KARINDAKİ ÇATLAKLAR İÇİN TEK ÇARE
Karın çatlakları yazınıza gölge düşürmesin diye, çözümü haberimizde.
HANDE ÖZTÜRK 19 Ağustos 2016
Geldi mi kolay kolay gitmediği için, tüm kadınların korkulu rüyası listesinde ilk 5'teki yerini sabitleyen çatlaklardan kurtulma çalışmalarımız bu yaz da devam ediyor. Şu sıralar bikinilerin içinde oldukça vakit geçirdiğimizden, gündemimizde karın bölgesindekiler var. 'Buradaki çatlakları ömür boyu görmeye mahkum muyuz?' deyip, bu fikre tahammül edemeyince de, Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Bület Cihantimur'a sorduk.





Karındaki çatlakların zararını en aza indirmek için teknolojinin elverdiği çareyle tanışın: Karın gerdirme ameliyatı.


Doğumlar ve sık kilo alıp vermeye bağlı gelişen karın çatlakları bir ömür oradan, gözümüze batmak zorunda değil! Sıkça kilo alıp verme ve doğum sırasında cildin kolajen yapısında kırılmalar meydana geldiği için oluşan çatlaklar bir noktaya kadar engellenebiliyor, ama zaten var olan çatlakları gidermek mümkün değil. Bu yüzden karın germe ameliyatı, elimizdeki en etkili seçenek.





Cihantimur'un dediklerine göre karın bölgesine gelecek kadar bir çatlak oluşumu aynı zamanda iç karın kaslarının da zedelendiğini gösteriyor. Bu problem için de umut kaynağımız olan kremler, işe yaramıyor. Karın germe estetiği yapıldığındaysa , çatlak deri uzaklaşıyor ve gevşeyen iç karın kasları forma giriyor. Ancak bu sayede, gergin, bombesiz ve çatlaklardan arınmış bir karına kavuşmak mümkün oluyor.





Tabii karın germe ameliyatlarının başarılı olması için başka konulara da dikkat etmek gerektiğini unutmamak gerek. Dr. Cihantimur'un dedini göre sarkan ve çatlak deriler uzaklaştırıldığında yeni bir göbek deliği oluşturulması gerekiyor. Ve yeni göbek deliğinin konumu çok, ama çok önemli.~Vücut proporsiyonu göz önüne alınarak, iki leğen kemiğiyle orantılı olacak şekilde yeni bir deliğin oluşturulmasının şart olduğunu söyleyen Cihantimur, aynı zamanda bel kıvrımının da bu yeni görüntüyle uyumlu olması gerektiğini vurguluyor. Bunların yanı sıra 'Monspubis tümseği' denilen kısma, gergin hale getirilen göbeğin altında çıkıntı yapmaması için uygulamayı yapacak doktorun mutlaka müdahale etmesi de gerekiyor.





Çatlakları zaten saklayamıyordum, bu işlemin izini nasıl saklayacağım diye düşünmenize de gerek yok. Çünkü karın germe estetiği için yapılan kesi sezaryen dikişi hizasında oluyor. Yani çatlaklardan kurtulduğunuz gibi, bunun karşılığında oluşan iz de ömür boyu, kolayca saklanabilen bir bölgede kalıyor. Siz de konforlu bir iyileşme süreci yaşayarak, çatlaksız ve gergin bir karınla hayatınıza devam devam ediyorsunuz.





SON HABERLER