VICTORIA & ALBERT MÜZESİ MİNİ ETEK DAHİSİ İÇİN BİR SERGİ AÇIYOR
“Mary’den önce hiçbir şey yoktu.”
ALYA BARUTOĞLU 20 Kasım 2018
Getty Images

Geçtiğimiz Perşembe günü, Londra’daki Victoria & Albert Müzesi, ikonik tasarımcı Mary Quant hakkında retrospektif sergisinin biletlerini satışa çıkardı. Sergi için müzede bir gece veren V&A, 1960’lı ve 1970’li yıllarda Mary Quant ile çalışan modelleri ve tasarımcıları ağırladı. Quant’ın orijinal  tasarımlarını giyen davetliler Quant’ın genç ve yenilikçi ruhunu yeniden yaşattılar. 



Gece için Quant’ın “Güzellik Otobüsünü” inşa eden V&A, ünlü tasarımcının ilk mağazası olarak kullanılan otobüs etrafında performanslar gerçekleştirdi. Geçtiğimiz Haziran ayında sergiyi duyuran V&A, halktan eski Quant tasarımları istedi. Bunun üzerine 800’ü aşkın geri dönüş alan müze, Quant’ın en popüler olduğu zamanlar 1955’ten 1975’e kadarki dönemden bir çok parça topladı. 

Mini etekleri gardırobumuza dahil eden Quant’ın tasarımlarının yanı sıra aksesuarlarını, kozmetiklerini, çizimlerini ve fotoğraflarını görebileceğiniz sergide 120’yi aşkın parça yer alıyor. Daha önce hiçbir sergide gösterilmeyen parçaların yer aldığı Quant sergisi, 60’ların stilini belirleyen tasarımcının modaya olan katkısını yansıtıyor. 

Kadınların stilini özgürleştiren Mary Quant, kuralları yıkan tasarımları ile moda tarihinde bir ikon haline geldi. Mini etekler dışında, renkli külotlu çorapları ve kendine has stili ile 70’lerin en çok sevilen tasarımcısı olan Quant’ın tasarım hikayesini açıkça görebileceksiniz. 

SON HABERLER