ÜNLÜ ŞEFİN TARİFİ
Bugün mutfaktayız ve hem kolay hem de hesaplı bir tatlı yapıyoruz.
ELLE ONLINE 03 Mayıs 2014
Zeynep Esra TANYILDIZ, bizler için Zorlu Center'da açılan restoranı Morini'ye gidip ünlü şef Michael White'la sohbet etmişti hatırlarsanız. Elbette bir de tarif almayı ihmal etmedi ve bugün White'ın tarifiyle muhteşem bir tatlı yapıyoruz...





NAR GRANİTALI PANNA COTTA


(4-6 kişilik) Tatlı/Kolay/Hesaplı, Hazırlama: 30 dk.


Not: Nar Granita'yı bir gece önceden hazırlayınız.


Malzeme: 350 gr. krema, 250 gr. süt, 150 gr. yoğurt, 90 gr. şeker, vanilya çekirdeği, tuz, jelatin


Nar granita için malzeme: 400 gr. nar suyu, 50 gr. limon suyu, şeker


Süslemek için malzeme: Çam fıstığı, rende çikolata, fesleğen yaprağı


Kremayı ısıtıp içine vanilya çekirdeklerini ilave edin. Karıştırıp içine şeker ve jelatini ekleyin. Soğuk süt ve yoğurdu koyup kaplara boşaltarak buzdolabına kaldırın. Nar granita malzemelerini karıştırıp bir gece önceden buzluğa bırakıp ara ara karıştırın.


Servis önerisi: Panna cotta üzerine bir kaşık nar granita koyup rende çikolata, kavrulmuş çam fıstığı ve fesleğen yaprağıyla süsleyebilirsiniz.





Zeynep Esra TANYILDIZ
Fotoğraflar: Engin AYDENİZ
SON HABERLER