2025 Venedik Film Festivali Son Buldu!
82. Venedik Film Festivali’nde Altın Aslan ödülünü kazanan filme ve diğer ödüllere göz atıyoruz.
BERRAK ZEYNEP YILMAZ 08 Eylül 2025
Getty Images

82. Venedik Film Festivali, Jim Jarmusch’un Father Mother Sister Brother filminin Altın Aslan ödülünü almasıyla sona erdi. Festivalin en prestijli ödülü Altın Aslan, Cate Blanchett, Adam Driver, Mayim Bialik gibi isimlerin rol aldığı bu filmin oldu. Film ABD, İrlanda ve Fransa’da geçen üç ayrı hikayeyle yetişkin çocukların ebeveynleriyle ve birbirleriyle olan karmaşık ilişkilerini inceliyor.

Jim Jarmusch, Altın Aslan Ödülü İle Kapanış Seremonisinde, Getty Images

Büyük Jüri Ödülü, Tunuslu yönetmen Kaouther Ben Hania’nın Gazze’de geçen filmi The Voice of Hind Rajab’a gitti. Film, Oscar’da Uluslararası En İyi Film adayı olarak da dikkat çekiyor. En İyi Yönetmen ödülü ise A24 yapımı The Smashing Machine filminin yönetmeni Benny Safdie’ye verildi. Coppa Volpi En İyi Erkek Oyuncu Ödülü, Paolo Sorrentino’nun açılış filmi La Grazia’daki performansıyla Toni Servillo’nun olurken Coppa Volpi En İyi Kadın Oyuncu ödülü Xin Zhilei’ye, The Sun Rises on Us All’daki rolüyle verildi.

Toni Servillo, Coppa Volpi Ödülü İle Kapanış Seremonisinde, Getty Images

Bu yılki festival programı Yorgos Lanthimos’un bilimkurgu filmi Bugonia’dan Guillermo del Toro’nun gotik Frankenstein yorumuna, Park Chan-wook’un karanlık komedisi No Other Choice’tan Mona Fastvold’un 18. yüzyıl müzikali The Testament of Ann Lee’ye kadar geniş bir yelpazeye yayıldı. Festival jürisi, Alexander Payne’in başkanlığında oyuncular Fernanda Torres, Zhao Tao ile yönetmenlerden Mohammad Rasoulof, Cristian Mungiu gibi isimleri içeriyordu.

Toni Servillo, Jim Jarmusch, Getty Images

Yeni sezon öncesi moda dünyası da Venedik’te kendini hissettirdi: Jacob Elordi ve Vicky Krieps gibi isimler Bottega Veneta’dan Louise Trotter imzalı tasarımlarla boy gösterirken Julia Roberts ve Amanda Seyfried Versace’nin yeni kreatif direktörü Dario Vitale’nin ilk görünümlerini taşıdı. İlk gösterimi festivalde yapılan, moda ve film buluşmasının en heyecan verici örneklerinden Sofia Coppola’nın Marc Jacobs üzerine çektiği belgeseli ise moda dünyası heyecanla bekliyor.

SON HABERLER