SIMONE ROCHA’NIN GİZEMLİ KUĞU İLHAMI
Londra Moda Haftası kapsamında Sonbahar-Kış 2022 defilesini sunan Simone Rocha, bir İrlanda efsanesinden ilham alıyor.
BUSE SARAY 21 Şubat 2022
Instagram

İrlandalı Lir efsanesi tarafından büyülenen Simone Rocha, izleyicilerini Londra'daki Inns of Court'taki bir ortaçağ salonunun atmosferik kasvetinden çıkan sonbahar koleksiyonunu izlemeye davet etti.




Londra Moda Haftası kapsamında Sonbahar-Kış 2022 defilesini sunan Simone Rocha giysilerinin, görünüşte güzel katmanlarının ve yüzeylerinin altında her zaman bir tür karanlık gerilim dolaşıyor. Sahne arkasında anlattığına göre bu sefer, kıskanç bir üvey anne tarafından kuğuya dönüştürülen İrlandalı bir kralın kızları ve oğlunun geleneksel korku hikâyesinden doğdu. Rocha, “İrlanda'daki herkesin bildiği gerçekten eski bir masal” dedi. “Çocuklar dokuz yüz yıl boyunca farklı göllerde kuğu oluyor. Ve insan formuna geri döndüklerinde ölüyorlar. Anlatımımı gevşek bir şekilde buna dayandırmaya başladım.”



Arka planı bilerek, belki de paltolara gömülü beyaz farbalalardan gelen soyut kanat ve tüy şekillerini algılamaya başlayabilir ve eteklerin kabarık canlılığından görsel bir ipucu alabilirsiniz. Yüzlerinde kristal işlemeli örme yünler -tatlı bir tuhaflık- ikinci bakışta yarı insan, yarı kuş kafası gibi görünebilir. Daha doğrudan bir ipucu, eğer ihtiyacınız varsa yarı şeffaf bir tabard üzerindeki iki çift kuğu işlemesindeydi. Beyaz kuğular, siyah kuğular; ne de olsa Lir'in Çocukları asilzadeydi: Bu kuğular mücevherlerle, incilerle, kristallerle ve yakut damlacıklarıyla süslenmişti.



Rocha, efsaneye gerçekten bağlı değildi. Gerçek şu ki, tasarımda kendi dilini yaratmış: motorcu ceketleri, hacimli kabanları, büyük etekleri, diğer elbiselerin üzerine katlanmış transparan vual dantelli elbiseleri... Koleksiyondaki en çarpıcı dönüş (oldukça yeni ve tatmin edici derecede garip bir şey) gece mavisi kadife bir elbisenin orta bölümünü kesip, gövdeyi gören şeffaf bir panelle değiştirdiğinde geldi. Koleksiyonun teması unutulduğunda, böyle cüretkâr bir tasarım darbesi, Simone Rocha müşterilerini kendiliğinden kendine çekecektir.



SON HABERLER