PİZZA KEYFİ YAPIN!
Ünlü Şef Antonio Lombardi'niden özel tarif!
ELLE ONLINE 12 Haziran 2013~
Malzemeler
(4-6 kişilik)
Hamur için:
1 kg. un,
300 ml. su,
10 gr tuz,
1 çorba kaşığı zeytinyağı,
5 gr. maya.
~
Üstteki malzeme için:
150 gr. soyulmuş domates (pu¨re haline getirin),
140 gr. mozerella peyniri (dilimlenmiş),
1 çorba kaşığı karamelize soğan,
15 adet kapari,
4 adet halka şeklinde doğranmış siyah zeytin,
1 çorba kaşığı doğranmış kuru domates,
1 çorba kaşığı fesleğen,
zeytinyağı (blender'da sos haline getirilmiş).
~
Hazırlanışı
• Hamurun malzemesini yoğurun, u¨zerini streçleyip bir gece buzdolabında bekletin.
* Ertesi gu¨n hamuru dolaptan alınca bir saat oda sıcaklığında bekletin, ardından ellerinizi unlayıp pizza hamurunu ellerinizle incecik açın.
* Önce domates pu¨resini, ardından tu¨m diğer malzemeleri ekleyerek pizzaları 270° C'ye ayarlı fırına verin. Hepinize afiyet olsun!
Peki, bu enfes pizza için nasıl bir sofra hazırlamalı? Sofranız tarzınızı yansıtsın. İşte tüyoları...
SON HABERLER