Malzeme:
4 adet büyük boy pancar,
#text>
100 gr. keçi peyniri,
#text>
100 gr. krema
#text>
4 adet bıldırcın yumurtası, kekik,
#text>
mevsim yeşillikleri,
#text>
balsamik sirke, zeytinyağı.
#text>
#text>
#text>
Hazırlanışı
* Pancarları teker teker alüminyum folyoya sarın.
#text>
* İçerisine tuz, karabiber, kekik ve balsamik sirke dökün.
#text>
* Folyoları bir parmak su dolu bir tepsi içerisinde 180° C'deki fırına verin. Yaklaşık 90 dakika sonra hazır olacaktır.
#text>
* Kabuklarını elinizle soyun. İnce bir şekilde dilimleyip, yuvarlak bir kesiciyle kesin. • Keçi peyniri ve kremayı karıştırın.
#text>
* Biraz kekik koyun. Minik toplar yapın.
#text>
* Bıldırcın yumurtalarını teflon bir tavada pişirin.
#text>
* Salata sosu için 50 ml. balsamik sirkeyle 200 ml. zeytinyağını karıştırın. Çok az hardal ve bal koyun. Tuz ve karabiber ekleyin.
#text>
* Servis için kare veya oval bir tabağa, pancar dilimlerinin arasına top seklindeki peynirleri koyun. Bıldırcın yumurtalarını tabağa ekleyin. Minik mevsim
#text>
yeşillikleriyle (nane, tarhun, kabak çiçeği vs.) dekore edin. Son olarak balsamik sosunu dökün.
#text>