Yıl sonu kutlamalarının heyecanlı atmosferini ve kendisini bir “gourmand” olarak tanımlayan Monsieur Dior’un mutfak sanatlarına duyduğu tutkuyu misyon haline getiren Le Jardin, şimdi 2025'i kütük şeklinde bir pastayla uğurluyor.
Dior, Lara Giliberto
Pastanın arkasındaki yaratıcı isim ise Yannick Alléno. Dünyanın en saygın şeflerinden biri olarak anılan ve özellikle "haute cuisine" yani üst düzey Fransız mutfağı konusunda yetkinliğe sahip olan Alléno, klasik mutfak sanatlarını çağdaş bir yorumla tekrar ele alınmasıyla da tanınıyor.
Pastanın ilham noktalarında Dior'un mirasına gönderme yapacak kaynaklar da yer alıyor. 1950’de Christian Dior tarafından tasarlanan "Francis Poulenc" isimli couture elbiseye ince bir gönderme yapan tasarımda, "grand cru" bitter çikolata kreması ile fındık krokanı bir araya gelirken mandalina marmeladı aromatik bir denge sağlıyor. Zencefilli kek aromalı mousse ve hafif kakao bisküvisi ise tatlının yapısını tamamlıyor.
Dior, Lara Giliberto
Tüm duyulara bir deneyim yaşatan bu özel tatlı 15 Aralık’tan itibaren, yalnızca 30 Montaigne’deki Le Jardin’de sunuluyor.