YAZI ÇAĞIRAN DESEN TRENDLERİ
Gününüzü aydınlatmaya gelen desenlere hazır mısınız?
ALYA BARUTOĞLU 12 Nisan 2022
Instagram

İlkbahar ve yaz aylarında çok daha fazla canlı renkler görüyoruz. Sarılar, fuşyalar, yeşiller ve çok daha fazlası… Hava ısınınca daha renkli giyindiğimiz gerçeği göz ardı edilemez. Yaz aylarında her zaman renkli giyiniyoruz, itiraf edelim ki bu artık çok da şaşırtıcı değil. Peki sıcak mevsimlerde stilinize nasıl ‘wow’ faktörü katabileceğinizi soruyorsanız, o zaman cevabımız kesinlikle desenler! Stilinizde daha eğlenceli ve deneysel olmanızı sağlayan desenler, tüm gözleri üzerinize toplayacak cinsten. 

Desen trendleri, renk trendlerini tahmin etmekten biraz daha zor. Evet, kesinlikle çiçek desenleri göreceğiz ama bu çiçek trendlerini tamamen değişmiş bir şekilde göreceğiz! 60’lar ve 70’lerin trendlerine gönderme yapan kocaman ve renkli çiçeklerin yanı sıra dönemin sanat eserlerinden ve festivallerinden ilham alan psychedelic desenleri de unutamayız. Popüler kültürden, ünlü stillerinden ve podyumlardan ilham alan desenler, şimdiden sosyal medya sayfalarımıza hükmetmeye başladı bile!

Fotogaleride sezonun 6 desen trendini görebilirsiniz…

1

Meyve Desenli Şapka, 679 TL GAIOS DESIGN beymen.com

2
Instagram

SULU BOYA

Batik desenlerinden sıkılmadık! Ama yeni şeyler denemeye de çok açığız. Batik desenlerinden yola çıkan sulu boya deseni İlkbahar Yaz 2022 gardırobumuza taze bir etki getiriyor. Pastel renkler ile tasarlanan sulu boya desenleri kıyafetlerde adeta bir fırça darbesi varmış gibi görünüyor. Yeni sezonun yeni sergilerini keşfetmeye giderken bu trendden faydalanabilirsiniz!

Fotoğraf: @amandampn

3

Grafik Desen Bluz, 799 TL İPEKYOL ipekyol.com.tr

4

Desenli Elbise, 2,680 TL NISSE n-isse.com

5

Keten Batik Gömlek, 999 TL MASSIMO DUTTI massimodutti.com

6
Instagram

DAMALAR

‘The Queen’s Gambit’ serisinin etkisi devam ediyor… Netflix sayesinde hayatımıza giren satranç tutkusu moda trendlerine de yansıyor. Kış aylarında suni kürklerde gördüğümüz dama desenleri, yaz sezonunda ise pantolonlarda, bluzlarda ve eteklerde öne çıkıyor. Pötikare trendinin biraz daha maksimal boyutlarda olduğu dama deseni neon tonları kıskandıracak renkleri ile günümüzü aydınlatıyor. 

Fotoğraf: @irisloveunicorns

7

Relaxed Pantolon, 1,499 TL LES BENJAMINS lesbenjamins.com

8

Damalı Üst, €480 VERSACE mytheresa.com

9

Dama Desen Mom Jean Pantolon, 879 TL NOCTURNE nocturne.com.tr

10
Instagram

PSYCHEDELIC

Nostalji demişken ‘psychedelic’ trendlerden bahsetmeden edemiyoruz. Özellikle retro çiçek desenleri ile beklenmedik ama eğlenceli bir uyum sağlayan psychedelic desenler, Emilio Pucci’nin mirasını sürdürüyor. İllüzyon etkili bu desenler, yeni sezonun en etkileyici trendlerinden biri olabilir!

Fotoğraf: @annawinck

11

Desenli Saten Elbise, 599.99 TL MANGO shop.mango.com

12

No Drama Etek, 620 TL NAIA naiaistanbul.com

13

Halter Yaka Tulum, 249.99 TL H&M hm.com

14
Instagram

GÖKKUŞAĞI ÇİZGİLERİ

Kış aylarında siyah beyaz, yaz aylarında ise lacivert beyaz ve kırmızı beyaz çizgileri görmeye alışkınız… Ama moda dünyasında yeni bir çizgi trendi daha var, gökkuşağı renkleri. Kıştan ilkbahara geçişi kolaylaştıran gökkuşağı desenleri gününüzü ve gardırobunuzu şenlendirmeye geliyor. Adeta “Yaz geldi!” diye haykıran bu desen tüm renkleri bir arada kullanarak sokakların en dikkat çekici kadını olmanızı sağlayacak. 

Fotoğraf: @nnennaechem

15

Triko, 1,917 TL VAKKO vakko.com

16
Instagram

RETRO ÇİÇEKLER

Çiçek desenlerinin her sezon ve her sene ‘trend’ olduğunu artık kabul ettik! Ama her sezon bu klasik desene binbir çeşit güncelleme geliyor. Bu sezon ise güncellemeler nostaljiden yana… 60’lı ve 70’li yılların çiçek desenlerinden esinlenen tasarımcılar, İlkbahar Yaz 2022 çiçek desenlerini geçmişe taşıyor. Sezonun diğer retro trendleri ile birleşince harika görünen vintage çiçekler aynı zamanda canlı renkleri ile dikkat çekiyor. 

Fotoğraf: @emmaleger

17

Çiçek Desen Triko Elbise, 1,350 TL TWIST twist.com.tr

18

Mavi Floral Eşarp, 1,199 TL BEYMEN CLUB beymenclub.com

19

Çiçek Desen Pantolon, 1,795 TL MACHKA machka.com.tr

20
Instagram

YAZ MEYVELERİ

Meyve tabağınız hazır! Geçtiğimiz sezonlarda da karşımıza çıkan meyve desenleri, İlkbahar Yaz 2022’de de favori desenler arasında. Limonlar, kirazlar, çilekler, portakallar ve çok daha fazlası… Bu iştah kabartan trend hem sevimli bir stil yaratıyor hem de içimizi ferahlatıyor. Bu trendi meyve sembollü takılar ile eşleştirerek stilinizde eğlenceli oyunlar yapabilirsiniz.

Fotoğraf: @monikh

21

Meyve Desenli Jakarlı Kazak, 419.95 TL ZARA zara.com

22

Meyve Desenli Elbise, $465 ALEMAIS modaoperandi.com

23

Asimetrik Elbise, 4,720 TL SIEDRES tr.siedres.com

24

Rainbow Striped Pantolon, 1,525 TL PSC vakkorama.com.tr

SON HABERLER