DETOKS SEVENLERİN EN GİZLİ SIRRI
Viva Mayr Kliniği, çok daha enerjik bir yaşam vadediyor.
ELLE ONLINE 15 Temmuz 2014


Avusturya'da Worth Gölü'nün (Wörthersee) kıyısında bulunan Viva Mayr Centre, özellikle alerji hastaları ve geleneksel tıbbın sıklıkla başarısız olduğu durumlarda etkin sonuçlar arayan insanlar için dünyanın en önde gelen detoksifikasyon kliniklerinden biri. Viva Mayr Kliniği, 2004 senesinde fizikçi ve eczacı Dr. Harald Stossier tarafından kurulmuş; kısa zamanda uluslararası üne ve müdavimlere sahip olmuş. Burası Dr. Mayr'ın yıllar önce kendi adını verdiği sistem (onarım ve önleyici tıp üzerine yoğunlaşan tedavi konseptleri) üzerine uzmanlaşmış özel bir sağlık merkezi. Müdavimleri, “Viva Mayr'da zaman geçirmek, muhtemelen sağlığınıza ve görünüşünüze yapacağınız en iyi yatırım. Uzun vadeli sonuçlar elde eden ve holistik sağlık konsepti sayesinde hayatınızı gerçekten değiştiren bir deneyim yaşamak için ideal bir merkez” yorumunu yapıyorlar. Bu da ne kadar farklı bir hizmet verildiğinin göstergesi.


Şarkıcı Geri Halliwell, aktör Kevin Spacey, model-oyuncu Elizabeth Hurley ve sosyetik güzel Jemima Khan gibi ünlülerin müdavimi olduğu Viva Mayr Kliniği müşterilerine sadece zayıflamayı değil; aynı zamanda sindirim sistemindeki sorunları düzeltmeyi, daha canlı bir tene sahip olmayı ve çok daha enerjik olmayı vadediyor. Üstelik bunu, ağır egzersizler yapmanıza, haftalarca sadece lahana çorbasıyla beslenmenize veya her lokmanızda kalori hesabı tutmanıza gerek kalmadan gerçekleştiriyor. Modern Mayr tıbbı, iyi sindirimin sağlık için önemi üzerinde yoğunlaşan bir merkez. Viva Mayr'daki her tedavi programının ana unsuru; dinlenme, sindirim sisteminin kesin temizliği ve yeme alışkanlıklarının yeniden öğretilmesine vurguyla birlikte detoksifikasyon. Merkezin kurucusu Dr. Harald Stossier ve sağlık ekibi alerjileri, hassasiyetleri ve güçsüzlükleri tedavi ederken, yaşam kalitesini de iyileştirmeyi hedefli.

MODERN TOPLUMUN HASTALIĞI: ALERJİ

Kronik hastaların ortalama yüzde 70'i gizli bir gıda alerjisinden muzdarip. Alerjik hastalıklar dünya genelinde artıyor. Öyle görünüyor ki, yarattığımız çevreye uyum sağlayamıyoruz ve alerji volkanı hızla patlıyor. Ayrıca çevremizin kirlenmesinde ve yalnızca sanayideki değil; toprak, su ve de yiyeceklerimizdeki kimyasalların varlığında inanılmaz bir büyüme görülüyor. Bu kirletici ve kimyasal maddeler bağışıklık sistemimizi, sindirim ve boşaltım organlarımızı zayıflatıyor. Viva Mayr 2009'da, büyüyen bu probleme yönelik yeni alerji programlarına yoğunlaşmış. Aminoasit işlenmesi sırasında yaratılan basit bir kimyasal madde olan histaminin enflamasyon ajanı olduğunu ve bunun da alerjik reaksiyonlara yol açtığını dikkate alarak çalışmalarına ağırlık vermiş.

Modern Mayr terapi programı, çok çeşitli spesifik sağlık sorunlarına yönelik ve strese bağlı hastalık ve alerjilerden doğurganlık ve diyabet sorunlarına kadar geniş bir yelpazede kişiye özgü ve çok eğlenceli bir tedavi planı sunuyor. Elbette, sıkı diyet rejimi göz önüne alındığında, kilo kaybı Viva Mayr detoksun yaygın ve hoş bir yan etkisi oluyor. Bu da optimum sağlık kazandırıyor.

YAZI: ESRA ÖZÜBEK

SON HABERLER