PİZZA KEYFİ YAPIN!

Ünlü Şef Antonio Lombardi'niden özel tarif!

ELLE ONLINE ELLE ONLINE 12 Haziran 2013
PİZZA KEYFİ YAPIN!
Dünyanın dört bir yanında çalışmış bir lezzet ustasından enfes bir pizza ile gününüze lezzet katmaya ne dersiniz? İşte Mezzaluna'nın Executive Şefi Antonio Lombardi'den hem enfes hem pratik bir pizza tarifi.


~


Malzemeler


(4-6 kişilik)


Hamur için:


1 kg. un,


300 ml. su,


10 gr tuz,


1 çorba kaşığı zeytinyağı,


5 gr. maya.


~


Üstteki malzeme için:


150 gr. soyulmuş domates (pu¨re haline getirin),


140 gr. mozerella peyniri (dilimlenmiş),


1 çorba kaşığı karamelize soğan,


15 adet kapari,


4 adet halka şeklinde doğranmış siyah zeytin,


1 çorba kaşığı doğranmış kuru domates,


1 çorba kaşığı fesleğen,


zeytinyağı (blender'da sos haline getirilmiş).


~


Hazırlanışı


• Hamurun malzemesini yoğurun, u¨zerini streçleyip bir gece buzdolabında bekletin.


* Ertesi gu¨n hamuru dolaptan alınca bir saat oda sıcaklığında bekletin, ardından ellerinizi unlayıp pizza hamurunu ellerinizle incecik açın.


* Önce domates pu¨resini, ardından tu¨m diğer malzemeleri ekleyerek pizzaları 270° C'ye ayarlı fırına verin. Hepinize afiyet olsun!





Peki, bu enfes pizza için nasıl bir sofra hazırlamalı? Sofranız tarzınızı yansıtsın. İşte tüyoları...

SON HABERLER

Dergide Bu Ay

ELLE Nisan Sayısı Çıktı!

ELLE Nisan Sayısı Çıktı!

Yeni sayımızın kapağında oyuncu Hazar Güçlü var.

BU SAYIDA NELER VAR?

E-Bülten Aboneliği

E-bültenimize şimdi abone olun,
magazin dünyasındaki tüm gelişmelerden anında haberiniz olsun.