KEÇİ PEYNİRLİ BILDIRCIN YUMURTALI SALATA
Hem özel, hem lezzetli...
ELLE ONLINE 14 Haziran 2013
Malzeme:


4 adet büyük boy pancar,


100 gr. keçi peyniri,


100 gr. krema


4 adet bıldırcın yumurtası, kekik,


mevsim yeşillikleri,


balsamik sirke, zeytinyağı.





Hazırlanışı


* Pancarları teker teker alüminyum folyoya sarın.


* İçerisine tuz, karabiber, kekik ve balsamik sirke dökün.


* Folyoları bir parmak su dolu bir tepsi içerisinde 180° C'deki fırına verin. Yaklaşık 90 dakika sonra hazır olacaktır.


* Kabuklarını elinizle soyun. İnce bir şekilde dilimleyip, yuvarlak bir kesiciyle kesin. • Keçi peyniri ve kremayı karıştırın.


* Biraz kekik koyun. Minik toplar yapın.


* Bıldırcın yumurtalarını teflon bir tavada pişirin.


* Salata sosu için 50 ml. balsamik sirkeyle 200 ml. zeytinyağını karıştırın. Çok az hardal ve bal koyun. Tuz ve karabiber ekleyin.


* Servis için kare veya oval bir tabağa, pancar dilimlerinin arasına top seklindeki peynirleri koyun. Bıldırcın yumurtalarını tabağa ekleyin. Minik mevsim


yeşillikleriyle (nane, tarhun, kabak çiçeği vs.) dekore edin. Son olarak balsamik sosunu dökün.


SON HABERLER