ERKEKLERE MÜJDE
Baba vücudu kavramıyla tanışmışmıydınız?
HANDE ÖZTÜRK 04 Kasım 2016
Peki bir oturuşta birkaç kutu pizza ve birayı rahatça tüketebilen,; kasları oluşan göbeğinin çok derinlerinde kalmış, geniş erkek vücudu desek gözünüzün önünde canlanıyor mu? Kısacası hayallerinizi süsleyen erkeklerin sahip olmasını istediğiniz vücudun tam tersi diyebiliriz, özellikle de Ryan Gosling her filminde ısrarla gömleğini çıkarmaya devam ederken..





Neden mi bundan bahsediyoruz? Çünkü Hatta Yale Üniversitesi'nden antrolopoloji profesörü Richard Bribiescas baklavaları olmayan, baba vücutlu erkeklerin çok daha uzun süre yaşadığını ve daha fit olanlara göre genlerini devretme konusunda daha başarılı olduğunu söylüyor. Profesörün yaptığı araştırmalar, 'baba vücutlu' erkekler zamanla yaşlandıkça testosteron seviyesi düşüp, kas kaybı ve yağ alımına başlıyor, bu da daha uzun ömür ve bağışıklık sistemlerinin güçlendiği anlamına geliyor. Şaşırtıcı değil mi?





'Erkekler Nasıl Yaşlanır: Evrim Teorisi Erkek Ömrü ve Sağlığı Hakkında Neler Söylüyor' adlı kitabında bizim beğendiğimiz baklavalı görünümün erkekleri hasta ettiğini söyleyen doktor, Brad Pitt olsun, David Beckham olsun.. Hollywood'un yarattığı ideal erkek imajının sağlığına hiç iyi gelmediğinin altını çiziyor. Bu profesörün kendi fiziğini merak etmemizin yanı sıra, bu haberin spor yapmakyan nefret eden ve sağlıklı beslenmeyi reddeden erkeklerin çok işine yarayacağını düşünüyoruz. Ama bu gelişme üzerine David Beckham, MattBomer vs. üzülür mü?


Sanmıyoruz.





Peki olur da bu gelişme genele yayılır, hatta oyuncular genelinde bile normlaşırsa biz üzülür müyüz?


Orası kesin.





Tabii her şekilden kadın vücudunun yeni yeni kabul edilip, kutlanmaya başlandığı şu günlerde böyle araştırmalarla aynı şeyin karşı cinsimiz için de başlamış olması bizi mutlu ediyor. Yanlış anlaşılma olmasın.. Yine de buradan erkeklere seslenmek istiyoruz; ne olursa olsun bizim de Instagram yakışıklılarına ve sahillerde gördüğümüzde hayran olacağımız vücutlara ihtiyacımız var. Aklınızda bulunsun.


SON HABERLER