Çikolata için sınır koymak zor: Her mevsimde, her yaşta ve her haliyle seviyoruz onu! İşin uzmanıyla bir araya gelmemiz de böyle oldu. 4 yıldır Godiva’nın çikolata şefliği görevini üstlenen Philippe Daue’nun İstanbul’a geldiğini duyduk, hafif ve lezzetli tarifler almak ve kısa bir sohbet gerçekleştirmek için, Nişantaşı’ndaki mis kokulu Godiva mağazasının yolunu tuttuk.
#text>
#text>
ELLE: Çikolatayla çalışmaya başlamanızdaki motivasyon kaynağınız nedir?
#text>
Philippe Daue: Çikolataya olan aşkım, hem çalışmak hem de yemek konusunda çok etkiliydi. Özelikle Belçika’da büyümüş olmamın da bu kararımda büyük bir etkisi var.
#text>
#text>
ELLE: Çikolatanın yanına en iyi giden yiyecek/içecek ikiliniz nedir?
#text>
Daue: Kahve, tüm fındık fıstık çeşitleri, taze taneli meyveler, portakal ve baharatlar.
#text>
#text>
ELLE: Godiva’nın diğer çikolatalardan farkı ne?
#text>
Daue: Godiva’nın 90 yıllık mirası ve ustalığı, her bölgeyle detaylıca ilgilenen 5 şeften oluşan bir ekibimizin olması, kalite ve inovasyona olan bağlılığımız ve müşterilerimize sunduğumuz güzel paketleme şekilleri, etkileyici mağazalar ve profesyonel servisimizle tam bir çikolata deneyimi yaşatıyor olmamız.
#text>
#text>
ELLE: Çikolatanın mevsimi yok dedik ama, yaz için hangi çikolata çeşitlerini önerirsiniz? Mevsime özel bir çikolata söyleyebilir misiniz?
#text>
#text>
Daue: Meyveli çikolatalar, tercihen çilek ve benzeri yaz meyveli olanlar. Biraz süt ve buzla, taze yaz meyveleri ve çikolatanın bir araya getirildiği soğuk çikolata smoothie’leri ve yaz içeceklerini çok severim.
#text>
#text>
ELLE: Gelecek trendler konusunda tahminiz var mı?
#text>
Daue: En iyi kaynaktan gelen en kaliteli malzemelerin kullanılması şu sıralar devam eden, ancak Godiva’nın yıllardır uyguladığı bir trend. Ama artık bu durum müşteriler için çok daha önemli.
#text>
#text>
Philippe Daue’nin ELLE’e özel hazırladığı, kolayca yapılabilecek tarifleri mutlaka izleyin:
#text>
#text>
#text>
Chocolate Dipping
#text>
Chocolate Frappe