28 YAŞIMDA BOTOKS?
ELLE Moda Editörü Aslı Asil botoks deneyimini anlattı.
ELLE ONLINE 25 Nisan 2020

Konuya böyle girmemin tabii ki bir sebebi var. Sorum ilk başta neden yaptırmak istiyorum şeklindeydi. Nasıl bu kadar seviyordum ve (daha yaptırmadığım halde) bununla ilgili çok tecrübeliymişim gibi konuşabiliyordum? Merak ettim, araştırdım, sordum ve denedim.

Hemen hemen her sohbet masasında kızların konuştuğu konu: botoks ve dolgular. Instagram’da sevip takip ettiğimiz influencer ve modellerin çoğu yaptırıyor. Hatta bu uygulamaların bu kadar popüler olmasının başında dolgularla güzelliğine güzellik katan Hadid’ler, Kardashian’lar gibi ünlü aileler var. Yaşadığımız dünya öyle bir hale geldi ki yaptırmayana tuhaf gözüyle bakılıyor. Durum yaşlanmayı kontrol altına almak, temkinli yaşlanmaktan başka bir şey değil ve yaşıtlarım bu konuda oldukça bilgili. Eskiden belli bir yaş üzerinin yaptırdığı, hatta 20’li yaş grubunun küçümsediği, estetik olarak adlandırıldığı için eleştirilen ve gizlenen uygulamalar şu an herhangi bir cilt bakımı kadar normalleştirilmiş durumda. Sen bu konuya neresinden girdin derseniz, merakım olmasının yanı sıra yaşadığım bir anı sayesinde yazmaya karar verdim. 28 yaşımdaki halimle neden orada olduğumu sorgulayarak bir bekleme odasında otururken henüz 19-20 yaşlarında bir genç kızın kendinden emin ve bilgili haliyle botoks kontrolüne geldiğine dair konuşmalarını duymam değişen sistemi fark etmem için gerekli ışığı yaktı kafamın içinde. Neydi bu kadar olay olan? Gençlerin bu merakı ve bilgisi nereden geliyordu?

YAPTIRDIM DA NE OLDU?

Sonunda hem bu soruları sorup cevaplar almak için hem de ilk botoksumu ve çene dolgumu yaptırıp deneyimlemek için Dr. Cem Hamidi’nin kapısını çaldım. Sonuç ne mi? Çene dolgum tam da istediğim gibi yüzümü biraz daha uzun göstererek yuvarlak hatlarımı yumuşattı. Botoksum da kaşımı çatmamı engelleyerek oturmasını istemediğim kaş ortası çizgimi yok etti. Yüzümün kremle uyuşmaya başladığı ilk an korkmadım mı? Korktum tabii ki! Bir an için çıkıp gitsem mi diye düşündüm bile. Ve evet acıyor. Asla dayanılmayacak bir acı değil ama tamamıyla acısız işlemler olduklarını söyleyemem. Sonrasında da zorluğu iki gün, çenede biraz şişlik ve ağrı olsa da çabucak unuttum ben o hallerimi. Basit ve minik dokunuşlarla bilinçli yaş almanın tadını aldım. Ve evet, kimse yüzüme bakıp büyük bir değişiklik görmüyor. Aldığım tek yorum “sende bir güzellik var” şeklinde.

YALNIZ DEĞİLİZ

Belki çoktan biliyorsunuz ya da hiç tahmin etmediniz. Ufak bir genç (hatta çok genç) dolgu yaptıran ünlü kızlar listesi veriyoruz ki kendinizi tek sanmayın. Kylie&Kendall Jenner, Bella&Gigi Hadid kardeşler (anneleri asla kabul etmiyor), Hailey Baldwin Bieber, Emma Watson, Taylor Swift ve muhtemelen çok daha fazlası.

Birkaç soruda botoks...

Yeni nesil botoks nedir?

Preventative, yani önleyici botoks yaşlanmaya karşı cildi koruma altına alan, son zamanlarda giderek yaygınlaşan estetik uygulamalardan biri. Özellikle 20’li yaşlardaki kadınlar arasında giderek daha popüler bir hale gelmekte. Genç yaşta yani erken başlayan botoks tedavisinin kırışık önleme tedavisinde avantaj sağladığı bir gerçek. 20’li yaşlarda başlayan botoks enjeksiyonu tedavisiyle kırışıklıklar daha oluşmaya başlamadan önlem alınabiliyor, yüz deforme olmadan pürüzsüz bir şekilde korunabiliyor. Hollywood yıldızları tarafından kullanılan bu yöntemle daha doğal sonuçlar elde edilebiliyor.

Botoksun ilginç kullanım alanları neler?

Migren ve nörolojik hastalıkların tedavisinde, diş sıkma problemlerinde, gülüş estetiğinde kullanılmakta. En son botoksun anksiyete ve depresyonu da tedavi edebileceği konuşuluyor.

Dolguları şimdi yaptık, yıllar sonra bizi neler bekliyor? “Genç yaşında yüzüne bir şey yaptırma” diyenlere bir cevabınız var mı?

Korkulacak bir şey yok çünkü yüze enjekte edilen şey saf hyalüronik asit. Çene dolgusu gibi bir dolgu maksimum 18-24 ay kalıyor, sonra dağılarak yok oluyor. Aslında biz şu an var olan güzelliğin desteklenmesinde ve korunmasında etkili oluyoruz. Güzellik koçu gibi çalışıyoruz. Kontrollü yaşlanma sağlıyoruz.

Yazı: Aslı Asil

ELLE Türkiye Mart 2020 sayısından alınmıştır. 



SON HABERLER