D-RESORT AYVALIK’TA ARTİZAN LEZZETLER KAÇAMAĞINA DAVETLİSİNİZ
Ömür Akkor danışmanlığında yenilenen lezzetler, D-Resort Ayvalık Executive Chef Erdem Öztürk ve ekibi tarafından sezon boyunca misafirlere sunuluyor.
ELLE ONLINE 30 Haziran 2022


D-Hotels & Resorts bünyesindeki D-Resort Ayvalık, büyüleyici koyları, pırıl pırıl denizi, tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra Türkiye’nin pek çok eşsiz lezzetinin başkenti Kuzey Ege’de oluşunu, benzersiz bir gastronomi deneyimi ile kutluyor.

D-Resort Murat Reis Ayvalık, yepyeni menüleri ve artizan lezzetleri ile yörenin farklı duyulara hitap eden tatlarını deneyimlemeniz için sizi bekliyor.




Gastronomi dünyasının Araştırmacı Yazar’ı, imza attığı lezzetler ile adından söz ettiren Şef Ömür Akkor, D-Resort Ayvalık’taki tüm gastronomi deneyimleri için danışmanlık yapıyor. Akkor, bu sezon Kuzey Ege’nin artizan lezzetlerini deneyimleyebilmeniz için hem Murat Reis Kitchen’da öğlen ve akşam menülerine; hem de Olives’deki açık büfe kahvaltıya dokunuşlar yaptı.

Yenilenen özel lezzetleri, D-Resort Ayvalık Executive Chef Erdem Öztürk ve ekibi sezon boyunca misafirlere sunmaya devam ediyor.



D-Resort Murat Reis Ayvalık’ın yeni menüleri hakkında bilmeniz gerekenler

D-Resort Murat Reis Ayvalık’ın menü içerikleri, Ayvalık’ta bulunan lokal tedarikçilerden alınmış olan malzemeler ile organize edilmiş ve olabildiğince mevsimsel ürünler kullanılıyor.

Menüler planlanırken, sürdürülebilirlik ilkesine uygun şekilde içeriklerin organize edilmesine özen gösterilmiş.

• Lezzetlerde kullanılan deniz ürünlerinin tedariğinde ve kullanımında bioçeşitliliği ortaya çıkaran günlük ürünler seçilmiş.

• Yeni menülerde, özellikle 2022 yaz sezonu için zeytinyağlı içerikler artırılmış ve sunumları Kuzey Ege mutfağına yakışır bir şekilde değiştirilmiş.

• Lezzet yolculuğu için bir yenilik daha yapılmış; “Must Try / Mutlaka Deneyin)” başlığı altından organize edilmiş imza içerikleri menülere eklenmiş.

Ömür Akkor ve D-Resort Ayvalık Executive Chef Erdem Öztürk



Murat Reis Kitchen'ın yeni lezzetlerinden favorilerimiz


• BAŞLANGIÇ
SICAK EGE OTLARI KAVURMASI
Zeytinyağlı Domates Sos, Ev Yapımı Yanık Yoğurt

• SALATA
AYVALIK ZEYTİNLİ DOMATES SALATASI


Pembe Domates, Kırmızı Soğan, Ayvalık Siyah Yuvarlama Zeytin,
Ayvalık Yeşil Kırma Zeytin, Nar Ekşisi, Ayvalık Sızma Zeytinyağı

• EV YAPIMI MAKARNA
KARIŞIK OTLU VE KURU DOMATESLİ FETTUCINI

• ANA YEMEK
CUNDA KEBABI
Kuzu Pirzola, Kuzu Karski, Zeytinyağlı Sıcak Ot, Ilık Domates Püresi,
Ev Yapımı Yanık Yoğurt






SON HABERLER