daha rahat ve hafif bir yaz mevsimini yansıttı. Maskülen kesimlerin öne çıktığı bu koleksiyonda oversized ceketler ve ince askılı elbiseler büyüleyici bir etkileşim yarattı. “Bir sene önce döngümüzü yavaşlatıp erkek ve kadın giyim koleksiyonlarını birlikte gösterme kararı aldık.” diyerek Instagram üzerinden bir açıklama yapan Simon Porte Jacquemus, “Bu daha az sayıda defile yapmamızı, kadın giyim ve erkek giyim için ortak kumaşlar kullanmamızı ve ekibim ve partnerlerim için daha yavaş bir süreç izlememizi sağladı.” diye ekledi. 

Jacquemus İlkbahar Yaz 2021 Defilesi (Getty Images)


SON HABERLER