Şef Pınar İshakoğlu'ndan Yılbaşı Sofrasına Özel Tatlı Tarifi

Şef Pınar İshakoğlu, ELLE dergisi okuyucuları için pratik ama şef dokunuşu yaratılabilecek bir tatlı tarifi paylaşıyor.

Damla Durak DAMLA DURAK 28 Aralık 2025
Şef Pınar İshakoğlu'ndan Yılbaşı Sofrasına Özel Tatlı Tarifi

Karamelize Armut & Yoğurt Kreması

Malzemeler:

            •          2 adet olgun armut

            •          1 yemek kaşığı tereyağı

            •          1 yemek kaşığı esmer şeker

            •          Süzme yoğurt

            •          Bal

            •          Bir tutam vanilya

 

Yapılışı: Armutları dilimleyin. Tereyağı ve esmer şekeri tavada eritin, armutları ekleyip güzelce karamelize edin. Renk aldıktan sonra tavaya çok az su ekleyin, kapağını kapatın ve armutlar yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Bu yöntem, armutların hem aromayı çekmesini hem de ipeksi bir doku kazanmasını sağlar.

Süzme yoğurdu bal ve vanilyayla pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. Servis etmek üzere kadeh ya da küçük kaselere önce yoğurt kremasını, üzerine sıcak armutları ekleyin. Hafif, dengeli ve uzun yılbaşı sofralarının ardından ferah bir kapanış için ideal bir tatlı.


SON HABERLER

Dergide Bu Ay

ELLE Aralık & Ocak Sayısı Çıktı!

ELLE Aralık & Ocak Sayısı Çıktı!

Yeni yılın en parlak sayfasını, Yasemin Ergene’nin zarafeti ve zamansız Bvlgari parıltısıyla açıyoruz.

BU SAYIDA NELER VAR?

E-Bülten Aboneliği

E-bültenimize şimdi abone olun,
magazin dünyasındaki tüm gelişmelerden anında haberiniz olsun.