Nazan Zorlu Türkiye Motor Sporlarında Bir İlki Gerçekleştiriyor
Avrupa’da ulusal şampiyonluk kazanan ilk Türk kadın pilot Nazan Zorlu, Fransa'da elektrikli otomobil kupasında yarışacak ilk Türk sporcu olacak.
ELLE TÜRKİYE 19 Mart 2026

Türkiye motor sporları tarihinde kadınların yeri her geçen gün daha görünür hale geliyor. Bu görünürlüğün öncülerinden biri ise Avrupa'da zafer kazanan ilk Türk kadın pilot Nazan Zorlu. 2024 yılında İtalya Ulusal Asfalt Ralli Şampiyonası'nda Kadın Pilotlar Kupası’nı kazanarak bu başarıya imza atan Zorlu, şimdi kariyerinde yeni bir döneme hazırlanıyor: 26-28 Mart tarihleri arasında Fransa’da düzenlenecek Le Touquet Pas-de-Calais Rallisi ve bu yarış kapsamındaki The Alpine A290 Rally Trophy elektrikli otomobil kupasında yarışan ilk Türk sporcu olarak Türkiye adına bir ilki daha gerçekleştirecek.

Zorlu için bu sadece bir yarış değil, motor sporlarının dönüşen yüzünde Türkiye’yi temsil etme kararlılığının bir göstergesi. Kendi sözleriyle: “Bu sezon sadece hız için değil, yeni bir çağ için yarışıyoruz. 2024’te aldığımız şampiyonluk bir sonuç değil, bir eşikti.”

Kuzey Fransa'nın Manş Denizi kıyısındaki Le Touquet, Fransa Ralli Şampiyonası’nın en prestijli asfalt yarışlarından biri olarak kabul ediliyor. Dar kırsal yollar, yüksek hızlı etaplar ve değişken hava koşullarıyla tanınan yarış, uluslararası arenada büyük bir rekabet sahnesi oluşturuyor. Üstelik bu yıl elektrikli otomobil ralli kupasının da bu yarış kapsamında düzenlenmesi, motor sporlarını yalnızca sportif değil, teknolojik açıdan da yeni bir döneme taşıyor. Gürültünün yerini yüksek torklu elektrikli performans alırken, yarışın kaderini artık sadece cesaret değil, enerji yönetimi, verimlilik ve strateji belirliyor.





Türkiye’den Uluslararası Bir İlk
Zorlu’nun Le Touquet’de start alması, Türkiye motor sporları açısından tarihi bir adım. Türkiye’den bu seride mücadele edecek ilk sporcu olan Zorlu, sadece kendi kariyerinde değil, ülkenin uluslararası platformdaki varlığında da yeni bir sayfa açıyor. Bu adım, sürdürülebilir mobilite vizyonunu performansla buluştururken, kadın sporcuların üst düzey uluslararası yarışlarda görünürlüğünü artıran güçlü bir mesaj da taşıyor.

2026 sezonu boyunca Zorlu, Le Touquet’nin ardından Fransa’da gerçekleşecek Vosges Grand Est Rallisi (12-14 Haziran), Rouergue Rodez Aveyron Occitanie Rallisi (9-11 Temmuz), Mont-Blanc Morzine Rallisi (3-5 Eylül), Cœur de France Rallisi (25-27 Eylül) ve sezon finali niteliğindeki Critérium des Cévennes (22-24 Ekim) etaplarında da yarışacak.

26-28 Mart’ta Le Touquet’de verilecek start, sadece bir yarışın başlangıcı değil, Türkiye adına elektrikli ralli çağında atılan ilk adım olarak kayıtlara geçmeye hazırlanıyor. Nazan Zorlu, bu adımıyla motor sporlarının geleceğini, kadınların bu alandaki gücünü ve sürdürülebilir performansı bir araya getiriyor.

SON HABERLER