YENİ YIL İÇİN YURTDIŞI FİKİRLERİ
Bu destinasyonların hepsi yılbaşı kokuyor!
KÜBRA HANİÇ 09 Aralık 2017

Bu sene yılbaşı güzel bir güne denk geliyor. Pazar'ı Pazartesi'ne bağlayan gece kutlanacak yılbaşı gecesi yeni yılı yurt dışında karşılamak için de güzel bir fırsat vermiş oluyor. Hele ki ışıl ışıl yılbaşı süsleriyle donatılmış Avrupa sadece birkaç saatlik mesafedeyken.

Bu yılbaşı için hayaliniz Avrupa'nın meşhur panayır - pazarlarında dolaşıp, sıcak şarap içmek ya da yeni yıl için düzenlenen pırıltılı sokak partilerinde olmaksa aşağıdaki seçeneklere bayılacaksınız. Aralık'ın ilk günlerinden beri yeni yıl ışıltısını yaşamaya başlayan Avrupa'da yılbaşı ışıltısını yaşamak için şimdiden biletlerinizi ve otel rezervasyonlarınızı da hazırlamanız da fayda var.

Londra, İngiltere

Yılbaşı'nı Avrupa'da karşılamak için Londra'nın her bir köşesi ayrı bir güzellikte. Sokaklar, saraylar, mağaza vitrinleri ve hatta şehrin ikonik restoranları bile... Yeni yılı Londra'da karşılarken bir kaç saatinizi The Ivy Chelsea Garden'da yeni yıla özel çıkan flambe'den tatmak için mutlaka ayırın deriz.


Dresden, Almanya

Almanya kesinlikle yeni yılı en güzel şekilde karşılayan yerlerden biri. Ve çok bilinmese de ülkenin Leipzig'e yakın, küçük şehri Dresden de yeni yıl için inanılmaz bir güzelliğe bürünüyor.


Strasbourg, Fransa

Yeni yılı Fransa'da geçirmeyi düşünüyorsanız Paris'ten daha farklı bir önerimiz var: Strasbourg. Alsace bölgesindeki şehir tam olarak yeni yıl masallarının geçtiği Kuzey Kutbu gibi.


Brugge, Belçika

Avrupa'nın yeni yükselen seyahat noktası Brugge yeni yılda da görmeye değer. Şehrin ikonik, sivri çatılı yapıları ışıklarla süsleniyor, her yeri yeni yıl süsleri kaplıyor.


Zürih, İsviçre

Alp'lerin ülkesi İsviçre'de yeni yıl için birçok seçeneğiniz var. Ama Zürih özellikle geceleri tam bir yılbaşı şehri oluyor. Sakin sokaklarda aniden önünüze partiler çıkabilir ya da belirli noktalarda kurulan yılbaşı evlerinde, odun ateşi başında 'raclette' yiyebilirsiniz.


Prag, Çek Cumhuriyeti

Taş yapılar arasına kurulan yılbaşı pazarları, süsleniş yılbaşı ağaçları ve faytonlarla Prag yeni yıl için de çok güzel. Şehrin tarihi dokusuna yılbaşı teması da eklenince ortaya çıkan manzaralar unutulmaz güzellikte oluyor.


Berlin, Almanya

En güzel yılbaşı pazarını kurma ödülü olsa sahibi kesinlikle Berlin olurdu. Yılbaşı zamanında şehre kurulan pazar her yıl dünyanın farklı yerlerinden yüz binlerce kişinin orayı ziyaret etmesini sağlıyor.


Stokholm, İsveç


Günlerce gün ışığı görmeden yaşayan insanlara siz de dahil olabilirsiniz. Hatta bunu yılbaşında da yapabilirsiniz. Bunun için önerimiz şu sıralarda İskandinav ülkelerinden birine gitmeniz. İsveç de yılın bu zamanında hem yeni yılı karşılama hazırlığı içinde oluyor hem de oldukça karanlık. 


Barselona, İspanya

Yeni yılı kat kat giyinmeden, olabildiğince ılık bir Aralık havasında geçirmek isterseniz Barselona harika olur. La Rambla'nın ara sokaklarındaki süslemelere bakarken şehrin plajındaki partilere bile katılabilir, efsane lezzetlerinin tadına bakabilir ve sıcakkanlı insanlarla güzel bir yılbaşı gecesi geçirebilirsiniz.












SON HABERLER