2017'NİN EN İYİ TELEVİZYON DİZİLERİ
Dizi maratonuna hazır olun !
TUĞÇE TEMİZKANOĞLU 21 Temmuz 2017

Gerçek şu ki; televizyonu çok seviyoruz, hatta ona bağımlıyız. Bu yaz aylarında güzel havanın tadını çıkarmakla, dizi izlemek arasında kalıyorsanız size yardımcı olalım. Milyonlarca programın arasından hangisini izleyeceğinizi bilemiyorsanız eğer aşağıdaki listeye bir göz atın. Sizin için en beğenilen, en iyi programları seçtik. İşte 2017'nin en iyi televizyon dizileri : 

THE HANDMAID'S TALE

Yayınlandığı günden bu yana güncelliğini koruyor. Distopik öyküler arasında en çok dikkat çeken kitaplardan biri olan The Handmaid’s Tale’ın televizyon uyarlaması. İzlemesi bazılarına zor gelse de çok seviliyor. Olaylar 1984 vılında geçiyor. Erkek egemen totaliter bir toplumda geçen sıra dışı bir hikaye anlatılıyor.  Diziyi internet televizyonu BluTV üzerinden seyredebilirsiniz.

Dünya’nın bayıldığı ve eleştirmenlerden her daim geçer not alan diziyi izlemenizi tavsiye ediyoruz.

BIG LITTLE LIES

Avustralyalı yazar Liane Moriary’nin aynı adlı romanından uyarlanan Big Little Lies ilk sezonuyla en sevilen dizilerden oldu.  Dışardan mükemmel hayatlara sahipmiş gibi gözüken üç kadının, bir cinayet olayı ile yollarının kesişmesi işleniyor. Çocukları anaokuluna giden kadınlar, veli toplantısı esnasında gerçekleşen bir cinayeti aydınlatmaya çalışıyor. Müthiş oyunculuklarıyla Nicole Kidman ve Reese Witherspoon dizide rol alıyor.  Dizinin kadrosu çok iyi, bir çok Emmy Ödülleri adayları yer alıyor. Müzikleri çok etkileyici ve zamansız bir dizi.

Henüz izlemediyseniz kesinlikle başlamanız gerekiyor.

GIRLS

Yorumcuların finalini sevmemelerine rağmen en beğenilen diziler arasında. Girls 2012’de Amerikan TV kanalı HBO’da yayınlanmaya başladı. 4 sezonluk dizide 20’li yaşlarda 4 yakın arkadaşın başından geçenler anlatılıyor. Dizinin yaratıcısı ve başrolüyse aynı isim: Lena Dunham.

Dizinin sevilme nedeni gerçekliği ve doğallığı. Muhteşem evlerde yaşamıyorlar, hayatları sorunsuz değil. Yakın arkadaşların kavgalarını, barışmalarını, aşklarını, aldatılmalarını, ağlamalarını izliyoruz. Hiçbiri çok güzel kadınlar değil. Çok gerçekler. Her kızın kendi hayatından bir çok parça bulabildiği bir dizi. Çok gülecek, hüzünlenecek ,zaman zaman kendinizi göreceksiniz.

MASTER OF NONE

Parks and Recreation’dan tanıdığımız Aziz Ansari’nin başrolünde olduğu Master Of None; 30 yaşında piyasa tutunmaya çalışan bir aktörün günlük hayatını ele alıyor. Dizinin ilk sezonu 10 bölümden oluşuyor. 2. Sezonu çok beğenilmedi.

Dizinin belli bir ana konusu yok. Her bölüm farklı konular işleniyor.

Karşımızdaki komedi dizisi olsa da  deli gibi gülme beklentisiyle izlememenizi tavsiye ederiz. Eğer beklentinizi düşürüp de izlerseniz oldukça keyifli bir dizi ile tanışmış olursunuz.

 I LOVE DICK

Chris Kraus'un 1997 yılında yazdığı romanından uyarlanan 'I Love Dick' Amazon'un komedi türündeki dizilerinden biri.

Erkekler ve kadınlar hakkında yazılan en iyi kitaplardan. Dizi, Teksas'ın Marfa şehrindeki entellektüel bir toplulukta geçiyor. Sorunlu evliliklerini kurtarmaya çalışan Chris ve Sylvere çiftini anlatıyor. "Dick" isimli karizmatik bir profesöre takıntılı hale gelince, evlilikleri her zamankinden daha farklı bir boyuta taşınıyor. Dizide Katherine Hahn inanılmaz bir oyunculuk sergiliyor. Kevin Bacon ise her zamankinden daha seksi. Bu kadar sevildiğine göre mutlaka bir göz atın.

FARGO

Önce filmiyle şimdi de dizisiyle gönülleri fetheden dizi, Fargo. Her bölümün başında 1987 yılında yaşanan gerçek bir hikayeden uyarlandığı uyarısını görüyoruz. Yalnızca yaşayan kişilerin isimlerinin değiştirildiği, ölenlerin ise aynen aktarıldığını biliyoruz. 1. Sezonda  Minnesota’da yaşanan garip olaylar ele alınıyor, 2. sezonda ise Minnesota mafya hesaplaşmaları konu ediniliyor. Fargo kesinlikle 2017 yılında en sevilen dizilerin başında geliyor. Biz de bayılıyoruz.


ORANGE IS THE NEW BLACK

Hapishane temalı yabancı dizi Orange Is The New Black yine liste başlarında yerini koruyor. Dizi, New York City'de yaşayan biseksüel kadın karakter Piper Chapman'ın (Taylor Schilling) etrafında gelişir. Güzel bir hayata, bir işe ve iyi bir nişanlıya sahiptir Piper. Hayatında her şey yolunda giderken, gençken işlediği bir suçtan ötürü 15 ay boyunca tutuklu kalması gerekmektedir ve hapishaneye düşer.

Komedi-dram türündeki yapım, türünün gerektirdiklerini çok iyi yapıyor ve bizi aynı bölüm içinde hem güldürüp hem de duygulandırmayı başarıyor.

Biz de sabırsızlıkla her bölüm neler olacağını bekliyoruz.


GLOW

Glow kült dizi severler için oldukça eğlenceli olacak gibi duruyor. Yapımın ilk sezonun 10 bölümden oluşuyor. Gerçek olaylardan esinlenilmiş.

Kişisel ve mesleki hayatında başarı gösterememiş bir grup kadının güreş organizasyonuna katılması ele alınıyor. Banka hesabında 83 dolar bulunan, iş hayatında başarı gösteremeyen bir kadın GLOW organizasyonu duyar ve şansını denemek ister. Glow (gorgeous ladies of wrestling) muhteşem kadın güreşçilerdir. 80’li yılların modasını gördüğümüz dizinin daha da iyi olması bekleniyor.

TWIN PEAKS : THE RETURN

Dizi,  genç bir kızın öldürülmesi sonrası gelişen olayları konu alıyor. FBI, bu cinayeti araştırması için bir ajanını Twin Peaks kasabasına gönderir. Dale Cooper isimli bu ajan herkesi araştırmaya başlar.

Kasabadaki en masum görünümlü insanların bile birçok sırrı vardır ve bu sırların açığa çıkmaması için her şeyi yaparlar. Yoruma gerek yok, izleyin ve  görün.



SON HABERLER