STİL MIKNATISI BİR BLOGGER
STİL MIKNATISI BİR BLOGGER
ELLE ONLINE 17 Mart 2014
En çok takip edilen blog'lardan birinin sahibi, sokak modası fotoğrafçılarının gözdesi Leandra Medine'yi Sıla GÜVEN, iki seyahat arasında yakaladı ve bizler için sorularını yöneltti.


Acelesi olan Medine'nin cevapları kısa olsa da sohbetimizden birkaç ders almayı bildik; mesela bazı şeylerin şakası bile yapılamaz! Özellikle konu modaysa...





Verdiği cevaplar, sorduğunuz herhangi bir soruyu genişletmenizi engelleyecek kadar ters (ya da gezegenlerde yine bir tuhaflık vardı!). Blog'undaki ve sokak modası fotoğraflarındaki kocaman gülümsemesi sebebiyle “dünya tatlısı” olduğunu düşündüğümüz blogger'ların prensesi, bizi şaşırtacak derecede “düz” cevaplar veriyor. Acelesi olduğunu ve bize kısa zaman ayırdığını biliyoruz. 2010 yılında kurduğu blog'unun meyvelerini yeni çıkan kitabıyla iki katıyla toplayan Leandra Medine, (nam-ı diğer) Man Repeller'la, 24 yaşının verdiği “kadın olgunluğunu” yanımıza alarak konuştuk. Ya da konuşmaya çalıştık...~ ELLE: Yakın zamanda “Man Repeller: Seeking Love. Finding Overalls” isimli kitabınızı yayınladınız. Blog'a postları yazmaktan sonra nasıl geldi?


LEANDRA MEDINE: Elbette çok farklıydı. Çünkü uzundu! Ama kişisel anekdotlarımdan bahsetmek gerçekten çok eğlenceliydi.





ELLE: Stella McCartney, bir röportajında, modayı hep psikolojik tarafından ele aldığını anlatıyor. “Moda psikolojisiyle” ilgili ne düşünüyorsunuz?


L.M.: Bu cidden de üzerinde düşünülmesi gereken ve ilginç fikirlerle yüzleşebileceğiniz değişik bir konu. Moda -ya da tam olarak “tüketim”- kadınların modayı algılayışlarında, derinde bir yerde gizli. Kadınların bir objeyi satın almaya karar verdiklerinde, bu kararlarını ne fişekliyor? Bu sanırım şimdi hızlıca cevap veremeyeceğim kadar derin bir mevzu!~ ELLE: Peki sizce moda bu kadar ciddiye alınacak bir şey mi?


L.M.: Elbette ciddiye almalıyız! Biz ciddiye almazsak kim alacak ki? Şakası bile yapılmaz!





ELLE: Tamam, anlaşıldı! Selfie'lerle ilgili ne düşünüyorsunuz? İnsanlar artık kameraları kendilerine çeviriyorlar. Bu, sokak modası kavramını nasıl etkiler?


L.M.: Selfie'lere karşı bir tavrım yok. Sonuçta herkes bir şeyler satıyor ve yaşadığımız bu zamanda her birimiz bu haldeyiz.





ELLE: Blog'ların çıkışının sebebini ekonomik krize bağlayabiliriz. Aslına bakarsanız hâlâ kriz devam ediyor. Sizce kriz, moda ve stili nasıl etkiledi?


L.M.: Kriz, moda sektörünü daha demokratik ve insancıl bir hale getirdi. Yani birazcık da olsa...~ MAN REPELLER NE DEMEK?


İsim man•re•pell•er [mahn-ree-peller]: Karşı cinsi rahatsız edecek şekilde giyinen kadınlara denir.


Bu giysi parçaları, harem pantolonlarla sınırlı değildir; boyfriend jean, tulum, vatka, tehlikeli silahları andıran takılar ve takunyalar da bu tercihlere dahildir...


Fiil [pell•ing, -pell•ed]: Karşı cinsi rahatsız etmek için giyinmek.


Kız 1: Bu gece ne giyeceksin?


Kız 2: Lime yeşili düşük ağlı pantolonlarımı giyeceğim tabii ki.


Kız 1: Ah, yani bugün “man repelling” yapacaksın!





Sıla GÜVEN
SON HABERLER