Jacquemus, Yeni Defilesini Picasso Müzesi’nde Sunmaya Hazırlanıyor
“La Bomba” koleksiyonundan yıllar sonra Jacquemus, yeni defilesi için yeniden Picasso Müzesi’ni seçiyor.
BERRAK ZEYNEP YILMAZ 13 Ocak 2026

Kapak Fotoğrafı: Musée National Picasso-Paris


Simon Porte Jacquemus, bir sonraki defilesi için Paris’te tanıdık bir mekana geri dönüyor. Tasarımcı, 25 Ocak’ta gerçekleşecek yeni Jacquemus defilesini Picasso Müzesi’nde sunacak. Bu defile, Jacquemus’ün müzede gerçekleştirdiği ikinci şov olacak; ilki, ilkbahar/yaz 2018 sezonunda ses getiren La Bomba koleksiyonuydu.

Paris Erkek Moda Haftası'nın son gününe denk gelen defile, aynı zamanda Paris Haute Couture Haftası’nın başlamasından bir gece önce gerçekleşecek. Bu zamanlama, Jacquemus defilesini moda takviminin geçiş noktalarından birine yerleştirerek haftayı kapatan güçlü bir final olacak.

Picasso Müzesi’ne dönüş, Jacquemus’ün kültürel kurumlarla uzun soluklu ilişkiler kurma yaklaşımının doğal bir devamı. Marka bugüne kadar Château de Versailles, Fondation Maeght ve Capri’deki Casa Malaparte gibi ikonik mekanlarda defile ve etkinlikler düzenleyerek moda ile mimari ve sanatı hep bir diyalog içinde ele aldı.

Paris’in merkezinde yer alan müze, konuklar için erişilebilirliği kadar mimari görkemiyle de dikkat çekiyor. 1656–1659 yılları arasında inşa edilen yapı, zengin heykelsi detayları ve Michelangelo’nun Floransa’daki Laurentian Kütüphanesi’nden ilham alan anıtsal merdiveniyle öne çıkıyor.

Jacquemus, 2018’de ilkbahar/yaz koleksiyonunu burada sunduğunda, Picasso Müzesi tarihinde ilk kez bir moda defilesine evsahipliği yapmıştı. Yıllar sonra aynı mekana dönüş, markanın kendi hafızasına yaptığı zarif bir gönderme niteliği taşıyor. Jacquemus’ün Paris’teki bu dönüşü, moda haftasının en merakla beklenen anlarından biri olmaya aday.

SON HABERLER