2021’DE BALIK BURCUNU NELER BEKLİYOR?
2021 yılında kendinizden çok başkalarını düşüneceğiniz, yardımsever yanlarınızı iyice ortaya koyacağınız, herkesin iyiliğine koşacağınız bir yıla ilerlerken sürpriz gelişmelere hazır olmalısınız.
PINAR ATMACA 02 Ocak 2021

Sosyal konulara odaklandığınız bir yılın ardından artık biraz geriye çekilme, arka planda kalma zamanı geldiğini düşünebilirsiniz. Nitekim bu yıl akışta, kontrolünüz dışı gelişebilecek pek çok konu sizi beklerken sürprizlere de hazırlıklı olmalısınız. Sizi çepeçevre saran insanların ve toplumun ihtiyaç ve beklentilerine duyarlı olabilirsiniz. Onların akışı biraz da sizi yönlendirebilir. Bu dönemde dalgınlığa, uykusuzluğa, ihmal ve sakarlıklara daha çok dikkat etmeniz gerekebilir. Sağlığınızı göz ardı etmemeli, gereken tedbirleri almayı unutmamalısınız. Her şey akışında giderken en çok sizi yoran yanınız unutkanlık ya da dalgınlık olabilir ve bu durum gerek sosyal gerekse iş yaşamınızı sekteye uğratabilir. Böyle bir durumda gardınızı almış olmak sizi epeyce güçlü kılabilir. Manevi konulara eğilebileceğiniz, bu konularla ilgili kişilerle tanışabileceğiniz bir yıl geçirebilirsiniz. Bu alanda kendinizi zenginleştirebilirsiniz. Sanatsal ve estetik konularda duyarlılığınız artarken bu konuların içinde yer almaktan da keyif duyabilirsiniz. Bu yıl Uranüs geçen yılın aksine bu yıl Satürn ve Jüpiter ile sert açılar kurmaya hazırlanıyor. Bu açılar Şubat ve Haziran ortaları ile aralık sonuna doğru iyice keskinleşirken bu dönemlerde iletişim, haberleşme, yakın çevreyle etkileşiminizde daha özenli ve dikkatli davranmaya çalışın.

Güzel haber daha burcunuzun yıldızı Jüpiter’den geliyor. Zira Jüpiter 14 Mayıs-30 Temmuz arasında çok güçlü olduğu burcunuzda seyredecek. Bu gezegen burcunuzun da yıldızı olduğundan bu dönemde size yaşamınızın her alanından bolca şans ve fırsat getirebilir. Bu dönemde cazibeniz iyice artabilir, insanları bir mıknatıs gibi kendinize çekebilir ve onları etkilemekte zorlanmayabilirsiniz.

Plüton 2008’den bu yana sosyal yaşamınızı şekillendirmeyi, bu alanda dönüşüm getirmeyi bu yıl da sürdürüyor. Ancak geçtiğimiz yıl Satürn ve Jüpiter’den destek almıştı, bu yıl desteksiz ilerlese de artık bu duruma çoktan alışmış ve adapte olmuş olabilirsiniz. Neptün ise burcunuzda yaşamınıza kaotik bir hava katmaktan, inişli çıkışlı, zaman zaman karmaşık ve flu bir ortam yaratmaktan geri durmuyor. Bu noktada, özellikle burcunuzdaki Jüpiter’le birlikte seyredeceği 14 Mayıs-30 Temmuz’da gerçekçi ve objektif bakış açınızı koruduğunuzdan ve hayallere kapılmadığınızdan emin olmalısınız. Burcunuzun yöneticisi olan Jüpiter 20 Haziran – 18 Ekim arasında geri hareket ederken bu dönemde adımlarınızı daha yavaş ve ağırdan atmanızı gerektirebilir.

Bu yıl burcunuzun da yer aldığı İkizler-Yay ekseninde ilerleyen Ay düğümleri karmik ve kadersel etkileri burcunuza daha da kuvvetli bir şekilde taşıyabilir. Akışın getirdiklerine maruz kalırken kontrolünüz dışı ilginç ve sıra dışı olay ya da gelişmelere tanık olabilirsiniz. Sonuçta Kova burcunun etkin olduğu bir yıldayız ve sürpriz gelişmeler yaşamınıza enteresan bir akış getirebilir. Tutulmalarla bu etkilerin yansımalarını daha güçlü şekilde görüp fark edebilirsiniz. Bu yıl iki Güneş ve iki Ay olmak üzere dört tutulma geçireceğiz. 26 Mayıs’taki Ay tutulması Yay burcunda gerçekleşirken hedeflerinize, planlarınıza, görev ve sorumluluklarınıza, iş ve kariyerinize dikkat çekebilir. Bu alanda yaşayacağınız farkındalıklar ve alacağınız kararlar olabilir. 10 Haziran’daki Güneş tutulması ev ve aile yaşamınızda değişikliklerle dolu yepyeni bir döneme işaret edebilir. Yeni bir ev ve ailenize katılan yeni bir üye söz konusu olabilir. 19 Kasım’daki Ay tutulması yakın çevrenizde, komşu ve kardeş ilişkilerinizdeki gelişmelere dikkat çekiyor. 4 Aralık’taki son Güneş tutulması ise yeni bir görev ve sorumlulukla sizi baş başa bırakabilir, yeni bir iş veya kariyeri gündeminize taşıyabilir.

2021’DE AŞK

Bu yıl kontrolünüz dışı gelişmelerin akışında aşkta da sürprizlere hazırlıklı olmalısınız. Özellikle 14 Mayıs-30 Temmuz döneminde cazibeniz bir kat daha artacağından aşkı kendinize mıknatıs gibi çekebilirsiniz. Etrafınızda pek çok kişi olabilir ve aralarından seçim yapmanız bile zor olabilir. Yepyeni çevre ve ortamlarda kendinizi bulabilir ve bir anda ne yapacağınızı da şaşırabilirsiniz. Kadersel şartların ekseninde giden iş ve aile yaşamınızdaki olaylar da ilişkilerden yana sürprizli durumları beraberinde getirebilir. 25 Şubat – 21 Mart arası Venüs burcunuzu ziyaret ederken aşk yine kapınızda olabilir. Ayrıca 14 Nisan – 8 Mayıs, 2 – 27 Haziran, 16 Ağustos – 11 Eylül dönemleri aşk ve ilişkilerden yana destekleyici dönemler olarak görünmekte. 2021 yılını 19 Aralık’ta başlayan bir Venüs retrosuyla tamamlarken bu dönem ilişkiler açısından kritik olabilir, geri gelen aşklara, eski sevgililere dikkat etmelisiniz, güvenilir olmayabilir. Bu dönem evlilik, söz ve nişan gibi olaylar için de pek uygun olmayabilir.

2021’DE PARA

Mars’ın para alanınızdan çıkmasıyla birlikte 6 Ocak’tan itibaren iş ve para konularında biraz daha rahatlayabilirsiniz. Ancak Mars yıl boyunca çok aktif ve tam sekiz burç değiştirecek. Dolayısıyla özellikle iş, uğraş, mücadele gerektiren konularda tempolu bir yıl bizi bekliyor. Jüpiter’in ve Venüs’ün burcunuzda olduğu 25 Şubat – 21 Mart ve 14 Mayıs-30 Temmuz döneminde her alanda olduğu gibi maddi ve parasal konularda da şanslı olabilirsiniz. Uranüs’ün Boğa burcundaki transiti bu yıl Satürn’den zorlayıcı transitler alırken özellikle Şubat ve Haziran ortalarında ve aralık sonunda daha dikkatli olmalısınız. Merkür retrosu zamanlarında yani 30 Ocak– 21 Şubat, 29 Mayıs – 22 Haziran, 26 Eylül – 18 Ekim arasında önemli iş, anlaşma ve sözleşmeler konusunda aceleci ve hızlı davranmamaya çalışın ve retronun bitmesini beklemek iyi bir seçenek olabilir.  Mars’ın ortak maddi alanınızı etkileyebileceği 15 Eylül – 31 Ekim arasında ortak paylaşımlar, vergi, miras konularında dikkatli, tedbirli olmalısınız. Ayrıca Mars’ın kariyer alanınızda ilerlediği 14 Eylül sonrası dönem, imaj ve itibarınızı koruma, hedef ve planlarınızı, görev ve sorumluluklarınızı yürütme açısından yorucu geçebilir, üstleriniz ve otorite konumundaki kişilerle etkileşiminize dikkat etmelisiniz.

2021’DE SAĞLIK

Bu yıl gözünüzden kaçabilecek tedbirler ve ihmaller konusunda ekstra dikkatli olmanız gerekebilir. Zira Satürn ve Jüpiter’in konumları ve Uranüs’ün sürpriz etkileri sizi farkında olmadan risklere açık bırakabilir. Özellikle fiziksel aktiviteleriniz varsa ve spor yapıyorsanız Şubat ve Haziran ortalarında ve aralık sonlarında daha dikkatli olmanız gerekebilir. 12 Haziran – 30 Temmuz döneminde kendinizi aşırı yorup yıpratmamaya, sağlığınızı korumaya özen göstermelisiniz. 15 Eylül – 31 Ekim ise ruhsal anlamda bir miktar zorlayıcı geçebilir, duygusal stres ve gerilimden ve bunu tetikleyebilecek ortamlardan uzak durmalısınız. 11 Eylül – 7 Ekim döneminde yol ve yolculukların getirebileceği risklere dikkat etmelisiniz. Mutlu ve sağlıklı bir yıl dileriz.

SON HABERLER