LORD STİLİ
LORD STİLİ
ELLE ONLINE 13 Eylül 2014






Bu adamı; gümüş kartal başlıklı bastonu, kumaşını Londra'dan getirtip özel diktirdiği ceketi, dedesinin vintage mendil koleksiyonundan seçtiği renkli mendili ve el yapımı İngiliz ayakkabılarıyla Beyoğlu'nun arka sokaklarında bir İngiliz lordu gibi gezerken görürseniz şaşırmayın. Tüm çocukluğu yurt dışında geçen 28 yaşındaki Sina Şentürk, eğitim hayatını Cambridge ve Londra'da tamamladıktan sonra geçtiğimiz yıl İstanbul'a yerleşti. “İngiliz lordlarını anımsatan giyimi, Sina Şentürk için İngiltere'de yaşamış olmanın etkisinden çok, aslında dedesinden ona kalan en önemli miras.





Dedesi Namık Kemal Şentürk'ün 1971 yılında İzmir valisiyken bizzat Kraliçe II. Elizabeth tarafından İngiliz İmparatorluğu Üstün Hizmet Madalyası'na layık görülmesiyle başlamış her şey. Daha sonra İngiliz kültürü, aile büyüklerini olduğu kadar Sina'yı da etkilemiş. İngiliz stiliyle meşhur bir devlet adamı olarak bilinen dedesinin aksesuarlarını bugün hala severek kullanan torunu, “Dedem gençliğinde tam İngiliz lordları gibi giyinirdi. Sanırım ben de dedesinin etkisinde kalanlardanım. Hala onun aksesuarlarını kullanıyorum. Hatta gündüz bastonsuz sokağa bile çıkmıyorum” diyor ve ekliyor: “İstanbul'a ilk taşındığım zaman sokakta bana garip garip bakıyorlar, beni yabancı sanıyorlardı. Ama artık bana da, bastonuma da alıştılar.” İşe önce, henüz Türkiye'de olmayan, lord stiline uygun İtalyan Pasotti markası ve el yapımı İtalyan ayakkabı markası Superglamourous'la anlaşarak başlamış. Şimdiyse street style giyinmeyi sevenlerin vazgeçilmezi renkli saatleriyle meşhur Breo markasını da getiriyor. “İstanbullular eskisi gibi sadece birkaç markayla kısıtlamıyorlar hayatlarını. Henüz burada adı bile duyulmamış markaları giyip denemekten çekinmiyorlar. Yeter ki ürün kaliteli ve giyecek kişinin stil diline uygun olsun” diyor.~

Hangi markalar var ibuuy.com bünyesinde?



Breo, Superglamourous ve Pasotti şu an için güçlü üç markamız.





Bu markalar kimlere hitap ediyor?


Breo, renkli ve spor bir marka olması sebebiyle gençlere hitap ediyormuş gibi gözükse de orta yaşlı birçok müşterimiz de var. Örneğin Breo'nun saatlerini kullananlar arasında David Beckham, Fergie ve Ashlee Simpson yer alıyor. Pasotti daha çok stil konusunda iddialı, aksesuar kılavuzu gelişmiş kadın ve erkeklere uygun bir marka. Superglamourous da aynı şekilde daha orta-üst sınıfa h itap eden, f iyat aralığı çok düşük olmayan ama aynı zamanda da rahat ve “cool” modellere sahip tipik bir İtalyan markası.





Marka seçimini nasıl yapıyorsunuz?


Daha çok kişisel izlenimlerimden yola çıkıyorum. Örneğin Pasotti'nin hikayesi, Jennifer Lopez'in “On the Flor” klibinde aslan kafalı Pasotti bastonu kullanmasıyla başladı. Daha sonra markayla iletişime geçtim, modelleri seçtim ve artık hepsi burada, Türkiye'de.





Mağaza açmayı düşünmüyor musunuz?


Dünya fazlasıyla dijitale kayıyor. Yaşadığımız hayatlar bile yarı sanal yarı gerçek hale geldi. Şu anda ibuuy.com sanal mağaza olarak hizmet veriyor ve Adana'daki müşteriye bile ürünlerimizi gönderebiliyoruz.





Henüz çok yeni bir site bu. Nasıl geliştirmeyi düşünüyorsunuz, yeni markalar geliyor mu?


Türkiye'de çok gerek gördüğüm bir “ikinci el” projesine başlıyoruz. Sitemiz üzerinden müşteriler çok daha uygun fiyata, orijinal ikinci el markalara kolayca ulaşabilecekler. Bunun yanı sıra sanat konusunda gerçeği milyon dolarlar değerindeki işleri poster olarak sunmayı düşünüyoruz. Mesela Andy Warhol, Roy Lichtenstein, Jackson Pollock ya da Frida Kahlo. En heyecan verici projemse, Türkiye için kesinlikle göz ardı edemediğim sokak hayvanları projesi. Yuva arayan hayvanları sahiplendirmek adına, yine web sitemiz üzerinden “barınak” isimli ayrı bir bölüm için çalışıyoruz. Kısacası stil, bir yaşam tarzıysa; yaşam tarzımız sadece ayakkabı çanta ve tişört olmamalıdır diye düşünüyorum. Gerçek şu ki, aslında stile toplumsal duyarlılıklar yön verir.





GÜLBEN ÇAPAN
SON HABERLER