MALDİVLER REHBERİ
MALDİVLER REHBERİ
ELLE ONLINE 20 Mart 2015
Cashmere in Love'ın Kurucusu ve Kreatif Direktörü Esra Bezek Dikencik, genelde sakin tatiller için tercih edilen Maldivler'e sörf yapmak için gidiyor. Ve bizi, bu çok popüler destinasyonun az bilinen yüzüyle tanıştırıyor. Burada kısaca iştahınızı kabartacağımız röportajın tamamını ELLE Mart sayısında, Suzan Yurdacan'ın kaleminden okuyacaksınız.





Röportaj: Suzan Yurdacan





Gardırobunuzdaki kaşmir bir parçanın denizaltının zenginliklerini, bir sörfçünün üzerinden kaydığı dalgaların enerjisini taşıma ihtimali var. Özellikle de Cashmere in Love markasını taşıyorsa. Nasıl mı? Kurucusu ve Kreatif Direktörü Esra Bezek Dikencik anlattı.



ELLE: Maldivler'e kaç defa gittiniz?



ESRA BEZEK DİKENCİK: Şimdilik iki defa. Her iki seferde de ekim ayıydı. İlkinde North Male Atoll, ikincide South Male Atoll'daydık. Yer tercihimizde öncelik civarlardaki “surf break” lerdi (sörf yapabilmemiz için dalganın kırıldığı yerler). Her iki yerin ayrı özellikleri ve hitap ettiği seviye var. Maldivler, deniz suyunun sıcaklığı ve dalganın kalabalık olmaması sebebiyle birçok sörfçü için inanılmaz noktalardan biridir.





ELLE: Oysa orası daha çok balayı rotası olarak bilinir...


E.B.D.: Denizi, doğayı ve yeni deneyimleri seviyorsanız, Maldivler'de yapacak çok şey var. Yoksa bir hafta boyunca sadece sahilde yatıp sonra da sıkılabilirsiniz. Önceliğiniz (benim gibi) sörfse Maldivler'de sörf okulu olan bir resort'ta kalmanızı öneriyorum. Ben Tropicsurf'un okulunun olduğu yerleri tercih ediyorum. Maldivler dalış için de uygun. İnanılmaz mercanları, zengin sualtı doğası, küçük/ büyük resif köpek balıkları görülmeye değer. Doğada olmayı, denizi seviyorsanız, gel-git'in durumuna göre, sabah çok erken sörf yapıp, öğlen dinlenir; öğleden sonra dalışa gidebilir, SUP (board üzerinde, ayakta tek kürekle yapılan bir spor türü) yapabilir, rüzgar varsa yelkene çıkabilir, yoga ve meditasyon ya da uzun bir Spa keyfine evet diyebilirsiniz.





ELLE: Nerede konaklıyorsunuz?


E.B.D.: İlk seferinde Four Seasons Kuda Huraa North Male Atoll'da, ikincide Naladhu Resort South Male Atoll'da kaldım. Ben su üzerindeki bungalovları tercih etmiyorum. Sahilde, kumsal manzaralı ya da okyanus villalar benim için uygun. Sahildeki doğa ve bitki örtüsü beni başka besliyor...
SON HABERLER