#BAHARLALEZZETYOLCULUKLARI
#BAHARLALEZZETYOLCULUKLARI
ELLE ONLINE 19 Ekim 2014






İyi bir seyahat yazarı, 'profesyonel' bir seyahatsever, gezi fotoğrafçısı, blogger... Bütün bu özellikleri bir araya getiren Bahar Akıncı'yı ve son derece ilginç projesi #BAHARLALEZZETYOLCULUKLARI'nı keşfetmeye ne dersiniz?


 


HER ŞEY NASIL BAŞLADI?


Doğru zamanda, doğru yerde oldum ama çok da çalıştım. 9 Eylül Güzel Sanatlar Fakültesi'nde metin yazarlığı okudum ve reklamcılık sektörüne bodoslama daldım. İlk blogumu açtım, arkasından Blog Ödülleri yarışmasına katılıp gezi kategorisinde finale kaldım. Yazmayı çok istediğim Amerikan orijinli seyahat dergisinde ilk yazılarım yayınlanmaya başladı. Sonrasında hiç durmadan seyahat ettim. Kazandığım bütün parayı seyahate yatırdım. Kariyerim Türkiye'nin en iyi seyahat dergileri ve en büyük gazetesinde yazarlıkla pekişti. Sonra seyahat fotoğrafı çekmesini öğrendim. Şimdi tek başıma gittiğim seyahatlerde başımın çaresine bakabiliyorum.





MOTİVASYON


Beni en çok “sıradaki seyahat” motive ediyor. Balıkesir'e gidecek olsam, yeni bir şey keşfedeceğim diye heyecan duyuyorum. Eskiden tek başına çıktığım seyahatler de beni çok motive ederdi ama şimdi aynı kafada olduğum iki-üç kişiyle seyahate çıkmak beni daha çok heyecanlandırıyor; bir de insanlara, hikayelerine dokunmak...





BİR KİTAP YAZMAYA NE DERSİNİZ?


Evet, en büyük isteğim bu. Örneğin geçtiğimiz iki yıl boyunca, gazetem için “Sahillere Bahar Geldi” isimli bir yazı dizisi hazırladım. Kuzey Ege'den yola çıkıp Güney Ege'nin sonuna dek, tek başıma arabayla köy köy süren bir yolculuk yaptım. Her gün yeni bir Ege köyünde uyandım, fotoğrafladım, yazdım ve akşamüzeri yeni bir köye doğru yol aldım. Çok yorucu ama bir o kadar da müthişti. Bu kış bu projeyi kitaplaştırma planı var. İlkbaharda raflarda olsun ki, Ege'de benim kitabımla seyahat etsin insanlar.





SOSYAL MEDYA


Bakıyorum; 2007'den beri Facebook'ta, 2009'dan beri Twitter'dayım. Instagram'ın da en az bir senesi var. Herkes gibi hoşuma giden şehirleri, köyleri, kasabaları, insanları, hikayeleri paylaşarak başladım. Seyahat yazarlığında profesyonelleştikçe, sosyal medya argümanlarını da daha bilinçli kullanır oldum. Görmek, görülmek için değil, derdimi anlatmak ve rehberlik etmek için hazırlıyorum artık iletilerimi. Özellikle Instagram, bugün en büyük motivasyon araçlarımdan biri. Artık herkes, kendi gazetesinin, kendi fotoğraf stüdyosunun sahibi. Bu gücün tadını aldık bir kere, devamı gelecektir. Şu an hüküm süren kakofoninin zamanla sadeleşeceğini ve insanların sosyal medya konusunda özgürleştikçe olgunlaşacağını düşünüyorum.





LEZZETİN YOLCULUĞU NASIL OLUR?


#BaharlaLezzetYolculukları'nı Türkiye'nin önde gelen acentelerinden Prontotour'la gerçekleştiriyoruz. Hakim olduğum destinasyonlara yılda altı seyahat düzenliyoruz. Aynı kafada 15 kişi bir arada seyahat ediyoruz. Gazeteci olduğum için bana açılan kapıları, imkanları ve hikayeleri o 15 kişiyle birlikte keşfediyorum. İki yıl hayalini kurduğum ve en sonunda bu yıl başlayan bir proje bu. Restoran seçiminden şef buluşmalarına, müzelerde giremediğiniz özel bölümlerden geleneksel el sanatları yapımına kadar pek çok detayı benim mentorluğumda keşfediyoruz. Instagram sayesinde projemiz ve beraberinde hazırladığımız blogum www.lezzetyolculuklari.com her geçen gün daha çok insana ulaşıyor.





YANIMIZA AL ACAĞIMIZ ÜÇŞEY



Akıllı bir telefon, pratik bir sırt çantası, iyi bir kamera, girişimci ve maceracı bir ruh! Bunlar yanınızda olduğu sürece, azıcık parayla bile dünyanın her yerine seyahat edebilirsiniz.





SILA GÜVEN
SON HABERLER