KEÇİ PEYNİRLİ BILDIRCIN YUMURTALI SALATA
Hem özel, hem lezzetli...


4 adet büyük boy pancar, #text>
100 gr. keçi peyniri, #text>
100 gr. krema #text>
4 adet bıldırcın yumurtası, kekik, #text>
mevsim yeşillikleri, #text>
balsamik sirke, zeytinyağı. #text>
#text>
#text>Hazırlanışı
* Pancarları teker teker alüminyum folyoya sarın. #text>
* İçerisine tuz, karabiber, kekik ve balsamik sirke dökün. #text>
* Folyoları bir parmak su dolu bir tepsi içerisinde 180° C'deki fırına verin. Yaklaşık 90 dakika sonra hazır olacaktır. #text>
* Kabuklarını elinizle soyun. İnce bir şekilde dilimleyip, yuvarlak bir kesiciyle kesin. • Keçi peyniri ve kremayı karıştırın. #text>
* Biraz kekik koyun. Minik toplar yapın. #text>
* Bıldırcın yumurtalarını teflon bir tavada pişirin. #text>
* Salata sosu için 50 ml. balsamik sirkeyle 200 ml. zeytinyağını karıştırın. Çok az hardal ve bal koyun. Tuz ve karabiber ekleyin. #text>
* Servis için kare veya oval bir tabağa, pancar dilimlerinin arasına top seklindeki peynirleri koyun. Bıldırcın yumurtalarını tabağa ekleyin. Minik mevsim #text>
yeşillikleriyle (nane, tarhun, kabak çiçeği vs.) dekore edin. Son olarak balsamik sosunu dökün. #text>
SON HABERLER