KUMSAL ESTETİĞİ
İdeal fiziğinize kavuşmak için, siz ne yapıyorsunuz?
ELLE ONLINE 29 Haziran 2016
Sıkı bir karın, diri göğüsler ve pürüzsüz dekolteyle bikini giymenin keyfine paha biçilmez… Peki siz, bu hayal için neler yapıyorsunuz?





Gönül rahatlığıyla bikini, mayo giyip deniz ve havuz sefası yapmamıza olanak sağlayacak estetik uygulamalar, operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. Yaz keyfi için gün sayanların başvurduğu operasyonların başında da “meme” ve “karın” estetikleri geliyor. Bikini bölgesindeki koyulaşmaya son veren “lazer bleaching”le cilt güzelliği için yapılan “dekolte estetiği” de popüler uygulamalar arasında yer alıyor. Akne ve lekelerden de kurtulmayı sağlayan “lazer” uygulamaları da yaza hazırlık sürecinde yapılıyor.


Op. Dr. Nuri Battal, bu konuda şu açıklamalarda bulunuyor.





İz bırakmayan estetikle “meme” güzelliği Kadınların bikini ve mayo seçimini etkileyen göğüs büyüklüğü, estetik operasyonlarla istenen ölçülere getirilebiliyor. Göğüsleri küçük olanlar, silikon protezler yardımıyla arzu ettikleri büyüklükteki göğüslere kavuşabiliyor. Uygulanan izsiz kesi yöntemiyse, “Ya iz kalırsa, ya iyileşmem uzun sürerse” gibi endişeleri ortadan kaldırıyor. Meme protezi ameliyatında, diğer kesi yöntemlerinden farklı olarak “koltuk altındaki kıllı bölgeden” yapılan kesi kullanılıyor. Söz konusu keside sadece deri altında ilerlenerek kasın arkasına ulaşılıyor. Kas kesilmeyip aralanıyor ve protez buradan yerleştiriliyor. Bu yöntemde meme dokusu kesilmediği için de iyileşme daha hızlı oluyor. Ameliyat, genel anestezi altında, ameliyathanede yapılıyor. Cilt içeriden dikişlerle, dışarıdan da bantlar yapıştırılarak kapatılıyor. 30-120 dakika kadar süren ameliyat hastanede yatmayı gerektirmiyor. Aynı gün taburcu edilen hasta, özel bir sütyen kullanabiliyor. Ameliyat sonrası ağrı kesiciler ve koruma amaçlı bir antibiyotik alınabiliyor.





Bikini için daha sıkı bir karın…


Aşırı kilo alma, hamilelik gibi nedenlerle karın derisi ve kaslarında oluşan deformasyona bağlı olarak sarkma ve gevşeme görülebilir. “Abdominoplasty” (karın germe) ameliyatıyla karın bölgesindeki sorunlardan kurtulup yepyeni bir görünüme kavuşmak mümkün. Bu ameliyat, karın bölgesinde oluşan çatlaklar ve sarkmalardan da kurtulmayı sağlıyor. Karın duvarındaki gevşeklik giderilip derinin fazlalığının kesilmesinin ardından bel ve kalçaların yan tarafındaki yağlar çekilerek alınıyor, karına düzgün bir biçim veriliyor. Kesiler bikininin altında kalacak şekilde, yatay olarak yapılıyor. Zaman içinde de kesi izleri belirsiz duruma geliyor ve görünür bir iz kalmıyor.





Lazer BleachIng’le LEKELERE SON



Yıllar içinde koltuk altı, bikini bölgesi, diz ve dirsek gibi bölgelerde koyuluklar ve lekeler oluşabilir. Özellikle yazın, bikini bölgesindeki koyuluk görsel bir rahatsızlıkyaratır. “Lazer bleaching” uygulamasıyla bu bölgede kalıcı sonuç alınabiliyor. Uygulama kolaylığı yaratan son teknoloji ürünü cihazlarla sorunlu bölgeye beyazlatıcı jel ve ışıktan oluşan yöntem uygulanarak, bu bölgelerin hızlı ve güvenilir şekilde doğal rengini alması sağlanıyor. Sorunlu bölgenin büyüklüğüne ve rengine göre uygulanacak seans sayısı belirlenerek dört-sekiz hafta arayla uygulanabiliyor.


~ MUHTEŞEM DEKOLTE



Yaşla birlikte dekolte bölgesinde yağ birikiminin olması, elastikiyetin azalması, derinin aşağı doğru inme eğilimi göstermesi nedeniyle dekolte estetiği yapılıyor. Dekoltede en çok şikayet edilen konuların başında güneş lekeleri geliyor. Bilinçsiz güneşlenme nedeniyle giderek büyüyen, ileri derecede olan lekelere lazerle yenileme (erbium veya karbondioksit lazerler) uygulanıyor. Lekelerde lazer tedavisiyle yüzde 100 oranında başarı elde edilebiliyor. Tam iyileşmenin iki-üç haftada tamamlandığı uygulamada, bölgeyi güneşten korumak, aşırı terlemekten, sıkı egzersizlerden kaçınmak, tahriş edici şekilde yıkamaktan sakınmak gerekiyor. Lazerle yenilenen cilt; parlak, taze, kırışıklıkları düzelmiş, renkli lekeler kaybolmuş bir görünüm alıyor. Lazerin oluşturduğu kırmızılıksa zamanla azalarak cilt normal rengine dönüyor.





PÜRÜZSÜZ CİLT





Yüzdeki akne ve sivilcelerle onların bıraktığı izler lazerle tedavi edilebiliyor. Pürüzsüz bir ciltle yazı karşılamak isteyenler, sorunlarından lazer sayesinde kurtulabiliyor. Akne tedavisine erken dönemde başlanması gerekir, çünkü aksi halde iz kalabilir. Lazerle yapılan soyma işleminin amacı, ciltte oluşan izleri silmek, engebeli bir yapıda olan cildi tek bir seviyeye getirmek ve cildin yenilenmesi için ortam hazırlamaktır. Uygulamadan sonraçıkmaya başlar. Bu yöntem akneler aktif haldeyken de kullanılabilir. Lazerle cilt soyulduğu için bu sayede yağ bezlerinin ağzı genişler ve buralarda oluşan yağ, deri üzerine rahatlıkla çıkar ve içeride birikme oluşmaz. Her ne kadar güneşin akne üzerinde olumlu etkisi bilinse de bazı hastalarda daha fazla kötüleşme gözlenebilir. Bunun sebebi de aşırı terleme sonucu gözeneklerin kapanmasıdır. Solaryum uygulaması da geçici olarak fayda sağlar ancak ciltte bulunan kolajenleri öldürdüğü ve cildi yaşlandırdığı için çok dikkatli kullanılması gerekir. Güneşe çıkmadan önce, var olan problemleri gidermek ve sağlıklı bir ciltle yazı karşılamakta fayda var.





TEK SEANSTA İKİ BEDEN İNCELMEK MÜMKÜN YAĞLAR DONSUN, SİZ İNCELİN





Esstanbul Güzellik Merkezi’nde uygulanan Cool Shaping yöntemi, yağları kalıcı olarak yok ederek tek seansta iki beden incelme sağlıyor. Bu yaz istediğiniz beden ölçüsüne sahip olmak ister misiniz? Üstelik neştersiz, acısız, ağrısız ve diyetsiz bir yöntemle fazlalıklardan kurtulmak mümkün.





Yaz kapıda. Kış aylarında vücudunuza yerleşen yağlardan kurtulmanız gerek. Diyet ve sporla kilo verseniz bile… Karın, bel ve basende toplanan bölgesel fazlalıkları eritmek pek de kolay olmuyor. Son teknoloji ürünü olan Cool Shaping yöntemi sayesinde, sadece tek bir seansla iki beden incelebilirsiniz. Üstelik hiç deforme olmadan. Herhangi bir ilaç, kimyasal madde veya hiçbir cerrahi teknik kullanmadan, sadece yağları dondurarak yok eden Cool Shaping, İstanbul Güzellik Merkezi’nde uygulanıyor. ABD ve Avrupa’da hızla yaygınlaşan yöntem, her yaştan kadın ve erkeklerde uygulanabiliyor. Dünyaca ünlü kliniklerin de favoritedavi yöntemleri arasında yer alan Cool Shaping, FDA onaylı bir sistem. Yoğun iş temposunda kendinize fazla zaman ayıramıyorsanız, soğuk lipoliz yöntemi sayesinde ağrısız ve cerrahi müdahale olmadan fazla yağlardan kurtulabilir ve günlük yaşantınıza devam edebilirsiniz.


~ ALTERNATİF İKİ YÖNTEM





COOL SHAPING





Bazı yöntemlerle kısa sürede çözüm almak mümkün. Esstanbul Güzellik Merkezi’nin kurucusu, Estetik ve Plastik Cerrah Dr. Osman Şenel, Cool Shaping yönteminin, bölgesel yağlanma olan tüm bölgelerde uygulanabildiğini söylüyor ve ekliyor: “Karın, kalça, bel bölgesi, bacaklar, çene altı, kollar, sırt bölgesi de uygulama alanları


arasında yer alıyor. Cool Shaping’le başarılı sonuçlar alıyoruz. Etkinliği, az seans sayısı ve acısız olması sebebiyle yoğun ilgi görüyor. Diğer uygulamalarla kombine olarak da kullanıyoruz. Bölgesel zayıflamada hızlı ve etkin sonuçlar alırken, yoğun kilolu hastalarda seans sayısını artırarak sonucun daha hızlı ve etkin olması sağlanabiliyor.” Ağrısız ve acısız olan bu yöntemde, koruyucu özel bir pedle vücudun sorunlu bölgesi kaplanıyor. Özel uygulama başlığıyla hafif bir vakum sayesinde sorunlu bölge vakum haznesinin içine giriyor ve soğutuluyor. Bir saat sürecek uygulama sonrasında sorunlu bölgenin uygulama başlığına alınan kısmında yüzde 35’le yüzde 50 oranında incelme sağlanıyor.





SOĞUK SAUNA






Vücut şekillendirmek için uygulanan soğuk tedavilerin en gelişmiş şekliyse Cryocabin… Bir tür soğuk sauna gibi olan bu kabinin içi -140/-180 derece. Sistem sadece üç dakika süren tek seansta ortalama 700 kalori yaktırıyor. Bu sistemin sadece bölgesel değil tüm vücuda uygulandığına dikkat çeken Dr. Osman Şenel, selülit tedavisinde de etkili sonuçlar aldıklarını söylüyor ve ekliyor: “Cryo Sauna ani ısı düşüşüyle vücutta yarattığı şok dalgası kan dolaşımının hızlanmasını sağlıyor ve vücut buna direnç artışı olarak tepki veriyor. Selülitlerin oluşumuna neden olan artık maddelerin ve yağ hücrelerinin dondurularak parçalanmasını sağlıyor. Bu yöntem, incelmenin yanı sıra bağışıklık sistemini güçlendirmek için de kullanılıyor. Dünyaca ünlü sporcular, güçlü ve dayanıklı olmak için bu sistemi kullanıyor.”





Yazı: Esra Özübek


SON HABERLER