Karamelize Armut & Yoğurt Kreması
Malzemeler:
• 2 adet olgun armut
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 1 yemek kaşığı esmer şeker
• Süzme yoğurt
• Bal
• Bir tutam vanilya
Yapılışı: Armutları dilimleyin. Tereyağı ve esmer şekeri tavada eritin, armutları ekleyip güzelce karamelize edin. Renk aldıktan sonra tavaya çok az su ekleyin, kapağını kapatın ve armutlar yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Bu yöntem, armutların hem aromayı çekmesini hem de ipeksi bir doku kazanmasını sağlar.
Süzme yoğurdu bal ve vanilyayla pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. Servis etmek üzere kadeh ya da küçük kaselere önce yoğurt kremasını, üzerine sıcak armutları ekleyin. Hafif, dengeli ve uzun yılbaşı sofralarının ardından ferah bir kapanış için ideal bir tatlı.