DIŞ GİYİM KAHRAMANI 24 TRENÇKOT
Gardırobunuzda olması gereken zamansız çekiciliğe sahip parça…
BUSE SARAY 07 Eylül 2021

Giderek değişen havalarda, mavi gökyüzü ile başlayan ancak gideceğiniz yere varana dek acımasız yağmurla tamamlanan günler için bir trençkot şarttır. Yani evet, son birkaç haftadır Instagram kızlarını güvenilir siperleriyle görmemiz hiç şaşırtıcı değil.



Zamansız moda yatırımları söz konusu olduğunda, trençkotlar listenin başında yerini alıyor. Klasik olan trençkotlar, zamana direniyor ve uzun süre de dayanacak gibi duruyor. Çekiciliği ise özellikle baharlarda, hiçbir azalma belirtisi göstermiyor. Sahip olduğunuz trençkot ömür boyu sizinledir; ihtiyacınız olduğunda hazır olduğunu bildiğiniz güvenilir gardırop parçasıdır.

Kapak fotoğrafı: @iziangus / @irinashayk / @lissyroddyy

Trençkotların bu kadar büyük bir yatırım olmasının nedeni, gardırobunuzdaki her şeyle uyumlu olması. Ayrıca asla değişmezler; neredeyse 100 yıl önce yaratıldıkları zamankiyle aynıdırlar.

Aslına bakarsanız trençkotlar moda dünyası düşünülerek tasarlanmamıştı. Artık zamansız kabul edilen diğer giysiler gibi (kot pantolonlar, deri ceketler vb.) ihtiyaçtan yaratıldı. İngiliz ordusunun daha hafif ama hava koşullarına dayanıklı paltolara ihtiyacı vardı ve Thomas Burberry'nin 1879'da su geçirmez gabardin pamuğu keşfi sayesinde, tasarımcıdan ordu için yeni paltolar yaratması istendi. Giysi daha sonra I. Dünya Savaşı boyunca siperlerde savaşan askerler tarafından giyildi.

Kısa bir süre sonra, savaş zamanı geri dönen askerler onları giydiği için trençkotlar sivil hayata çevrildi. Sonra Hollywood yıldızları filmlerinde giydi: Humphrey Bogart, Tiffany'de Kahvaltı'da Audrey Hepburn'ün yaptığı gibi Kazablanka'da ikonik bir şekilde giydi. Bununla birlikte, 60'lar stilin işlevi sollamaya başladığı zamandır. Burberry mont, D-halkası ve fırtına kanadı gibi özelliklerin daha çok bir ifade haline gelmesiyle gerçek bir moda öğesi haline geldi.

Günümüzün klasik trençkotları görünüm açısından neredeyse hiç değişmedi. Fakat miras DNA'sına hala çok sadık trençkotlar, çeşitli tasarımcılar ve markalar tarafından yeniden tasarlandı. Bugün yaşı, kişisel tarzı veya cinsiyeti ne olursa olsun herkesin gardırobunda gerçek bir klasik olarak kabul ediliyor. Bir hafta sonu gezintisi, spor kıyafetlerinizle, daha şık günler için örme elbiseler ve midi eteklerin yanında giyilsin; trençkotun gücü elbette çok yönlülüğündedir.


Trençkotlar, çiseleyen yağmurlu ancak daha ılıman günler için mükemmeldir; ancak altına güzel bir kalın örgü ile giyildiğinde kış boyunca da dayanabilir. İster kaşmir kazağınız ve kotunuzla, ister çiçekli elbiseniz ve topuklularınızla olun; hafif ve çok yönlü bir dış giyim parçası olur.

Sonbahar havası çok değişken hissettirirken, şu anda giyebileceğiniz harika bir trençkota yatırım yapmanın veya klasik dünyasını yeniden keşfetmenin tam zamanı. Havanın size getirebileceği sürprizlere şık bir şekilde hazır olmak için, 2021'in sevilen trençkotlarını foto galerimizi inceleyin.

1

SOUL SPIRITZ
Misaki Nuovo Trençkot
600 TL
hipicon.com

2

THE ROW
Naylon Mont
2620 €
therow.com

3

BOTTEGA VENETA
Su Geçirmez Pamuk Trençkot
24057 TL
luisaviaroma.com

4

BURBERRY
Cep Detaylı Pamuk Gabardin Trençkot
27500 TL
tr.burberry.com

5

ACNE STUDIOS
Kruvaze Trençkot
550 £
mytheresa.com



6

GANNI
Kanvas Trençkot
387 €
brownsfashion.com

7

SAINT LAURENT
Gabardin Ve Deri Uzun Trençkot
2990 €
ysl.com

8

VICTORIA VICTORIA BECKHAM
Bej Oversize Trençkot
850 $
ssense.com

9

ZARA
Kruvaze Oversize Trençkot
599,95 TL
zara.com

10

H&M
Oversize Trençkot
599TL
hm.com

11

IPEKYOL
Kare desen trençkot
2950 TL
ipekyol.com.tr

12

TWIST
Colorblock Trençkot
1250 TL
twist.com.tr

13

MACHKA
Ekose Desen Mix Trençkot
3950 TL
machka.com.tr

14

MASSIMO DUTTI

Siyah krepe trençkot

1999 TL

massimodutti.com

15

ADIDAS
Y-3 CL Uzun Trençkot
3739 TL
adidas.com.tr

16

SARAR
Giona Siyah Trençkot
1199,99 ₺
shop.sarar.com

17

CECILE COPENHAGEN
Trençkot
5795 TL
vakkorama.com.tr

18

GUCCI
Gucci Etiketli Pamuklu Trençkot
2500 €
gucci.com

19

ARMANI EXCHANGE
Kuşaklı Kruvaze Kaban
627 €
farfetch.com

20

ISABEL MARANT
Kuşaklı Kanvas Trençkot
790 €
net-a-porter.com

21

ALEXANDER MCQUEEN
Pamuklu Trençkot
25500 TL
harveynichols.com

22

SALVATORE FERRAGAMO
Kemerli Deri İpek Trençkot
5800 €
net-a-porter.com

23

MAISON MARGIELA
'Memory of' Kareli Trençkot
2.855 €
maisonmargiela.com



24

MASSIMO DUTTI
Siyah krepe trençkot
1999 TL
massimodutti.com

SON HABERLER