AYDINLIK ETKİ: GÖZ ALTI MASKELERİ
İyi bir gece uykusu olmadan iyi bir gece uykusu görünümü mümkün!
ALYA BARUTOĞLU 09 Mayıs 2022
Getty Images

Pazar günü uzun ve keyifli bakım ritüellerimiz arasında yüz maskeleri var… Peki ya göz altı maskeleri? Genelde yüzümüzdeki en hassas bölge olan göz altımızı ‘göz ardı’ edebiliyoruz. Bu büyük hatayı geri döndürme zamanı! Göz çevresindeki cilt dokusu sadece çok daha ince değil ama aynı zamanda yüzünüzün geri kalanından çok daha az yağ bezi ve doğal nem barındırıyor. Durum böyle olunca da ince çizgiler, kırışıklıklar, koyu halkalar ve şişkinlik de kaçınılmaz oluyor. 

Özellikle uzun gecelerden veya birkaç saatlik uykudan sonra aynada kendinizi tanıyamıyorsanız, göz altı bölgenize odaklanma zamanı geldi demektir! Peki en hızlı çözüm nedir? Göz altı maskeleri! Yoğun göz çevresi kremlerinin aksine göz altı maskeleri serumlar, soğutucular ve cilt dolgunlaştırıcı özellikleri ile tüm şikayetlerinizi hedef alıyor. Retinol, hyalüronik asit, seramid gibi içerikler ile göz çevrenizi aydınlatan ve gençleştiren göz altı maskeleri zahmetsiz ve hızlı bir çözüm haline geliyor. 

Yüz maskelerinden daha kolay uygulanan göz altı maskeleri, Netflix izlerken, yemek yaparken hatta uyurken bile kullanabileceğiniz türden. Cildinizi nemlendirmeye ve az uyuduğunuz zamanlar bile günlerdir güzellik uykusundaymış gibi görünmek için göz altı maskeleri diyoruz!

Fotogaleride sizin için seçtiğimiz göz çevresi maskelerini inceleyebilirsiniz…

1

Soğutucu Göz Maskeleri, 369 TL MILK sephora.com.tr

Enerji veren bu göz altı maskesi, kafein, aloe vera ve deniz suyu içeriği ile yorgun cildi rahatlatıyor ve yatıştırıyor. 

2

Pro-Collagen Eye Revive Göz Çevresi Bakım Maskesi, 1,210.50 TL ELEMIS sevil.com.tr

Göz çevresine nem depolamaya yardımcı olan bu özel göz çevresi nem maskesi, Flash Filler teknolojisi ile formüle edildi. Göz çevresindeki çizgileri azaltırken, daha sıkı bir cilt oluşturan bu maske, istenmeyen koyu halkalardan kurtulmanızı sağlıyor. 

3

Yorgunluk Karşıtı Göz Çevresi Maskesi, 2,580 TL LA COLLINE boyner.com.tr

Bu krem maske, göz çevresini pürüzsüzleştirirken kusursuz bir ışıltı kazandırıyor. Göz çevrenizi yoğun bir şekilde nemlendirirken, göz altındaki istenmeyen ton farklılıklarını gideren bu maske, cildinize canlılık kazandırıyor. 

4

Kolajen Göz Maskesi, 4,500 TL VALMONT beymen.com

Yaşlanma karşıtı ve yorgunluk önleyici özelliklere sahip olan bu göz çevresi maskesi 20 dakika içinde tüm göz çevrenizi canlandırıyor. 

5

Stress Relief 10’lu Göz Maskesi, 225 TL ESTEE LAUDER esteelauder.com.tr

Cildim yumuşak, tazelenmiş ve nemlendirilmiş bir görünüme sahip olmasına yardımcı olan bu maske, 10 dakika içerisinde daha aydınlık ve ferah bir doku sağlıyor. 

6

Drops of Youth Bouncy Göz Maskesi, 379.90 TL THE BODY SHOP thebodyshop.com.tr

Salatalık özü ve bitki kök hücreleriyle zenginleştirilen bu göz maskesi, göz çevresindeki yorgun görünümü azaltarak pürüzsüz ve aydınlık bir görünüme kavuşmanızı sağlıyor. 

7

Avokado Göz Kremi & Nem Maskesi Seti, 810 TL KIEHL’S kiehls.com.tr

Avokado yağı içeren formülü ile göz çevresine yoğun nem veren bu set, anında canlılık ve tazelik kazandırıyor. 

8

Vital Perfection Express Göz Maskesi, 1,062.50 TL SHISEIDO makyajtrendi.com

Anında daha sıkılaşmış toparlanmış ve aydınlık bir göz çevresini mümkün kılan bu göz maskesi, retinol içeriği ile cildin yenilenmesini hızlandırıyor.

9

Kolajen Jel Göz Altı Maskesi, 215 TL MIZON brandroom.com.tr

İçerdiği kolajen ile donuk göz çevresinin canlanmasına, nemlenmesine ve sıkılaşmasına yardımcı olan bu maske aynı zamanda niasinamid ve hiyalüronik asit ile cildi besliyor. 

10

Black Diamond Göz Maskesi, £60 111SKIN cultbeauty.co.uk

Göz çevrenizi gençleştirmek için geliştirilen bu maske, cildinizi nemlendiriyor, dolgunlaştırıyor ve aydınlatıyor. Retinol içeriği ile ince çizgileri ve kırışıklıkları gideren bu maske vitamin içerikleri ile göz çevrenizi besliyor. 

SON HABERLER