Dünyanın dört bir yanında çalışmış bir lezzet ustasından enfes bir pizza ile gününüze lezzet katmaya ne dersiniz? İşte Mezzaluna'nın Executive Şefi Antonio Lombardi'den hem enfes hem pratik bir pizza tarifi.
#text>
#text>
~
Malzemeler
#text>
(4-6 kişilik)
#text>
Hamur için:
#text>
1 kg. un,
#text>
300 ml. su,
#text>
10 gr tuz,
#text>
1 çorba kaşığı zeytinyağı,
#text>
5 gr. maya.
#text>
#text>
~
Üstteki malzeme için:
#text>
150 gr. soyulmuş domates (pu¨re haline getirin),
#text>
140 gr. mozerella peyniri (dilimlenmiş),
#text>
1 çorba kaşığı karamelize soğan,
#text>
15 adet kapari,
#text>
4 adet halka şeklinde doğranmış siyah zeytin,
#text>
1 çorba kaşığı doğranmış kuru domates,
#text>
1 çorba kaşığı fesleğen,
#text>
zeytinyağı (blender'da sos haline getirilmiş).
#text>
#text>
~
Hazırlanışı
#text>
• Hamurun malzemesini yoğurun, u¨zerini streçleyip bir gece buzdolabında bekletin.
#text>
* Ertesi gu¨n hamuru dolaptan alınca bir saat oda sıcaklığında bekletin, ardından ellerinizi unlayıp pizza hamurunu ellerinizle incecik açın.
#text>
* Önce domates pu¨resini, ardından tu¨m diğer malzemeleri ekleyerek pizzaları 270° C'ye ayarlı fırına verin. Hepinize afiyet olsun!
#text>
#text>
#text>
Peki, bu enfes pizza için nasıl bir sofra hazırlamalı? Sofranız tarzınızı yansıtsın. İşte tüyoları...