S.CHANEL-EKŞİ TATLI
(LİMONLU CUPCAKE)
(12 adet) Tatlı/Kolay/Hesaplı
Hazırlama: 20 dk. Pişirme 12 dk.
#text>
#text>
Malzeme: 110 gr. margarin, 1 su bardağı toz
şeker, 3 orta boy yumurta, 1 su bardağından
bir parmak daha az elenmiş un, 3 çay kaşığı
kabartma tozu, 1 orta boy limon suyu, 2 orta
boy limon kabuğu rendesi, 100 gr. beyaz
çikolata, 1 damla sarı gıda boyası.
• Fırını 180° C'ye ayarlayın, beyaz çikolataları küçük
parçalara ayırın ve benmari usulü (beyaz çikolataları sıcak
suyun üzerindeki bir kaba koyarak) eritin. • Margarin ve
şekeri karıştırın, bir süre sonra yumurtaları ekleyin ve 2
dakika daha karıştırın. Başka bir kabın içine un ve
kabartma tozunu eleyerek koyun. • Un ve kabartma tozu
karışımını en az 3 seferde yumurta karışımına ekleyin ve
karıştırmaya devam edin. Limon suyu, limon kabuğu
rendesi ve erimiş çikolatayı karışıma ekleyip karıştırın.
(Akışkan bir karışım elde ettiyseniz doğru yoldasınız, çok
katı olmamalıydı zaten). • Fırın tepsisine muffin kalıplarını
dizin. Harcı kek kalıplarının dörtte üçünü dolduracak
şekilde paylaştırmaya özen gösterin (Öneri: Harç akışkan
olacağı için kaşıkla paylaştırmak yerine, sürahi ağızlı
büyük harç kaplarını tercih edebilirsiniz). • Önceden 170°
C'de ısıttığınız fırının orta rafında 12 dakika pişirin.
#text>
~RABIT'S FAVORITE (HAVUÇLU)
(12 adet) Tatlı/Kolay/Hesaplı
Hazırlama: 20 dk. Pişirme 15 dk. Soğutma: 30 dk.
#text>
#text>
Malzeme: 4 yumurta, 1.5 su bardağı un,
1.5 su bardağı tozşeker, 1 su bardağı
eritilmiş margarin, 1 orta boy rendelenmiş
havuç, 1 portakal kabuğu rendesi, 1 su
bardağı rondodan geçirilmiş ceviz,
1 kabartma tozu, şeker hamurundan
havuçlar.
• Yumurta ve şekeri mikserle karıştırın. Diğer
malzemeleri ilave edin. Hamuru kağıt
cupcake kalıplarına koyun, kalıpların üçte dördü dolu
olacak şekilde karışımdan boşaltın. • Önceden ısıtılmış
170 ° C fırında, üstleri hafif kızarana dek pişirin.
Fırından çıkardığınız cupcake'lerin soğumasını
bekleyin. • Bir parça hamur şekeri alıp, turuncu renkte
gıda boyasıyla yoğurup, havuç şekli verin.
Soğuduktan sonra ve servis öncesi yerleştirin.
#text>
~EVEREST CUPCAKE
(PARÇA ÇİKOLATALI)
(15 adet) Tatlı/Kolay/Hesaplı
Hazırlama: 20 dk. Pişirme 15 dk.
Soğutma: 30 dk.
#text>
#text>
Malzeme: 3 yumurta, 1 su
bardağı şeker, 1 su bardağı süt,
1 su bardağı sıvıyağ, 2 yemek
kaşığı yoğurt, 3 su bardağı un,
1 su bardağı damla çikolata, 1
paket kabartma tozu, 1 paket
vanilya, 100 gr beyaz çikolata,
yeşil şekerlemeler.
#text>
• Yumurta ve şekeri çırpın. Sıvıyağ,
yoğurt ve sütü yumurta ve şekere ekleyip
tekrar çırpın. Un, vanilya ve kabartma
tozunu ekleyin. • Bu karışımdan bir
bardağın dörtte birini ayırıp içine 50 gr.
damla çikolata ekleyin. • Üzerlerine
ayırdığınız damla çikolataları serpip
175° C ısıtılmış fırında pişirin.
• Soğuduktan sonra benmari usulü
erittiğiniz beyaz çikolatayı cupcake'lerin
üzerine dökün, çikolata erimeden
şekerleme süslerini serpiştirin.
#text>
~SÜRPRİZ SAKSI (ÇİKOLATALI)
(15 adet) Tatlı/Kolay/Hesaplı
Hazırlama: 10 dk. Pişirme 17 dk.
Soğutma: 30 dk.
#text>
#text>
Malzeme: 3 yumurta, 2 kahve
fincanı şeker, yarım su bardağından
biraz daha fazla un (100 gr.),
6 yemek kaşığı kakao, 1 paket
kabartma tozu, 1 paket vanilya,
170 gr. margarin ya da tereyağı.
• Fırını önceden 160° C'ye ısıtın. Cupcake
kalıplarını fırın tepsisine dizin. Şeker,
margarin, yumurta ve vanilyayı elektrikli
mikserle 2-3 dakika karıştırın. • Elenmiş un,
kakao ve kabartma tozunu farklı bir kapta
karıştırın ve bu karışımı diğer harcın içine
azar azar boşaltın, bu esnada mikserle
karıştırmaya devam edin. • Tatlı kaşığı
yardımıyla karışımı kalıplara paylaştırın ve
fırına sürün. Pişirme süresini 15-17 dakika
arasında ayarlayın. • Kalıplardan
çıkarttığınız cupcake'leri, soğuduktan sonra
metal minik saksıların içinde servis edin.
(Bahçe partileri için bu, ideal bir sunumdur.)
#text>
~HULK-YEŞİL DEV
(VANİLYALI)
(12 adet) Tatlı/Kolay/Hesaplı
Hazırlama: 10 dk. Pişirme 15-20 dk.
#text>
#text>
Malzeme: 113 gr. tereyağı,
130 gr. şeker, 3 yumurta,
vanilya, limon rendesi, 195 gr.
un, 1.5 tatlı kaşığı kabartma
tozu, dörtte bir tatlı kaşığı tuz, 60
ml. süt, 3 damla yeşil gıda
boyası, şeker hamurundan
uğurböcekleri.
#text>
• Fırını 180° C'ye ayarlayın. Kağıt
muffin kalıplarını metal kalıplara
yerleştirin. • Krema haline gelene dek
yağ ve şekeri iyice çırpın. • Tek tek
yumurtaları ekleyin, vanilya ve limon
rendesini de katın. • Un, kabartma tozu
ve tuzu karıştırın, sırasıyla un-süt-un
olacak şekilde unlu karışımı ve sütü
ilave edin, yeşil gıda boyasını da
ekleyip düşük devirde çırpın.
• Cupcake kağıtlarını metal kaplara
yerleştirin. Kalıplara tek tek kalıbın
dörtte üçüne gelene kadar karışımdan
boşaltın. 15-20 dakika pişirin.
#text>
~PITIRCIK (TÜM FINDIKLI)
(12 adet) Tatlı/Kolay/Hesaplı
Hazırlama: 10 dk. Pişirme 15-20 dk.
#text>
#text>
Malzeme: 100 gr. oda sıcaklığında
tereyağı, yarım bardak şeker,
yarım çay kaşığı vanilin, 2 yumurta,
1 bardak+1 bardağın üçte biri un,
1 paket kabartma tozu, üçte bir
bardak süt, 1 bardak pudra şekeri,
1 yemek kaşığı limon suyu.
Süsleme için malzeme: 125 gr.
tereyağı, 250 gr. pudra şekeri,
2 yemek kaşığı süt, 150 gr. bütün
fındık, hazır çikolata sosu.
• Muffin kalıplarına kağıt kapsülleri
yerleştirin. Tereyağı, şeker ve vanilini krema
kıvamına gelinceye kadar çırpın.
• Yumurtaları teker teker ekleyin; her
eklemeden sonra çırpın. • Süt ve unu da iki
ayrı parti halinde ekleyin. Fındıkları da
ekleyip kaşıkla karıştırın. • Karışımı dörtte
üçüne gelecek kadar kalıplara paylaştırın.
180° C ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.
Soğuyunca ortadan kesip çikolata sos
döküp tekrar kapatın.
#text>
#text>
ESRA ÖZÜBEK
FOTOĞRAFLAR: CAN CÖMERT